Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maria.Wejherowo

CIEŻARNA ZASZCZEPIONA PRZECIW GRYPIE-CZY TO GROŹNE- BŁAGAM O ODPOWIEDŹ???

Polecane posty

Gość Maria.Wejherowo

Witam Czyletniczki i Czytelników. Mam poważny problem. Moja kuzynka nie wiedząc,ze jest w ciąży zaszczepiła sie przeciw grypie.Teraz jest w piątym miesiącu i ma problemy z ciążą. Do szczepienia nie chce sie przyznac lekarzowi.... Mówi,że szczepienie to nie miało znaczenia. Ja jednak sądze, że miało.... Czy któraś z Was miał tego typu problem?.Czy dzidziuś urodził się zdrowy.Bardzo się boję o kuzynkę a ona zdaję się tym nie przejmować. Proszę o radę.

Gość Maria.Wejherowo
Proszę o odpowiedź

Gość Maria.Wejherowo
Proszę o odpowiedź

Gość nie gadaj bzdur
szczepienie w zaden sposób nie mogło zaszkodzić ciaży, jest wręcz odwrotnie, chroni przyszła mamę przed choroba :)

Gość Maria.Wejherowo
Dzięki za odpowiedź, ale wydaje mi się,ze wszelkie szczepienia w pierwszym trymestrze powinny być konsultowane z lekarzem, stąd mój niepokój.

Gość nie ma obaw
gdyby było jakiekolwiek przeciwskazanie szczepienia ciężarnych kobiet, w kazdej ulotce byłaby taka informacja, i przed szczepieniem każda kobieta byłaby o tym informowana.

Gość Maria.Wejherowo
Słusznie.Może i takia info była na ulotce, ale moja kuzynka wówczas sama nie wiedziała, ze jest w ciąży, ale ufam,że masz rację;)

Gość Maria.Wejherowo
Słusznie.Może i takia info była na ulotce, ale moja kuzynka wówczas sama nie wiedziała, ze jest w ciąży, ale ufam,że masz rację;)

Gość nie ma obaw
znalazłam takie info w necie Przeciwskazania Szczepionka przeciw grypie nie powinna być stosowana w przebiegu: chorób zakaźnych, chorób przebiegających z gorączką, nadwrażliwość na składnik szczepionki w tym uczulenie na białko jajka kurzego, nadmierne odczyny poszczepienne po poprzednich szczepieniach, Sczepionka może być podawana kobietom w ciąży tylko w razie konieczności – o szczepieniu decyduje lekarz. Nie zaleca się szczepień w czasie epidemii grypy tu masz link do tej strony http://www.mediweb.pl/diseases/wyswietl_vad.php?id=447 .