Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagmaruś

pomysl na tani i szybki obiad

Polecane posty

Gość dagmaruś

macie babeczki jakies sprawdzone przepisy. ja na okraglo piers z kurczaka, mielone, nalesniki, spagetti ze sloika... do obrzydzenia. czekam na pomysly:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość psze bardzo
co na styl rizotto czas przygotowania 45 minut koszt: hmmm ... około 10 zł. zwykle robię duże porcje i to co ja robię na dwa dni na dwie osoby to śmiało straczyłoby czterem na jeden obiad (no ale oczywiście zalezy od apetytu). 3 paczki ryżu gotuję , ale wody nie solę, tylko dodaję do niej warzywko, wegetę, czy ziarenka smaku, może być kostka rosołowa. W czasie gdy to się gotuję, robię "farsz" 40 dag pieczarek 30 dag wędliny , mogą być parówki Hot-dog 3 cebule, olej do smazenia przyprawy do smaku (według gustu) pieczarki obieram i kroję w większą "kostkę ", cebulę w pół-talarki, najpier duszę cebulę, jak zmięknie dorzucam pokrojoną w kostkę w ędlinę (może być tez pierśc kurczaka, ale koszt wzrasta), na koniec pieczarki. I to duszę. Przygotowuję "sos", z 3 łyżek śmietany, dwóch jajek i 3 łyżek koncentratu pomidorowego (jak ktoś nie lubi może być bez niego). Wszystko łączę i taką "zalewę" wlewam do duszących się na patelni składników. Z doprawianiem do smaku na tip - top czekam aż połączę wszystko z ryżem. Tak więc gdy ryż jest ugotowany to łączę go z sosem. Doprawiam do smaku. Wkładam wszystko do naczynia żaroodpornego, przy czym na dno układam ser żółty w plastarch, ale nie bezpośrendio na szkło, tylko na mała warstwe ryżu. I potem daję jeszcze ser na sam wierzch. Zapiekam w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dagmaruś a kaszaneczke
kaszaneczka jest pyszna,podsmaż cebulke,na to kaszaneczke i razem podsmażyć, ziemniaczki, suróweczka z kapusty kiszonej i zajadać:) pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja do
kaszaneczki dodaję jajko , moje dzieci to lubią chocaż są niejadkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja do
kaszaneczki dodaję jajko , moje dzieci to lubią chocaż są niejadkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja do
kaszaneczki dodaję jajko , moje dzieci to lubią chocaż są niejadkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja do
kaszaneczki dodaję jajko , moje dzieci to lubią chocaż są niejadkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja do
kaszaneczki dodaję jajko , moje dzieci to lubią chocaż są niejadkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja do
kaszaneczki dodaję jajko , moje dzieci to lubią chocaż są niejadkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dagmaruś
dzieki, wyprobuje!:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Łapki kurze w sosie czosnkowym
Łapki kurze w sosie czosnkowym Czas wykonania: 1h Trudność: bardzo łatwe Ocena przepisu : 4 Typ potrawy: Drób Źródło: dr Hofvander Wyświetlany: 1 Komentowany: 0 Drukowany: 0 Składniki: 1 kg łapek kurzych olej sól czosnek 2 cebule łyzka maki papryka [pieprz estragon słonina 10dkg Wykonanie: łapki obrać z pazurów i skorup,starannie wyszorować.Zagotowac wode z solą wrzucic łapki gotować 30min,w miedzyczasie pokroic cebule i słonine i zeszklic na oleju dodac odcedzone ugotowane łapki,wszystko smazyć 15 minut natepnie podlac woda dodac przyprawy i dusic 10 minut na konieć zagęścic maką z woda.Podawać z chlebem.Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dagmaruś
to ma byc zart z tymi kurzymi lapami? bleeeeeee:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1.grube plasterki mortadeli panierowane jak kotlety - z ziemniakami i surówką 2.przeróżne zupy gotowane na kostce rosołowej + mrożonka, do tego:ziemniaki albo ryż czy kasza, pomidory z puszki, pieczarki, i co tylko mamy z warzywek oraz przyprawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lekareczka
bleee mortadela panierowana... nie lepiej opanierować kawałek mięsa? a wogóle to podajecie tu same niezdrowe przepisy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gochna-2
schabowy panierujesz w mące i jajku,smażysz Gotujesz kartofle, po ugotowaniu dajesz zasmażke ze skwarek,3 łyżki śmietany 18%,łyżkę masła i koperek NAkładasz na talerz,kartofle polewasz tłuszcze ze smażenia kotleta. Surówka -kto je lubi?:) wiec nie koniecznie,a jak już to gotowane i utarte buraczki+skwarki+ 2łyzki majonezu,łyzka musztardy i 2 łyżki śmietany. Pycha-można jeść nawet codziennie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gochna-2
schabowy panierujesz w mące i jajku,smażysz Gotujesz kartofle, po ugotowaniu dajesz zasmażke ze skwarek,3 łyżki śmietany 18%,łyżkę masła i koperek NAkładasz na talerz,kartofle polewasz tłuszcze ze smażenia kotleta. Surówka -kto je lubi?:) wiec nie koniecznie,a jak już to gotowane i utarte buraczki+skwarki+ 2łyzki majonezu,łyzka musztardy i 2 łyżki śmietany. Pycha-można jeść nawet codziennie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×