Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdab

Grudniowe mamy-kiedy wysyłałyście swoje pociechy do przedszkola?

Polecane posty

Gość magdab

Jestem mama 2-latniej dziewczynki, która urodziła sie 29 grudnia-zastanawiam sie kiedy wysłac ją do przedszkola-we wrzesniu bedzie miała niecałe 3 latka (wydaje mi sie ze bedzie za mała na przedszkole), mysle zeby "póścić " ja od marca, ale zastanawiam sie czy nie bedzie sie czuła obco w grupie gdzie dzieci, które będa sie juz znały? Jak Wy rozwiazałyscie ten problem?

mój synek jest z listopada 2002. Do przedszkola pójdzie jak będzie musiał, albo jak będzie miał 5 lat. Wcześniej będzie z babciami. Sporo takich maluchów chodzi do przedszkola, ale mnie się zdaje, ze dla mojego dzieciaczka to jest za wcześnie. Nie widzę potrzeby. Jeszcze teraz starczają mu zabawy na placu zabaw, żle się czuje, gdy jest dużo osób w jednym miejscu. Pięknie się rozwija, jest wygadany, ciekawy świata.

Gość Mama listopadzikowa
To zalezy czy przedszkole prywatne czy panstwowe. Z tym ze akurat panstwowe jest moim zdaniem lepsze. Ma program ktory musi realizowac, prywatne to czesto taka przechowalnia. Dziecko uczy sie samodzielnosci, choc panie bardzo pomagaja, nawet tym z poczatku roku. Chodzi na wycieczki, poznaje swiat, uczy sie interakcji w grupie. Moj synek chodzi do przedszkola od wrzesnia, a 3 lata skonczy dopiero za tydzien. Jesli obawiasz sie puscic ja do przedszkola od razu na caly dzien odbieraj ja na poczatku o 12, zobaczysz jak sie zachowuje, a ona bedzie miec czas sie oswoic z nowa sytuacja.

Gość gość
Moj z 28 grudnia poszedl od wrzesnia czyli mial niecale trzy lata. Corke mam z lutego i tez szla od wrzesnia jako 2,5 latka