Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobitkaa

Tabletki anty - ryzyko!!!

Polecane posty

Gość kobitkaa

Witam Was dziewczyny. Tak czytam topiki o stosowaniu przez Was tabletek antykoncepcyjnych i przypomina mi się artykuł, który czytałam na ten temat. Zostało już udowodnione i potwierdzone badaniami, że branie tabletek ma ścisły związek z nowotworami ( najczęściej to nowotwory piersi). Większość takich przypadków ma swoje źródło właśnie w stosowaniu tych środków. I jak teraz pomyśleć, że te wszystkie młode dziewczyny, nastolatki ciągle stosują ten sposób antykoncepcji, to można sobie wyobrazić co będzie za kilka, kilkanaście lat ze zdrowiem naszego społeczeństwa. Jeszcze parę lat temu odsetek osób stosujących tabletki był dużo mniejszy, a już coraz więcej słychać o przypadkach zachorowań na nowotwory u kobiet. Dziewczyny zastanówcie się dobrze zanim zaczniecie brać hormony. To przecież ingerencja w nasze organizmy. Przecież są inne sposoby... Ja osobiście jestem mężatką, mam 1 planowane dziecko i seks uprawiam od wielu lat, dosyć często i nigdy nie wzięłam do ust tabletki anty.... Pozdrawiam

Gość naprawdę
????????

Wiesz co? ja mysle ze kazda biorąca bierze to ryzyko pod uwage Jednoczesnie pigułki chronią przed torbielami rakiem szyjki cos za coś zycie tez jest szkodliwe, wyjdziesz na ulice tez bezpeiczna nie jestes... wybór wolny kazdej z nas www.forum.antykoncepcja.prv.pl

kobitkaa: skoro branie tabletek anty jest takie obciążone to dlaczego badania Ministerstwa Zdrowia wykazują, że wykrywalność raka piersi jest większa u tych biorących tabletki anty niż u tych co nie biorą a śmirtelność jest większa (na tego raka) u niebiorących? Otóż dlatego, że kobiety stosujące piguły częściej się na tą okoliczność badają (bo wiedzą że są zagrożone) i wcześniej rak jest wykrywany - leczenie ma lepsze rokowania to tak samo jakby mówić że szkoła gdzie złapali 3 dilerów narkotyków jest gorsza od tej gdzie złapali jednego... A jest odwrotnie - dragi są wszędzie a szkoła z 3 złapanymi dilerami ma lepszą skuteczność w ich łapaniu i to wszystko od innych leków też można zachorować pigułki anty zmniejszają ryzyko innych typów raka (poczytaj jakąś ulotkę w necie lub wejdź na portal a antykoncepcji) poza tym skoro branie piguł jest takie śmiertelne to nie przejmuj się, niedługo wyginiemy i nie będziesz się musiała denerwować

Gość pocieszaj się...

Mimiru ma racje skoro wyczytalas ze tabletki maja scisly zwiazek z nowotworami to dlaczego pominelas fakt ze zminiejszaja one wystapienie raka jajnikow i nie tylko? lekarze rowniez czesto tabletki wykorzystuja w leczeniu torbieli, wszystko ma swoje zle i dobre strony, nie nalezy o tym zapominac, a wyszukiwac tylko inf ktora sa niekorzystne

arniska - może wpadniesz na forum - adres w stopce u mnie, tam jest topic o początkach z pigułkami - u ciebie też zmiany (diane na logest) i problemy ze zdrowiem w związku z pigułkami (bóle w czasie miesiączki), tak jak u nas :) bardzo nam miło będzie z tobą pogadać :)

Gość do Mimiru
Tak dla twojej informacji: pigułki antykoncepcyjne są na liście substancji rakotwórczych wydanej przez Ministerstwo Zdrowia.

Wiecie co od tego gadania o szkodliwości tabletek antykoncepcyjnych juz mi się niedobrze robi. Czytałam wypowiedź ginekologa według którego ta cała nagonka na pigułki jest nakręcana przez przeciwników tej metody. Wszystko nam na dobrą sprawę szkodzi. Zwykłe produkty spozywcze, które kupujemy w sklepach (zawierają konserwanty, jakies substanecje chem. i inne swiństwa). A ile innych leków szkodzi, które pomagaja na jakies schorzenie?? Napewno mozna mnozyc je, ale to właśnie TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE sa najbardziej \"głosne\" i tylko w nich widzi się szkodliwe skutki. Wynika to zapewne z tego, ze pigułki maja specyficzne \"zastosowanie\" i stosuje sie je po to aby nie miec dziecka a to jak wiadomo nie jest popierane przez niektóre kręgi i stad ta cała propaganda o szkodliwsci tabletek

Gość haha
ale głupoty gadacie!!!!!!