Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1236

Matka chrzesna

Polecane posty

Gość 1236

Czy na chrzesną może być osoba, która jest po rozwodzie.Co na ten temat myślicie? Czy ksiądz może mieć coś przeciwko?

Gość z tego co wiem
nie może być tylko para żyjąca bez ślubu kościelnego tzn tylko po cywilnym, ale i to da się obejść. Jak ktoś mieszka bez ślubu to ok..paranoja.

Gość janiaaaaa
A czy można zrezygnować z bycia matką chestną? Chodzi mi o sytuację, gdy jestem już matką chrzestną, ale z pewnych powodów chciałabym przestać nią być. Nie chcę się tu zaglebiać się w problem- dlaczego. Chciałabym tylko wiedzieć, czy jest to możliwe. Może ktoś wie coś na ten temat?

Gość Pomaranczowy gosc
dziecku przyrosc zrobisz,,,,

Gość matka chrzestna nie moze
byc osoba po rozwodzie i bez slubu koscielnego. Wiem bo niedawno chrzcilam dziecko. A zrezygnowac z bycia matka chrzestna napewno nie mozna a sam pomysl jest dla mnie bardzo oburzajacy... :/ tak to jest jak sie wezmie na takie stanowisko byle kogo to potem wydziwia... Jestem zdania ze zawsze powinno sie brac kogos z rodziny, zadnych kolezanek bo po latach czesto kontakt sie urywa.

Gość u nas
raczej by nie przeszlo bo do chrztu rodzice i chrzestni musza przyniesc kartke ze spowiedzi z podpisem ksiedza a ten z kolei nie da rozgrzeszenia osobie po rozwodzie chyba ze ma koscielnie slub uniewazniony albo byl tylko w zwiazku malzenskim cywilnym

Gość a jesli chrzestna
po iluś tam latach zmieniła religie to wtedy dalej jest chrzestna czy już nie?

Gość janiaaaaa
Byle kim to może ty jesteś , ja zadałam pytanie, a nie prosiłam o ocenę