Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzka12

ból zęba w ciży

Polecane posty

Gość zuzka12

Witam wszystkich! :) jestem w 3 tygogniu ciązy i strasznie mnie bolał wczoraj ząb wziełam troszke apapu i pomogło ale tak długo nie można! czy wiem któraś z was kobitki coś o znieczuleniu w czasie ciąży u dentysty! pozdrawiam

Gość zębata
oj, dziewczyno, ilez Ty masz lat? Leć jak najszybciej do dentysty i jemu powiedz,że jesteś w ciązy, ważniejsze jest wyleczenie zęba, zepsute zęby bardziej zaszkodzą dziecku i Tobie, niż znieczulenie.Poza tym sama ciąża osłabia zęby, bo chociażbyś nic nie jadła i nie piła 9 miesięcy, to dziecko i tak "węźmie sobie z Ciebie" wszystko, co jest mu do szczęścia i tozwoju potrzebne, więc i wapń.Dbaj o zęby w ciąży bardzo i nie lekceaż sobie tego.

Gość ja wiem ze
planujac ciaze trzeba wszystkie zeby wyleczyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dentysta zdecyduje co do znieczulenia lec szybko do lekarza z tym zebem.

Gość Dentystka
nie lekceważ bólu zęba,świadczy on o zapaleniu miazgi i o konieczniśći przeleczeniu go kanałowo.Jeśli będziesz odwlekać może dojść do zgorzeli , możesz też nabawić się ropnia a wtedy nie będzie już wesoło ,bo w ciąży nikt ze stomatologów nie poleci ci antybiotykw.Jeśli chodzi o znieczulenie to dajemy go ,ale bez środka zwęż. naczynia .Nie masz się więc co bać ,znieczulenie dostaniesz.Jeśli masz więcej pytań to napisz.

Gość Rutela
Mnie niesamowity ból zęba złapal w trzecim miesiącu ciąży-choć leczyłam wszystkie zęby na bieżąco.Rozbolał w nocy tak,że już nawet apap nie pomógł.Wyłam z bólu.Zwlokłam się z ukochanym z łóżka i pojechaliśmy do całodobowej kliniki dentystycznej(mam to szczęście,że mieszkam w Trójmieście i mam możliwość leczenia nocnego,niestety 50% droższego).Powiedziałam doktorowi,ze spodziewam się dzidzi,ale potwornie boję się dentysty i nie ma mowy o leczeniu bez znieczulenia.Odparł,ze naturalnie dostanę znieczulenie,bo (na szczęście!!!) nie szkodzi ono maluszkowi w ogóle.Okazało się,że ząb z zewnątrz zdrowiusieńki,niestety miał jakiś ubytek przy nerwach no i stało się...przeleczyłam go w miesiąc kanałowo bez bólu (cały czas pod znieczuleniem).Także nie ma się czego bać...tylko poprosić o znieczulenie,no i przeleczyć zęby!Pozdrawiam i życzę powodzonka!!