Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana

ROZCZAROWANIE PLCIA DZIECKA...

Polecane posty

Gość zatroskana

Czy zdarzylo sie komus poczuc zlosc,rozczarowanie gdy na swiat przyszlo malenstwo ale nie takiej plci jaka sobie wymarzylismy.Czasami zdarzaja sie bledy na usg.Co wtedy? Jak sobie z tym poradzic?

Gość lolaaaaa
dlatego ja nigdy nie korzystałam z tego zeby mi podano płec:) a po drugie ciesz sie. , ze jest zdrowe dziecię , co za rożnica czy sen czy corka? dbac bedziesz tak samo przeciez...

Gość mamab26
ja od zawsze chcialam miec corke.uwazalam ze jeden chlopiec jest jeszcze do przyjecia ale 2 lub 3 to tragedia...moje pragnienie posiadania coreczki spotegowalo sie jeszcze gdy zaszlam w ciaze i chociaz szybko okazalo sie ze bedzie jednak syn,ja do konca mialam nadzieje ze USG kłamie...a potem był poród,ciezki,długi i zakonczony cesarskim cieciem.dlatego tez moje malenstwo przyniesiono mi po 12godz.i wtedy stał sie cud!!!zakochałam sie od pierwszego spojrzenia w śliczne granatowe i z tak wielka ufnoscia patrzace oczka mojego Bartusia.dzis sama smieje sie ze swoich wielkich pragnien o corce i szczerze jest mi obojetne jakiej plci bedzie nastepne.

Gość mamab26
ja od zawsze chcialam miec corke.uwazalam ze jeden chlopiec jest jeszcze do przyjecia ale 2 lub 3 to tragedia...moje pragnienie posiadania coreczki spotegowalo sie jeszcze gdy zaszlam w ciaze i chociaz szybko okazalo sie ze bedzie jednak syn,ja do konca mialam nadzieje ze USG kłamie...a potem był poród,ciezki,długi i zakonczony cesarskim cieciem.dlatego tez moje malenstwo przyniesiono mi po 12godz.i wtedy stał sie cud!!!zakochałam sie od pierwszego spojrzenia w śliczne granatowe i z tak wielka ufnoscia patrzace oczka mojego Bartusia.dzis sama smieje sie ze swoich wielkich pragnien o corce i szczerze jest mi obojetne jakiej plci bedzie nastepne.

Gość marzę o córce
boję się,że gdy urodziłby się chłopiec byłabym rozczarowana :0 wiem,że nie płeć jest najważniejsza tylko zdrowie dziecka , napeweno pokochałabym synka ale nie wiem czy byłabym szczęśliwa:(

Wg mnie plec dziecka to akurat najmniejszy problem, najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa. Mam kolezanke ktora mowi ze jak urodzi chlopca to go odda, no co za idiotyzm, trzeba chyba miec naprawde niepokolei w glowie zeby tak mowic. jest tyle kobiet ktore marza o dziecku a nie moga miec a ona takie rzeczy wygaduje. Ja bede szczesliwa jak moje urodzi sie zdrowiutkie i tak je bede kochac, chociaz maz marzy o synku.

Gość spokojnie
Jak już urodzisz to na pewno nie będziesz rozczarowana, ani nieszczęśliwa. Gwarantuję Ci, że mimo obecnych pragnień, najbardziej na świecie pokochasz to dziecko, które się urodzi - obojętnie czy chłopiec czy dziewczynka. Tylko teraz się martwisz.

Gość zatroskana
Ja chyba za bardzo nastawiam sie na dziewczynke.Boje sie tego ze bede potem rozczarowana ale jakos nie umiem myslec inaczej niz o coreczce.Wiem ze najwazniejsze aby dzieciaczek byl zdrowy.Moze faktycznie jak juz bedzie na swiecie to plec bedzie mi obojetna.

a ja do 30 tygodnia ciąży myślałam, że urodzę dziewczynkę. W domu zawsze były dziewczyny, mało w rodzinie jest chłopaków. Nie wyobrażałam sobie, że mogę mieć synka. Byłam nastawiona na dziewczynkę, mąż też. A tu po 30 tygodniu mój lekarz pyta czy chcemy wiedzieć kto się nam urodzi? Chcieliśmy i dowiedzieliśmy się, ze to będzie synek. Przez parę dni miałm głupie wrażenie, że mam w brzuchu nie swoje dziecko, a o synku mówiłam \"kosmita\". Zupełnie nie wiedziałam co zrobić z małym chłopcem...10 następnych tygodni to przestawienie myślenia z Karolinki na Wojtka. Jak przyszedł mój czas to czekałam na Wojtusia i jak go zobaczyłam to nie mogłam pojąć jak mogłam chcieć jakąś obcą dziewczynkę. Nie ma znaczenia jaka płeć. Dzieciaczki potrzebują tego samego, traktuje się je tak samo...synek to okropny pieszczoch i przytulak. Ma wygląd ślicznej dziewczynki, wszyscy obcy go biorą za dziewczynkę. Tylko charakterek i siusiak mówią o czym innym.

Gość vip
Chciałbym mieć córkę, ale nie wiem czy żone

Gość koniczyna
no wlasnie zdarzaja sie bledy na usg... moze to nie tyle rozczarowanie tylko przestawienie sie z myslenia o dzidziusiu jako o 'chlopcu' lub 'dziewczynce' ja jeszcze nie wiem jakiej plci bedzie dzidzia i probuje nie mwoic o nim on, ona tylko ono, ale maz np jest przekonany ze to bedzie chlopak i zlapalam sie na tym ze mowie juz o nim w rodzaju meskim, tak naprawde nie moge sie doczekac mojego dziecka i jest mi obojetne jakiej plci a swoja droga wydaje mi sie to dziwne ze nie mam zadnych przeczuc dotyczacych plci dziecka...

Gość ja chce dzidzi
takie male malenstwo, nie wazne czy girl czy boy,,,chce dzidzi, latka tak szybko leca a tu nic...:-(

Gość gość
ja jak bylam nastolatka to marzylam ze kiedys bede miec corcie,po latach,gdy zaszlam w ciaze wszyscy mowili ze bedzie syn bo ladnie wygladalam.,ana usg nie chcialo sie dziecie pokazac tzn co tam ma miedzy nozkami,no i dopiero w 32 tc dowiedzialam sie ze bedzie corcia,i tak oto mam juz 4 mies.czarnowlosa wymarzona core

Gość gość
nigdy nie chciałam mieć syna zawsze marzyłam o córkach i urodziłam dziewczynkę przy 2 ciąży miało tak nogi że dopiero pod koniec 8 miesiąca dowiedziałam się że syn będzie, ja wiem dziwnie mi było to nie była złość raczej niesmak ja i syn potraktowałam to tak będzie to będzie ale już nie cieszyłam się tak i entuzjazm zdechł do PORODU kiedy go zobaczyłam potuliłam pocałowałam i popłakałam się

Gość gość
ja miałam ostatnio właśnie usg gdzie dowiedziałam się że będzie drugi synek - a robiliśmy wszystko na córeczkę - powiem szczerze że pierwsze dwa dni czułam się okropnie - jakby mi ktoś zabrał tą córeczkę.. ale minął tydzień i się oswoiłam - cieszę się z synka ale gdzieś mi żal że nigdy tej dziewczynki nie będzie to niewiem czy kiedyś się na 3 zdecydujemy i czy się uda

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
ja zawsze pragnęlam synka. jak byłam w ciazy to nawet mi sie śniło ze urodził sie chłopiec. ale od poczatku czułam ze to mimo wszystko bedzie córka. jak mi lekarz to potwierdził to przyznam byłam jednak rozczaowana bo miałam nadzieje ze jednak bedzie syn. a teraz nie wyobrazam sobie miec synka. kiedy patrze na matki które maja chłopców to nie wiem czemu ale im współczuje...

Gość gość
ja zawsze marzylam o corce i teraz mam 3 miesieczna piekna corunie

Gość gość
marzyłam o corce i mam :D co nie oznacza ze syna bym nie kochala.

Gość gość
Mnie lekarz powiedział, że będę miała dziewczynkę ale czułam pewien" niedosyt" bo zawsze pragnęłam synka. Jak urodziłam to okazało się , że to SYN. Byłam przeszczęśliwa o moim mężu nie wspomnę jak bardzo chciał syna.

Gość gość
marzylam o corce zawsze i mam ja:

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
Tak zdarzyło. Dzisiaj. Czuje się bardzo rozczarowana i nie mogę tego kontrolować

Gość gość
14:45 a co chciałaś miec?

Gość gość
A ja marzyłam o synkach :( Niestety mam dwie córy, porażka, tyle ze są śliczne, ludzie nas zaczepiają na ulicy ze takie ładne , bliźniaczki

Gość gość
każdy facet czuje wielkie szczęście jak rodzi mu się śyn, jak córka , to niestety już niekoniecznie ... :( wiem coś o tym, mama 3 dzieciaczków

Gość gość
Teraz można zrobić in vitro z selekcja płci.

Gość gość
mamo 3 dzieciaków, a masz trzy corki?

Gość gość
16:53 a u mnie właśnie chciał córke, na poczatku powiedzieli ze bedzie syn- cieszyl sie. a jak pozniej sie okazalo ze to jednak dziewczynka to skakal z radosci. Od poczatku marzyl o córce, zreszta tesc tez. Wiec nie jest prawda ze kazdy facet marzy o synu.

Gość gość
Moja kolezanka z pracy ma 3 synów, marzyła o córce. Z kolei u mojego brata byly 2 dziewczynki, bratowa w 3 ciazy caly czas slyszala ze bedzie kolejna dziewczynka a podczas cc okazalo sie ze to chlopiec.