Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

0lenka

Czy to ciaza??? Co jest grane???

Polecane posty

Prosze o pomoc, moze ktos sie spotkal, cos wie... zrobilam test ciazowy (mocz) i wyszedl pozytywny wynik a nastepnego dnia zrobilam test z krwi i wyszedl wynik ujemy ... okresu dalej nie ma, czuje sie inaczej niz zwykle (wzmozony apetyt. zaparcia, obolale piersi) Jak maminterpretowac te wyniki?? O co tu chodzi?? Prosze... o pomoc w zrozumieniu!!

no ale to wlasnie test krwi wyszedl ujemny.... a robiony byl nastepnego dnia po tescie na mocz.... kompletnie sie zakrecilam i juz nie wiem co o tym wszystkim myslec.......

no ale to wlasnie test krwi wyszedl ujemny.... a robiony byl nastepnego dnia po tescie na mocz.... kompletnie sie zakrecilam i juz nie wiem co o tym wszystkim myslec.......

Gość kamelcia
obolałe piersi moga symbolizowac zblizajacy sie okres..zrob jeszcze raz test ciazowy

A, przepraszam, zrozumiałam na odwrót. W takim razie zrobiłabym jeszcze raz test z krwi, za jakiś czas.

Gość isssa
zrób jeszcze jeden test. A potem idź może do lekarza....kilka dni po spodziewanej miesiączce macica jest troszke powiekszona i miekka, tak ze lekarz moze polączyc palce -te włożone do pochwy i te którymi naciska na brzuch. A kiedy mialas dostać ten okres??

Tak ja wiem ze piersi bola czesto przed okresem ale najwieszy znak zapytanie zrodzil sie gdy wynik krwi nie potwierdzil wyniku z moczu.... czy to w ogole mozliwe, zeby w jednym tescie wyszlo pozytywnie a w drugim negatywnie? testy robione dzien po dniu.... ja przykladam wieksza wage do testu krwi ... ale z z drugiej strony zastanawiam sie dlaczego na tescie do badania moczu pisze - wiarygodnosc badania 99%........

Gość Isssa
Z testami bywa różnie. Do tzrech razy sztuka heheh

czyli radzicie mi odczekac jeszcze pare dni i jak sie okres ni epojawi to powtorzyc test...? Juz sama nie wiem, jak tu tym badaniom wierzyc:) sporo dezorientacji wprowadzily w ciagu tak krotkiego czasu:)))

Gość ciężarówka
Faktycznie dziwna sytuacja. Gdyby z krwi wyszedł na plus a mocz na minus to rozumiem, ale odwrotnie to nie wiem. A jaki to dzień cyklu? Kiedy robiłaś test z moczu? Tzn przed spodziewaną miesiączką czy po terminie?

Gość .......
po prostu testy paskowe są baardzo czułei nastwione na minimalna ilość hcg....dlatego wieksze prawdopodobieństwo że mimo pozytywnego wyniku nie jesteś w ciaży, np gdy doszlo do zapł. ale juz nie do zagnieżdżenia.za wcześnie by cos powiedzieć

test na obecnosc hcg w moczu robilam w 29 dniu cyklu (pod wieczor i byl dodatni) a test na obecnosc hcg we krwi - dzis rano............ czyli 30 dzien cyklu (cykle mam 28 dniowe) nie wiem, moze to za wczesnie bylo zeby krew wykazala.... nic juz nie wiem i nie rozumiem

wlasnie mi moj lekarz ginekolog (dr n. med. z II stop. specjalizacji) odpowiedzial mailowo, ze w tym przypadku (mocz dodatni, krew ujemny) wynik nalezy traktowac jako dodatni i zglosci sie w najblizszym czasie na badanie...... juz mi sie kreciw glowie od tego wszystkiego

... dzis rano GRUBA ROZOWA... A W ZASADZIE BORDOWA LINIA - kropke nad \"i\" postawi juz za pare dni moj lekarz:)

Oleńka gratuluje i bardzo zazdroszcze!!!! Mam nadzieje że u mnie też pojawi się ta druga różowa kreseczka :) Ile czasu po terminie miesiączki robiłas test ?

Oleńka gratuluje i bardzo zazdroszcze!!!! Mam nadzieje że u mnie też pojawi się ta druga różowa kreseczka :) Ile czasu po terminie miesiączki robiłas test ?

:) nie dziekuje zeby nie zapeszyc :) a co do tego kiedy mi wyszlo (+), to pierwszy test (Quick View firmy Quidel) robilam juz 29 dnia cyklu, czyli defacto moglam jeszcze w dowlnej chwili dostac okres... ale mialam jakies takie dziwne przeczucie no i ten dziwny bol sutkow... jak nigdy:) dzis rano zrobilam test na mocz po raz drugi i linia byla juz solidna tlusciiutka i chyba moge juz... czuc sie pomalu mamusia:) TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE, NA PEWNO WKROTCE SIE UDA!!!

A JEDNAK CIĄŻĄ!!! Wlasnie trzymam e reku pierwsze zdjecie mojego malenstwa!!! Jest jeszcze bardzo bardzo malutkie ale pan doktor powiedzial ze juz bedzie szybko roslo, ok. 1 milimetr dziennie a za 2 tyg. bede juz slychala jak mu bije serduszko!!! Kochane, NAUCZYLAM SIE ZE OSTATNIE SLOWO NALEZY DO LEKARZA A DO TESTOW PODCHODZCIE OSTROZNIE!!!