Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Artur_18

Adoptowany????

Polecane posty

Gość Artur_18

Czesc mam 18 lat. Od jakis 2 lat wydaje mi sie ze jestem adoptowany, jak wchodze na ten team z moimi rodzicami to nie chca mi nic powiedziec....A ostatnio jeszcze bardziej sie przekonuje ze tak jest gdyz co tu duzo mowci mi rodzice nie mieszkaja juz razem a w tym czasie jak tato opuszczal dom mama chciala z nim porozmawiac a ja nie moglem byc przy tej rozmowie....?? wiec wydaje mi sie ze rozmwaialo o tym ..... i prosze was o pomoc tzn. gdzie moglbym dostac taka informacje o tym ze jestem adoptowany albo jakie dokumnety powinieneim znalesc w domu ktore beda siwadczyc o tym ze nie jestem adoptowany czy np takim dokumnetem ktory da mi 100% gwarancje moze byc akt urodzenia czy nie koniecznie ???

Gość kiss
moge ci tylko poradzic telefon do osrodka adopcyjnego, sama mysle o adopcji dziecka, ale nie znam jeszcze szczegolow,jak to wyglada w papierach. Jest jeszcze adopcyjny telefon zaufania, tam na 100% sie dowiesz jak to sprawdzic. Pozdrawiam

Gość kiss
gdybys potrzebowal pogadac to daj znac, odezwe sie do ciebie meilem

Gość akt urodzenia
to na pewno to czego szukasz, bo tam masz napisane imie i nazwisko rodzicow. Ale czy jestes pewien, ze napradwe chcesz to wiedziec? Dobrze sie nad tym zastanow, zebys pozniej nie zalowal swego kroku.

Gość akt urodzenia
moze byc zmieniony na prosbe rodzicow i wcale z niego nie musi wynikac,m ze nie jestes ich dzieckiem. Najlepiej powiedz mamie, ze jak ci nie powie to sam poszukasz prawdy. W momencie skonczenia 18 lat nastepuje odtajnienie dokumentow adopcyjnych i wystarczy ze sie udasz do najblizszej placowki opiekunczej - oni powinni cie dalej pokierowac.

Gość zanim cokolwiek zrobisz
zastanów się czy nie zranisz swoich najblizszych... zastanów sie jak ta informacja może wpłynąć na twoje życie... i pamietaj że ci którzy cię adoptowali bardzo cie kochają i nie jets ich winą jesli nie powiedzieli ci do tej pory że nie jestes ich dzieckiem. Spróbuj postawić sie w się w ich sytacji. Jesli kochasz swoich rodziców pamiętaj o tym że nawet jeśli nie są twoimi biologicznymi rodzicami to na pewno kochaja cie jak swojego rodzonego syna. Jesli ci nie powiedzieli do tej pory prawdy to tylko dlatego że jej sie bali, że bali sie twojej reakcji. I pewnie gdyby twoja mama mogła cie urodzic, napewno by tego bardzo chciała. To koszmar dla kobiety nie móc rodzić dzieci szczególnie jesli bardzo chce je mieć. powodzenia i pamietaj to kim jetses i jaki jesteś nie zalezy od tego kto cie urodził, tylko od tego kto dał ci miłość i cię wychował... pozdrawiam ania

Gość wela
Po co szukasz prawdy ? Czego chcesz się dowiedzieć ? Naprawdę chcesz wiedziec kim byli Twoi biologiczni rodzice ? Co Ci to da, chcesz zastanawiać się dlaczego Cie oddali do adopcji ? Naprawdę nie warto. Też byłam adoptowana, wiedziałam o tym od zawsze i nigdy nie korciło mnie by poznać prawdę o moich biologicznych rodzicach. Bo niby po co, by czuć się gorsza ? Ważne kto Cię wychowywał i troszczył się o Ciebie.

Gość Artur_18
chce sie dowiedziec gdyz jestem ciekaw tego czy mam jakies rodzenistwo a swoim rodzica nie mialbym zazle to ze mi nie powiedzieli... Jaich kocham i dziekuje im za wszystko co dal mnie zorbili tylko chcialbym wiedziec czy mam jeszcze kogos....

Gość anyk
jesli chcesz wiedziec czy jeste sadoptowany poninienes sie dobrze zastanowic nie dlatego ze mozesz skrzywdzic swoich bliskich bo tak tez moze byc ale co mozesz sie dowiedziec o swoich rodzicach a to boli ja sama teraz chce adoptowac dziecko 2 i uwazam ze powinni wiedziec jesli bedziesz potrzebowal pomocy postaram sie ci pomoc ale uwazam ze powinienes porozmawiac z rodzicem z ktorym masz lepszy kontakt i powiedziec mu o swoich przypuszczeniach

Gość Krysti
wela ja tez bylam adoptowana . możesz się ze mna skontaktowac prywatnie? kthzf@wp.pl poszukuje ogolnie kontaktu z osobami dorosłymi, które były adoptowane pozdrawiam