Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu ja

nie chce slyszec o przedszkolu

Polecane posty

Gość znowu ja

Mam problem.Moja trzyletnia corka nie chce slyszec o przedszkolu!Jak i o czymkolwiek,kimkolwiek innym bez mamy...Dlatego wlasnie sadze,ze wreszcie powinna sie ode mnie oderwac(no i sama musze isc do pracy).Dla j e j dobra,bo ja bede strasznie cierpiec...Ale jak tego dokonac?Jak wytrzymac ten straszny okres histerii(bedzie,lezac na podlodze, krzyczec,plakac,lamentowac...)?Na dodatek mieszkamy za granica i pojdzie do przedszkola ,nie znajac w ogole jezyka,ktory bedzie tam slyszec jako jedyny!Czy moge byc na tyle wyrodna,zeby na to wszystko pozwolic?Ona lubi dzieci,plac zabaw,jest bardzo inteligentna,ale TYLKO Z MAMA.Nie chce zostawac nawet z tata,ciocia i zadna z osob,ktore przeciez lubi...Mial ktos podobny problem? Prosilam o rade juz na innym topiku,ale gdyby tam nikt juz nie zajrzal,wznawiam tutaj.

Od 1.12.2004 mój syn(3 lata) poszedł pierwszy raz do przedszkola.Na pare godzin bez spania.Było super.Podobało mu sie i był zadowolony(do czasu!!!!!!!!!!)Po 3 dniach przyszedł kryzys.Płacz,szloch i wołanie\"nie zostawiaj mnie mamuniu\".Wyłam razem z nim i zabierałam go do domu.To był błąd.Na szczęście w przedszkolu były super panie które namówiły mnie do zostawienia dziecka.I przeszło.Przez kilka pierwszych dni odprowadzał go tata(płakał ale mniej) teraz nie chce wychodzić z przedszkola i siedzi tam do 16.Bądz cierpliwa.Wiem że to przykre jak maluch płacze ale przyzwyczaji się.I zobaczysz jakie prześmieszne słówka przynosi z przedszkola.Niedługo dzień mamy i szykuje się przedstawienie w przedszkolu.Uczy się wierszyka,śpiewa.Dzieci mają różne zajęcia w przedszkolu od śpiewania po tańczenie.Przyzwyczaji się.

Dziekuje.Wiekszosc jest zdania,ze sie przyzwyczai.Jednak kazdy,kto zna moja corke,usmiecha sie przy tym i robi odpowiednia mine do tej wyjatkowej sytuacji...Dlatego boje sie bardzo:-(

Dziekuje.Wiekszosc jest zdania,ze sie przyzwyczai.Jednak kazdy,kto zna moja corke,usmiecha sie przy tym i robi odpowiednia mine do tej wyjatkowej sytuacji...Dlatego boje sie bardzo:-(