Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolia

szpinak

Polecane posty

Gość karolia

czy ktoś wie w jaki sposób przyrządzić szpinak? z czym go podawać? no i żeby było niskokalorycznie... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja podsmazam na maselku z czosnkiem a jak chce bardziej \"kaloryczny\" to dodaje cebulke, troszke smietany i sera zoltego - mniem pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodo
Ja gotuję - najlepiej mrożony, bo jest mniej roboty. Gotuję pod przykryciem, później odparowuję nadmiar wody. Przyprawiam solą, pieprzem a na koniec roztrzepuję jajko, mieszając wlewam do szpinaku, ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Dodaję go najczęściej do gotowanych kartofli i sadzonego jajka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szpinak to
to wspaniała sprawa:) można zrobic wiele wspaniałych potraw: tartę ze szpinakiem i serem pleśniowym, krokiety ze szpinakiem i twarogiem, spagetti ze szpinakiem, lasagne itp. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ugotować paczkę mrożonego szpinaku, wgnieść 2 ząbki czosnku, sól-wegeta, śmietana (albo kefir) rozmieszany z 2 łyżeczkami mąki. Mieszać, bo pryska. U nas kontrowersyjnego szpinaku nie lubi tylko 1/9 rodziny. :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JUPIK
A ja doprawiam jeszcze musztardą i odrobiną mleka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dip szpinakowy
Jest wysokokaloryczny, ale za to pycha....... -paczka mrożonego szpinaku(rozdrobnionego), poddusić na patelni z odrobiną masła, -do tego już rozmrożonego szpinaku wrzucić dużą zupę cebulową w proszku, lub 4 gorące kubki cebulowe(nie rozpuszczać wcześniej w wodzie), chwilę poddusić i zostawić do ostygnięcia, -kiedy ostygnie dodać małą, gęstą śmietanę i mały majonez koniecznie kielecki, -schłodzić mocno, podawać z krakersami lub bagietką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość znawca szpinaków
prosta sprawa, mrozonego szpinaku ze sklepu sie nie gotuje po pierwsze! trzeba go wpierw rozrmrozic i odcisnąc wode nastepnie na petelnie rozgrzać masło wsypac troszke maki ok 1 łyzki i lekko podsmazyc aby nie zciemniało potem dodajemy szpinak i mleko tak aby miał odpowednia konsystencje, dusimy go ok 5 minut na koniec doprawiamy sola i roztartm czosnkiem ok 3 zabków .I koniec roboty w takiej postaci jest najsmaczniejszy i nie wysokokaloryczny(mozna zamiast masła uzyc margaryny)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szpinakk
a na świeżym szpinaku są takie robaki małe wrr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość majaja
Ja najbardziej lubię z serem, a dokładnie do rozmrozonego szpinaku dodaje troche żółtego, troche pleśniowego i kubek wiejskiego, ew. trochę fety podaję z makaronem. Z mniejszą ilościa sera świetnie nadaje się na farsz do canneleoni zapiekanego w beszamelu. Pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kollorowa.
Szpinak? Fuuuj!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×