Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aurora1976

mamusie w ciazy - jak nazywacie swoje dzieciateczko w brzuszku?

Polecane posty

Gość Aurora1976

najczesciej mamusie pisza tutaj "moja fasolka".... Ja jestem w 18 tygodniu i nazywam je "drobinka" Powiedzcie jak nazywacie swoje malenstwa w brzuszku? Nie chodzi mi o "sloneczko, kochanie, malenstwo..." tylko o odniesienie sie do nienarodzonej istotki rosnacej nam pod sercem.

Gość mirka23
gwiazdeczka i fasolka

Gość różnie
na początku była również fasolka (przez pierwsze tygodnie), potem ogólne zdrobnienia np. myszko, a od kiedy znamy płeć to często również po imieniu;)

Gość masajka
LUDZIK - to był pomysł mojego męża. Do tej pory tak go nazywamy zamiennie z Jaśkiem, mimo że ma już 11 m-cy

Gość stokrotkowa
Ja będę mówić junior :)

Gość Aurora1979
LUDZIK! :-D strasznie mi sie podoba, bardzo fajne

Gość moj maz tez mowi obcy

Gość Aurora1979
niunius tez jest sliczny :-)

Gość Alexandra
A my nazywaliśmy naszego synka Czipek. Bo po pierwsze malutki, a po drugie na samym początku ciąży totalnie odrzuciło mnie od słodyczy i w rozmowie z mężem marzyło mi się żeby ktoś wymyślił jakiś chip do wszczepiania, po którym już po ciązy też nie chciałoby mi się czekolady, na co mój mąż stwierdził:"zdaje się, że ja Ci już "czipka" jednego wszczepiłem". I tak już zostało, wszystko było o "Czipku". Strach pomyślec, jak mówilnyśmy , gdyby to była dziewczynka...;)

Gość reniaczek
hahaha czipek! wspaniale..... bardzo sympatyczne ja swoje malenstwo nazywalam groszek, gronio.... zeby nie mowic fasolka

Gość jOVITA-25
Ja rowniez mowilam fasolka ale to na poczatku.Pozniej juz była niunia,słoneczko.Teraz mowimy na nia "Misia" bo pierwsza zabawka jaka dostała był pluszowy mis:)

Ja na początku mówiłam fasolka, ale okazało się że to będzie chłopczyk. Na groszka za duży, więc jak? Fasol? Ja mówię bubuś.