Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnnnnnnna

Co na infekcję grzybiczną w ciąży?

Polecane posty

Gość annnnnnnnna

Brałyście coś, jesli tak to co? Jestem w 18 tc.

Gość annnnnnnnnna
Nikt nie miał takiego problemu??

Gość też miałam
Dostałam na to krem clotrimazol i globulki metronidazol.

Gość kaaaaaaaaaaa
Na grzybice, kóra się przypętała po antybiotyku dostałam Pimafucin i maść Clotrimazolum a po leczeniu /Pimafucin przez 3 dni/ - Lactovaginal... / 8 tydzien ciąży/. pozdrawiam... Metronidazol chyba jest zbyt mocny...

Gość dianaaaaaaaaaa
nie wiem czy nie jestem w ciąży, na test zawcześnie, mam chyba grzybicę, co mam robić, pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość *_*
co wy dziewczyny jakies zacofane jestescie...a to juz nie ma ginekologów zeby isc i się przebadać:).....lekarz wam wszystko w końcu powie chyba ze się boicie....a to juz jest troszkę smieszne....bo takie rzeczy to się załatwia u lekarza a nie na forum dyskusyjnym:)

Gość Hhmmm
Nie kazdy lekarz potrafi pomoc. Jak bylam w ciazy tez mialam grzybice. Troche mi ja podleczyli. Teraz jestem dwa lata po porodzie i nadal mnie to meczy. Chodze od jednego lekarza do drugiego i zaden jeszcze mi nie pomogl. Teraz biore metronidazol, lek bardzo tani i nie wiem czemu, ale mam przeczucie ze mi pomoze.

Gość gość
lekarz przepisał mi na kandydozę w nystatynę. pomogło :-)

Gość gość
Ja miałam i dostałam gynazol. Wcześniejsze nawracaly a po gynazolu juz nie.

Gość hf
Ja miałam w ciąży co chwilę jakąś infekcję. W zależności od etapu ciąży dostawałam różne globulki. Wszystkie pomagały tylko na jakiś czas. Niestety każdy lekarz mówił mi to samo, że w ciąży się nie wyleczy całkowicie, jeśli są tendencje do infekcji. Po ciąży mi na szczęście minęło i już kilka miesięcy nie wraca. Nikt Ci nie doradzi na kafe konkretnego leku, bo nikt Cię nie zbada. Idź do lekarza. Trzeba określić rodzaj infekcji. Poza tym każdy trymestr oznacza inne leki możliwe do zastosowania w danym zakażeniu. Na własną rękę możesz się wspomóc probiotykiem ginekologicznym, najlepiej w formie kapsułek dopochwowych. Ewentualnie, jeśli bardzo piecze, możesz się podmywać roztworem benzydaminy. Ale to opcja tylko przed wizytą, żeby dotrwać, jak swędzi i cholera człowieka bierze. Wszelkie leki typowo przeciwinfekcyjne musi dobrać lekarz.

taka infekcja jest trudna do wyleczenia i ciagle nawraca, wiem co mowie, sama bralam natamycyne przez CAŁĄ ciaze! masakra... kilka razy probowala mi zmieniac na inne, w tym pimafucin bo silniejszy, ale dupa przeszlo a zaraz wracalo.

Gość gość
Ja bedac w ciazy dostalam gynazol i obylo sie bez antybiotyku ale byla tez bardzo wczesnie wykryta a gynazolu jedna dawka