Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupia baba

BOLAŁY KOGOŚ SUTKI PRZED PIERWSZYM OKRESEM BEZ TABLETEK?????????????????????????

Polecane posty

Gość głupia baba

W styczniu odstawilam tabletki i w niedziele mam dostac pierwsza @ bez tabletek(a nie krwawienie z odstawienia). A od rana bola mnie sutki(brodawki) i sa nabrzmiale. Mial ktos tak??

Wiele kobiet tak ma po odstawieniu. Zbadaj sobie prolaktyne - pigulki mogly ja podniesc. Poza tym pigulki zmieniaja profil hormonalny i zanim twoj organizm sie sa m wyreguluje (dojdzie do siebie) moga sie rozne dziwne rzeczy dziac Pozdrowionka

Gość a cale piersi
w miesiac po odstawieniu? tak tez moze byc:(?? prosze o odpowiedz

Gość głupia baba
W tej chwili to mnie bola cale piersi, podbrzusze, mam pelno syfow, kregoslup. wszystko. ale tak masakrycznie, ze zaraz chyba zemdleje. Po co ja odstawialam te tabsy??

Gość ja tez
kurde wiesz cio mam to samo. Bola mnie miesnie, piersi, plecki i podbrzusze:( czy to cos oznacza niech ktos sie wypowie!!

Cale piersi tez moga bolec. Pigulki moga doprowadzic do hiperplolaktemii lub mastopatii... Wiec jesli bole sutkow lub piersi beda sie utrzymywaly przez kilka cykli lepiej odwiedzic lekarza! Do glupiej baby: Cos mi sie wydaje, ze ty w ogole nie powinnas brac pigulek i dobrze zrobilas je odstawiajac. Podczas brania pigulek czujemy sie zazwyczaj dobrze, bo dostarczamy organizmowi caly czas stala dawke hormonow. A po odstawieniu organizm \"sie psuje\" i zaczyna wariowac. Rzadko, ale jednak zdarza sie, ze kobiety po odstawieniu maja tak rozregulowany organizm, ze musza sie przez dlugie lata leczyc by wszystko przywrocic do normy.Idz jak najszybciej do dobrego ginekologa-endokrynologa, zbadaj hormony i nie dawaj sobie wiecej wciskac pigulek na wyregulowanie - one nic nie reguluja. Poziom hormonow i cykle reguluje sie zupelnie inaczej. Pozdrowionka

Gość głupia baba
Powiem Ci Heather, ze ja mialam od kiedy pamietam dostawalam okres dokladnie 5 kazdego miesiaca o 13.20. moglam sobie nastawiac zegarek na podstawie mojego cyklu. Jak nie dostawalam do 6 stwierdzalam ze jestem w ciazy (nawet jak bylam dziewica:P). kiedy mialam 18 lat okazalo sie ze moja kuzynka ma zespol polistycznych jajnikow i wszystko co sie z tym wiazalo (podwyzszony poziom testosteronu, jakies nie babskie owlosienie, problemy z zajsciem w ciaze itd. itp.) .Wtedy ja stwierdzilam ze w sumie to ja mam tez nozki jak sarenki, poszlam do ginekologa, wyklocilam badania hormonalne ("Naciaga pani przychodnie") i sie dowiedzialam, ze nie potrzebuje pigulek, bo z takimi hormonami to ja i tak jestem bezplodna. Mam nadzieje, ze dostane ten okres szybko. Przed chwila byla zaprzyjazniona pielegniarka z zastrzykiem przeciwbolowym. Jutro jade do mojej endokrynolog, bo sie tu pochlastam.

ja nie biore tabletek i piersi bolą mnie zawsze dwa tygonie przed miesiączką i tak dwa tygonie, potem dwa spokoju albo i nie i znowu, bez masażu chłopaka nie wiem jak bym sobie dała rade-powodzenia-też poproś o pomoc chłopaka

ja nie biore tabletek i piersi bolą mnie zawsze dwa tygonie przed miesiączką i tak dwa tygonie, potem dwa spokoju albo i nie i znowu, bez masażu chłopaka nie wiem jak bym sobie dała rade-powodzenia-też poproś o pomoc chłopaka

Gość niegłupia baba
GŁUPIA BABA : TY NA PRAWDĘ JESTEŚ GŁUPIA!

Gość głupia baba
Wow. Jakoś nie zauwazylam. Dzieki, ze mi powiedzialas, bo bym nigdy na to nie wpadla.