Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonik

ciaza

Polecane posty

Gość Sonik

Witam! Boje sie, ze jestem w ciąży. W zeszłym miesiącu miałam okres od 19.01 do 21.01 więc kiedy teraz powinnam dostać? Mam nadzieję, że nie jestem w ciąży. Niech ktoś mi pomoże obliczyć kiedy teraz powinnam dostać okres. Nie znam się na tym. NIgdy nie zapisywałam.

Gość Inger
cykl trwa od 28 do 35 dni, więc okres powinnas dostać mniej wiecej od 16.02 do 23.02 jakoś tak, to ozcywiście granica mniej wiecej;)

Gość Sonik
Dziękuje bardzo i przepraszam, że założyłam nowy topik. Ktoś mi powiedział, że cykl trwa 21 dni więc strasznie się denerwowałam.

Gość czym tu sie marwic
po pierwsze dziwne mi sie wydaje ze woj okres trwa tylko 3 dni. poza tym nie panikuj dziewczyno ja ostatnio mimalam 8 stycznia i zyje ... pewnie gdybys byla na moim miejscu to umarlays ze satrachu

Gość Sonik
no jakbys sie kochala bez zabezpieczenia przez 2 tygodnie to pewnie inaczej bys do tego podchodzila...

Gość bonnie blue
To czemu sie nie zabepieczalas?? Ile Ty masz lat, ze nie wiesz ile trwa cykl miesiaczkowy. A co do Twojego pytania, to TAK. Jesli uprawialas seks bez zabezpiecznia przez dwa tygodnie, to jak najbardziej mozesz byc w ciazy.

Gość jestem zdziwiona
mnie wiesz ile cykl, nie zabezpieczasz sie ale do lozka wpadasz, mam nadzieje ze to cie przestraszy na tyle, ze wybierzesz sie do ginekologa, dowiesz sie wiecej i wybierzesz jakis srodek.

Gość bonnie blue
Normalnie spac nie moge przez ciebie. To jak sie kochac to wiedzialas,a ile trwa cykl to juz nie. Mnie tego uczyli w podstawowce na lekcji biologi.Cykl miesieczny powinien trwac 28 dni, czyli miesiac ksiezycowy (nawet nie podejrzewam, ze wiesz co to znaczy), ale mozliwe sa odchylenia 25-35 dni.Niektore dziewczyny dostaja @ co 36 dni i tez jest dobrze byleby bylo regularnie.Mam nadzieje, ze w ciazy nie jestes bo, ... Nawet nie bede konczyla zdania, bo nie chce cie obrazic. Na nastepny raz pomysl o zabepiczeniu.

Gość kret
Opadly mi rece i wszystko inne tez... Musze powiedziec ze nie wiedzialam ze obecnie edukacja ( jakakolwiek,nie wspominajac o seksualnej) jest na takim niskim poziomie.... Przeraza mnei ze ludzie widza gdzie co sie wklada a nie wiedza ile trwa cykl... Czy to byla twoja pierwsza mieisaczka? A jesli nie to nie pamietasz jakie do tej pory byly odstepy miedzy nimi...

Gość zenada
nalezalo by ci sie zebys wpadla, moze to bycie zmusilo zeby sie zastanowic, co to jest organizm i po co sie go ma i jak dziala sie kurwa w pale niemiesci jakie laski 'gupie som', oczywiscie debil ktory poszedl z nia do lozka tez nie lepszy bo niezapytal napewno o zabezpieczenie a sam gumy wstydzil sie kupic lasko nie madra, jak nie wpadlas to niech cie to choc cos nauczy a seks zostaw na 4 lata jeszcze bo to troche dorosnac trzeba a nie na dysce, na siano od razu leciec

Gość bonnie blue
do żenada Lepiej zeby jednak nie wpadala, bo takiej "tempej" matki nikomu nie zycze

Gość zenada
moze masz racje, ale jak co 5 min sie takie cos czyta to .... wtakim razie nie zrobi 3 testy - kazdy pozytywny innej firmy, gin potwierdzi ze blizniacza a ciaza niech bedzie urojona i wyda sie dopiero za 8 miesiecy i niech ma mdlosci caly czas o i oto chodzi

Gość bonnie blue
Tak masz racje. Jak sie czyta takie glupoty, to az sie w srodku telepie. I niech ma ciaze urojona. Tępa jakaś.Boshe. Ile ona moze miec lat?? Z malia wychodzi, ze 19 ale jak znam zycie to 13. BOSHE. WIDZISZ A NIE GRZMISZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Sonik
Popatrzcie na siebie zanim bedziecie wyzywac od tepakow nieznane osoby w necie. Sypnelam sie bez zabezpieczenia i co? to chyba moja sprawa. Napisalam na forum, bo chcialam sie dowiedziec czy mam uzasadniony powod zeby obawiac sie ciazy. Chcialam porady a nie jakis umoralniajacych kazan. zenada ----> "lasko nie madra" za to Ty jestes madry/madra ---> nie z przymiotnikiem pisze sie razem. Wybacz ale Twoja wypowiedz jest na takim samym poziomie co Twoj nick. Nie lecialam na siano ani na nic w tym stylu. Moze ty tak robisz, stad te podejrzenia, ze kazdy tak... bonnie blue ----> To nie czytaj tych glupot, nie musisz.... chyba nikt Cie nie zmusza !

Gość ło matko
i Ty sie jeszcze dziwisz takimi wypowiedziami??? kto rozsądny idzie do łuzka i 2 tyg bez zabezpieczenia kopuluje????? nie wiesz nawet ile cyk trawa?? a potem sie dziwi ze nie ma okresu laska idz po rozum do głowy!

Gość bonnie blue
A Ty kochanie czytaj dokladnie. Nie chodzi nam o to, ze kochasz sie z chlopakiem bez zabezpieczenia, ale o Twoja ignorancje. Jak mozesz pisac, ze nie wiesz ile trwa cykl?? Nie wiesz co ile wystepowala miesiaczka?? Ale O.K. Moze potraktowalysmy Cie za ostro. A teraz od poczatku: prawidlowy cykl u kobiety trwa 23-35 dni owulacja wystepuje 12-16 dni przed miesiaczka plemnik moze przezyc w ciele kobiety (przy sprzyjajacych okolicznosciach) 7 dni oto liczby, a teraz opis: jesli kochalas sie przez dwa tygodnie bez zabezpieczenia to jak najbardziej mozesz byc w ciazy gdybys podala ile trwa przecietnie Twoj cykl moglybysmy Ci odpowiedziec na Twoje pytanie, ale NIE WIESZ ILE TRWA TWOJ CYKL zrob sobie test ciazowy

Gość ło matko
i Ty sie jeszcze dziwisz takimi wypowiedziami??? kto rozsądny idzie do łuzka i 2 tyg bez zabezpieczenia kopuluje????? nie wiesz nawet ile cyk trawa?? a potem sie dziwi ze nie ma okresu laska idz po rozum do głowy!

Gość ło matko

jak się \"sypniesz\" jak piszesz zawsze istnieje możliwośc zajścia w ciąże..z resztą radziłabym na początek przed rozpoczeciem \"sypania\" poczytać trochę o swoim ciele i fizjologii nim nie jest za póżno.. Z Twojej wypowiedzi wynika ze masz nieco mało lat i brak Ci doświadczenia.-czytaj a jak Ci sie nie chce to chociaż w internecie poszukaj..nawet w google\'ach wystarczy wpisać\"cykl miesiączkowy\" albo coś innego..niech głowka popracuje!

Gość Sonik
Zaznaczalam kiedys w kalendarzykach ale zawsze je gubilam wiec stwierdzilam, ze to bez wiekszego sensu. Wiedzialam ile mniej wiecej trwa cykl tylko zwatpilam gdy ktos mi powiedzial, ze 21 dni ! Nie chce mi sie juz ciagnac jakis bezsensownych dyskusji ktore i tak do niczego nie prowadza.

Gość bonnie blue
Kurwa mac.Odpowedizalm Ci na Twoje pytanie. Do czego maja prowadzic te dyputy?? Ze na odleglosc wyniuchamy ciaze u Ciebie. Napisalas na poczatku, ze sie na tym nie znasz i nie wiesz ile trwa cykl, ze tak slyszalas,ze 21 dni itd. itp. Co innego mamy Ci powiedziec??Czego oczekujesz???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość koleżankaBronka
"Witam! Boje sie, ze jestem w ciąży. W zeszłym miesiącu miałam okres od 19.01 do 21.01 więc kiedy teraz powinnam dostać? Mam nadzieję, że nie jestem w ciąży. Niech ktoś mi pomoże obliczyć kiedy teraz powinnam dostać okres. Nie znam się na tym. NIgdy nie zapisywałam. " najpierw piszesz ze sie nie znasz potem ze zapisywałas i sie pogubiłas... sie pogubiłaś... W CAŁEJ TEJ MYSTIFIKACJI

Gość zenada
nadal odczuwam zazenowanie czytajac jak ktos kto pcha sie do luzka moze byc takim dyletantem w sprawach swojego wlasnego ciala, nawet niema sie co wkurzac na takie osobki tylko wspolczuc ich ewentualnym skutkom wybujalego erotyzmu w nastoletnim wieku dalismy sie wszyscy podpuscic, ale to nic moze jakas inna smarkula zanim pojdzie po dysce z kolesiem do wyrka , zastanowi sie co i jak moze z tego wyniknac, wiec moze i to ma sens nic dodac nic ujac bonnie, madzik, lo matko moze poogladaj sobie m jak milosc albo klan sie czegos dowiesz o menstruacji i antykoncepcji

Gość bonnie blue
Ja nie wiem Jesli to byla mistyfikacja, to moze rzeczywiscie ktos sie czegos nauczy. A jak to nie byla prowokacja, to... Nawet nie wiem co. Taka jestem wstrzasnieta. "są dwie nieskonczonosci na swiecie. Wszechswiat i glupota ludzka" A. Einstein

Gość Sonik
Mistyfikacja... a jaki bym miala w tym cel? (pyt. retoryczne!) nie zamierzam sie nikomu z niczego tlumaczyc. zenada ---> łóżka, nie łużka... przykro Ciebie czytać. Z reguły nie czepiam sie takich szczegółów ale "jak Kuba Bogu tak..." sam/a wiesz... :P Pisz sobie o mnie co tylko chcesz.... gówno obchodzi mnie Twoje zdanie.

Gość bonnie blue
Dlatego twierdzimy, ze to prowokacja, bo w to na serio trudno uwierzyc. Czy Ty sie z choinki urwalas?? Naprawde, caly dzien stracilam myslac o Tobie. Jak mozna nie wiedziec ile trwa cykl miesiaczkowy?? No jak?? Powiedz mi jak?? Do tego wytlumacz mi czy chcesz byc w ciazy, czy nie?? Bo z Twojego postepowania wynika, ze bAAArdzo chcesz miec dzicika. I nie wiem czy mamy pogratulac szczesliwej nowiny, czy Ci wspolczuc. Po za tym nie czepiaj sie Zenady bo przy tym co Ty napisalas male bledy ortograficzne sa niczym. "sa dwie nieskonczonosci na swiecie. Wszechswiat i ludzka glupota"

Gość zenada
ale jazda, dajcie spokoj bez kommentaza (o zaraz dostane komentarz i nie bedzie to komplement) tylko to ze ktos inny na tych uwagach skorzysta podtrzymuje mnie jakos na duchu przykre to bowiem, bo z seks traktuje sie jak zabawkea skutki sa dla calego otoczenia na cale zycie, zwlaszcze ze zycie sie pojawia potem nowe, a w tymkraju kobieta nie moze decydowac o sobie do konca czytajac niektore topiki tu bede zdania niebawem ze , do seksu uprawniac powinien egzamin (z antykoncepcji napewno i biologii wlasnego organizmu) choc zaraz ktos wysle mnie do lpr'u na nauki przedmalzenskie choc mi tam bardzo bardzo daleko cuz moze to i dobrze choc o biologi, owulacji prawde tam mowia moze, watykanskiej ruletki nikomu nie polece jednak nikomu a teraz z innej beczki fajna ta tyczkarka, Rogowska, nie wygrala, zaziebiona,, ale pamietam jak fajnie cieszyla sie na olimpiadzie , klasa

Gość mocno zniesmaczona
to śe ktoś w pada panikę najczęściej jest jednoznaczne z tym że postradał rozum!! i wiecie co wcale się nie dziwię że dziewczyny ciągle zakładają nowe topiki kiedy to miejsce jest ostatnią oazą gdzie można poznać opinie trzeźwo myślących i nie być narażoną na umoralniające gadki. A co do wieku, ignorancjii i przygotowania do sexu... hm jestem mężatką, wykształconą i co- właśnie mam zmorę jak pół Polski. Skończyłam brać tabletki, miałam okres, używałam sprawnych gumek i nie mam okresu. A liczenie ile trwa cykl jest tu bezpodstawne bo niby ile trwa 1 cykl po odstawieniu tablete??? może ktoś podpowie. W akcie desperacji zrobiłam test, oczywiście wyszło że nie jestem w ciąży a okresu dalej brak i co byłam nieodpowiedzialna?? zabrałam sę za sex nie wiedząc ile trwa cykl po tabletkach?? a może powinnam zrobić przerwę w tabletkach i seksie?? może powinniśmy wszyscy kochać się tylko jak będziemy chcieli potomka ale to raczej niewykonalne przynajmniej dla mnie

Gość Sasha
Kurwa mać ze sie tak wyraze choć nie powinienem jacy wy jestescie podjarani!O co wam chodzi?Czytam i zastanawiam sie czy nie jestescie młodsze od zalozycielki tego tematu.Z opini widac ze tak.Laska pyta i oczekuje odpowiedzi wiec co sie tak plujecie?Ludzie troche tolerancji i zrozumienia dla innych chyba po to jest ta kafeteria zeby zadawac pytania a jak wam nie pasi to wypier...widac ze kończyliscie gimnazjum smrody!!!!!

Gość nie tolerowac
zero tolerancji dla glupoty, to sie tylko nasowa, nic innego czytam to od poczatku, przedpisanki przeczytajcie sobie uwaznie zalozycielke topiku bo tak wyglada jakby to ona we wszesnej klasie gimnazjum byla , i biologii nie odrobila, bo zal i wspolczucie trzeba miec i pomocna dlon dla tych co jak kto sie staral, wpadl przez zly dobor tabletek, pecha z gumka ale zna wlasny organizm a tu co masz,sama przyznaje a dlaczegoz nie jestes przedpisanko droga zniesmaczona zalozycielka topiku, tylko tymi co rozumu uzywaja tez w seksie jak czytac?? przeciez twoj problem jest zupenie inny, znasz swoj organizm, wiesz co sie z nim dizeje, wiesz co robilas i wiesz co zrobic jakos tak sie nijak przeklada twoj problem do jej