Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytammmmmmmmmmmmmmmmm

BIALYSTOK-porod u Arciszewskiego

Polecane posty

Gość pytammmmmmmmmmmmmmmmm

wiem ze taki temat byl juz poruszany ale tam od dawna nikt sie nieodzywa wiec zakladam nowy topic z pytaniem : CO MOZECIE MI POWIEDZIEC O BIALOSTOCKIEJ KLINICE NA ZAMENHOFA U ARCISZEWSKIEGO? chodzi mi glowie o porob ile to kosztuje i jakie panuja tam warunki.Mialam kiedys przyjemnosc byc w tej klinice bardzo mi sie podobalo (fakt ze drogo) ale prosze was co sadzicie o porodzie wlasnie tam ? prosze o szybka odp. poniewaz porod tuż tuż /dzieki

Gość Ewa77
Rodziłam w tej klinice w 2004 roku cesarskim cięciem. Wspominan to bardzo dobrze. Jestem zadowolona i z porodu i opieki po porodzie. Bardzo często pytano mnie jak się czuję. Ważna była dla mnie też pomoc przy karmieniu (właściwym przystawieniu dziecka do piersi). W dzień dziecko było ze mna w pokoju (2 osobowym). Doplaciłam 1000 zł, a resztę refundował NFZ. Życzę powodzenia.

Gość pytamm
dzieki Ewa za odzew A sluchaj a jesli chodzi o NFZ to wystarczy byc zwyczajnie ubezpieczonym ? A moze wiesz cos na temat zalatwianych cc w tej klinice. Ile wczesniej sie tam trzeba zglosic i czy trzeba sie leczyc u Arciszewskiego? czy poprostu wybieram se klinike jade tam i juz? dziekuje z gory........

Gość Ewa77
W roku 2004 wystarczyło być zwyczajnie ubezpieczonym. Nie wiem jak jest teraz od stycznia 2005 roku. Kwota dopłaty też mogła się zwiększyć. Aby rodzić w tej klinice trzeba mieć przynajmniej jedną wizytę u ginekologa tam pracującego (ja chodziłam od 5 miesiąca ciąży - co miesiąc). Moim zdaniem jedna wizyta tuż przed terminem porodu to za mało. Wizyty były płatne - nie pokrywało tego ubezpieczenie zdrowotne. Aby wykonać cesarskie cięcie musi być zalecenie medyczne (np. wada wzroku). Przy planowanym cesarskim cięciu ustalany jest dzien i godzina przyjęcia do kliniki. Uniknęłam w ten sposób stresu związanego z tym, że porod mógłby zacząć się nagle i niespodziewanie. Powodzenia.