Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie

Plamienia zamiast okresu

Polecane posty

Gość boje sie

Dostalam wczoraj okres. Na poczatku bylo troche krwi, a teraz mam brunatne, skape plamienia. W ciazy nie jestem, tabletki odstawilam dwa miesiace temu.

Gość boje sie
???????????????????????????????????????/???????????????????????????????????

Gość boje sie
????????????????????????????????????????????????????????????????????????/

Gość kamilla20
witam! Ja też miałąm plamienia przez 5 dni, a po tygodniu dostałąm normalny okres.Nie wiem co to i z czego to byłlo, moze ze stresu.Mam zamair wybrac sie z tym problemem do ginekologa

Gość boje sie
Moje tez bylo chyba za stresu, bo sesja, pisanie pracy. Wszystko. Tylko, ze ja jak zaczelam plamic zaczelam brac tabletki. Poczekam do krawienia z odstawienia. Jak bedzie jakies dziwne to pojde do gina.

Gość kamilla20
moja kolezanka mówla, ze takie plamienia mogą tez wystapic jak sie ma nadzerke, badz torbiela na jajniku.Aczkolwiek w kazdym razie cos jest nie tak i nalezy udac sie do pana|pani G.Ja jeszcze nigdy nie byłam i sie boje, ale musze przelamac strach i sie wybrac, bo naprawde nie ma zartów.A tWOJE PLAMIENIA TO MOZE PRZEZ BRANIE TABLETEK, TEZ TAK CZASAMI MOZE BYC.

Gość kamilla20
Ja tez miałam duzo stresów, miedzy innymi to ,ze spozniała mi sie miesiaczka, myslałam ze jestem w ciazy, poza tym matura i takie tam zmartwienia.Okres powinnam była dostac 16 stycznia, a dostałam najpierw te plamienia 28 stycznia, które trwały 5 dni, a okres dostałąm 13 lutego i trwał 6 dni .OJ Nie wiem co to znaczy,

Gość Dori77
Te plamienia pewnie masz , bo po odstawieniu tabletek gospodarka hormonalna jest zaburzona i potrzeba 3 miesiące a nawet czasem więcej żeby wszystko wróciło do normy.Tak więc narazie się nie martw,ale jak masz wątpliwości to powinnaś wybrać się do lekarza. Wiadomo czasmi może to być jakaś patologia polipy,torbilel, zaburzenia hormonalne , nadżerka ale ona zazwyczaj krwawi po stosunku. Kamilo to może być ze stresu,ja też tak miałam opużniały mi się miesiączki miałam plamienia przed, ale w koncu poszłam do gin zrobiłam prolaktynę i progesteron okazało się że mam za dużo prolaktyny a zamało progesteronu . Prolaktyna jest właśnie hormonem stresu , prawidłowo odpowiada za laktacje i chroni przed ciążą jak się karmi. No ale też może się podwyższyć pod wpływem stresu i przeżyć i u mnie tak było. Tak więc radzę zbadać jej poziom.

Gość boje sie
Kurcze. Boje sie troszke, ze za wczesnie wzeilam tabetke (zamiast poczekac na normalne krawienie) i teraz mi sie okres zatrzymal, bo caly czas mam skurcze macicy. Powinnam isc do ginekologa, ale kobieta przyjmuje w innej miejscowosci teraz, a ja nie mam za bardzo czasu. Poczekam na @ z odstawienia. Moglam poczekac na normalne krwawienie. Ale jak to sie mowi "Mądry Polak po szkodzie" :(

Gość go
plamienia "wczesniejsze " przed normalnym okresem to krwawienia śródcykliczne, u niektórych kobiet to normalne zjawisko i nie oznacza zaburxeń cyklu.

Gość go
plamienia "wczesniejsze " przed normalnym okresem to krwawienia śródcykliczne, u niektórych kobiet to normalne zjawisko i nie oznacza zaburxeń cyklu.

Gość go

Gość Go napisz coś więcej
o tych plamieniach.Chodzi o plamienia takie 2,3 dni przed okresem czy w środku cyklu.

Gość julenka
Krwawienia srodcykliczne jak wskazuje nazwa wystepuja w srodku cyklu maja zwiazek z jajeczkowaniem.Te ktore wystepuja przed miesiaczka zazwyczaj swiadcza o zaburzeniach hormonalnych najczesciej mala iloscia progesteronu. Krwawienia przedmiesiączkowe-przyczyną jest często niewydolność ciałka żółtego, czyli zbyt wczesne zmniejszenie wytwarzania estrogenów i progesteronu, co wiąże się z niepełną przemiana wydzielniczą błony śluzowej macicy i niepłodnością .Należy wykluczyć hiperprolaktynemię oraz przyczyny organiczne. Krwawienia po miesiączce-przyczyny hormonalne . Opóźnione złuszczanie błony śluzowej macicy w konsekwencji spóźnionego procesu zanikania ciałka żółtego. Przyczyny organiczne-w przypadku jednorazowego przedłużonego krwawienia miesiączkowego istnieje możliwość wczesnego poronienia. Rak szyjki lub trzonu macicy, polipy, mięśniaki podśluzówkowe, gruczolistość śródmaciczna, niedostateczny wzrost błony śluzowej macicy (zapalenie błony śluzowej macicy, przebyte liczne łyżeczkowania jamy macicy, u wielokrotnych wieloródek). Krwawienia międzymiesiączkowe -acykliczne-występują w nieregularnych odstępach czasu i z różnym nasileniem. Najczęściej spowodowane są przyczynami organicznymi. Cykliczne (krwawienia okołoowulacyjne) Krwawienie okołoowulacyjne można rozpoznać po wykluczeniu innych przyczyn organicznych.

Gość boje sie
Mi sie wydaje ze mialam cykl bezowoulacyjny, albo mialam za malo progesteronu i z tego to skape plamienie. Swoja teorie popieram tym, ze dostalam sluzu plodnego i mialam krawienie okoloowulacyjne (wystapilo tego samego dnia co sluz i zaraz sie skonczylo), ale nie mialam wzrostu temperatury.

Gość Kika00
Hej! Jestem w kiepskiej sytuacji. Dwa miesiące temu poroniłam, macica sama się oczyściła. Ale lekarz stwierdził nadżerkę. Powiedział, że mam przyjechać po miesiączce na cytologię i raczej będzie wypalanka (stwierdził, że spora jest ta nadżerka). Miesiączkę dostałam miesiąc temu, ale nie pojechałam do lekarza Przedwczoraj miałam termin miesiączki, już myślałam, że ją dostałam, bo zauważyłam na majtkach plamę krwi z brązowawym śluzem, ale to był koniec tamtego dnia. Myślałam, że następnego dnia się zacznie (bo miesiąc wcześniej miałam to samo, wieczorem małe plamionko, cała noc nic, a następnego dnia normalny okres), ale nie, do dzisiaj mam małe plamienie (brązowy śluz). Pobolewa mnie brzuch, jak przy okresie. Nie zabezpieczaliśmy się z chłopakiem, nie licząc stosunku przerywanego (ale to nie jest forma zabezpieczenia). A, i jeszcze jedno, w ten pierwszy dzień plamienia wieczorem wypiłam dużo alkoholu (byłam pijana i zwracałam). Co myślicie. Proszę, dpiszcie.

Gość kajowa
witam, kochalam sie z moim chlopakiem ostatnio 3tyg temu, uzywalismy zabezpieczenia i nie byko to do konca,wczesniej kilka razy takze ale zawsze byla prezerwatywa i on konczyl na zewnatrz teraz zamiast okrezu wystapily u mnie brazowe plamienia, i niewiem czy moge je uznac za objaw ciazy czy nie prosze o odpowiedz