Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalaal

odpowiecie?ginekolog

Polecane posty

Gość lalalalaal

zamierzam wybrac sie do ginekologa - mam juz 23 lata ale jeszcze nie byłam- współzyje z jednym partnerem od 2 lat i wszystko zawsze mam idealnie uregulowane teraz troszke mi si epoplatało jesli chodzi o krwiste przypływy- znam powód i pewnei wszystko wróci do normy - no ale wypadałoby w koncu zrobic podstawowe badania. W jakim okresie cyklu najlepiej ustalic wizyte? to chyba ma jakies znaczenie dla badan czy jest to dzien płodny czy nie płodny czy tuz przed miesiaczka... czy poza tym mam sie jakos jeszcze przygotowac specjalnie na tą wizyte? dziekuje za rady pozdro!:-)

Gość Ala22
Ja bylam dzis pierwszy raz u gin, 21 dzien cyklu, zrobila mi cytologie i zbadala, nic nie mowila ze w zlym czasie przyszlam. Nawet piersi badala chociaz juz mnie bolaly. Powiem Ci tylko zebys sie nie bala bo nie ma czego. Samo badanie trwalo minutke. W gabinecie bylam 15 bo najpierw cos pogadala i potem cos pogadala. Ale uwazam ze lepsza jest wizyta u gina niz u dentysty. Powodzonka:) I jeszcze raz powtarzam to nie jest straszne i nawet nie jest jakos nieprzyjemne:) Raczej normalne:)

Gość m_
co do przygotowań, to pamiętaj o dacie rozpoczęcia ostatniej miesiączki (będzie pytać) no i ile dni trwają cykle, czy są regularne itp.itd., czy miesiączki bolesne, czy bierzesz jakieś leki, chorujesz na coś... jak chcesz zbadać piersi to bądź raczej tuż po miesiączce (mi jeden nie chciał badać przed owulacją). co do cytologii to podobno najlepiej chyba pomiędzy 10 a 20 dniem ale nie jestem pewna nic nadzwyczajnego da się przeżyć :)

Gość Iva23
Witam...ja mam 23 lata i również tak jak Ty lalalalaal nie byłam jeszcze u gina. Ale planuję iść bo coś mi się porobiło ostatnio....4 tygodnie spóźnia mi się okres....ciążę raczej wykluczam, bo robiłam dwa testy i oba dały negatywny wynik. Mam pytanie co do wizyty u gina. Czy lepiej iść do mężczyzny czy do kobiety? I czy podczas pierwszej wizyty od razu mnie zbada czy to będzie tylko rozmowa? Co muszę zabrać ze sobą, i ile kosztuje wizyta? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Gość ja tez
chcilam sie dowiedziec ile kosztuje tak przecietnie wizyta u ginekologa i kto lepszy kobieta czy mezczyzna wiec prosimy o odpowiedz:-)