Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanaana

odpowiecie mi? ginekolog

Polecane posty

Gość nanaana

zamierzam wybrac sie do ginekologa - mam juz 23 lata ale jeszcze nie byłam(wiem ze może sie Wam to wydac dziwne)- współzyje z jednym partnerem od 2 lat i wszystko zawsze mam idealnie uregulowane teraz troszke mi si epoplatało jesli chodzi o krwiste przypływy- znam powód i pewnei wszystko wróci do normy - no ale wypadałoby w koncu zrobic podstawowe badania. W jakim okresie cyklu najlepiej ustalic wizyte? to chyba ma jakies znaczenie dla badan czy jest to dzien płodny czy nie płodny czy tuz przed miesiaczka... czy poza tym mam sie jakos jeszcze przygotowac specjalnie na tą wizyte?poza wzieciem kalendarzyka miesiaczkowego dziekuje za rady pozdro!

Gość majaja
Nie ma znaczenia w jakim okresie cyklu pójdziesz, byleby nie w trakcie miesiączki. Radzę tez ubrać się w cos dłuższego: spódnica, koszula, sweter - będziesz czuła się mniej skrępowana. No i czystośc, ale to chyba oczywiste.

Gość skoro idziesz po raz
pierwszy to byc moze lekarz bedzie chcial zrobic cytologie, czyli pobrac wymaz z pochwy. I wtedy najlepiej pojsc w okresie 4 dni po skonczeniu miesiaczki do 4 dni przed nastepna.