Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka 28

brak owulacji spowodowany nadmiarem androgenów

Polecane posty

Gość jolka 28

Cześć Po prawie roku bezskutecznych starań o dziecko, lekarz po wstępnym wywiadzie oświadczył, że przyczyną jest nadmiar hormonów meskich, które powodują, ze jajeczko nie uwalnia się. Rzeczywiście mam nadmierne owłosienie (wąsik, włoski wokół sutków, trochę na brzuchu, przetłuszcza mi sie cera i włosy). Lekarz przepisał mi Diane 35, mam to brać 3 miesiące a po odstawieniu próbować. Trochę obawiam się tych hormonów i zastanawiam się, czy to słuszna diagnoza. Lekarz nie zlecił mi żadnych badań typu: pozim hormonów. Obawiam sie tym bardziej, ponieważ mam też włokniaki w piersiach i tego typu leki mogą mi zaszkodzić. Dziewczyny, prosze napiszcie. Może któraś z was miała podobny problem. Czekam i z góry dziękuje za wszystkie wypowiedzi.

Gość moja droga
idź do innego lekarza, najlepiej prywatnie i domagaj się badań hormonalnych

Gość viki24
i zaraz po 3 opakowaniu lekarz zalecil probowac zajsc w ciaze??? przeciez trzeba zrobic conajmniej 3 miesiace przerwy po tabletkach, tak aby dziecko bylo zdrowe

moim zdaniem powinnas zrobic tak jak kazal lekarz. Jesli zaczniesz sie starac dopiero po 3 miesiacach od odstawienia to poziom androgenow moze znowu wzrosnac :( i z owulacji nici :( POczytaj sobie jeszcze o zespole policystycznych jajnikow (min na stronie www.pco.prv.pl ), bo byc moze Ciebie to tez dotyczy. Wtedy leczenie moze byc \"troche bardziej\" skomplikowane