Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izabela 21

Jestem w ciazy, jestem bezrobotna. Czy przysluguja mi pieniadze z Urzedu?

Polecane posty

Gość Izabela 21

Jestm 2 lata po liceum, pracowalam 1,5 roku. Od 4 miesiecy jestem bezrobotna. Okazalo sie ze jestem w ciazy.Czy dostane jakie pieniazki od Panstwa jak urodze dziecko??????

Gość taaaaaaak caaałe mnóstwooooo

Gość Izabela 21
czy ktos wie, prosze odpowiedzcie :)

Gość RACZEKJ
jesli urodzisz dziecko zanim zakonczy ci sie zasilek to tylko ci przedluzą o trzy miesiace zasilek.Ja rodzilam w marcu a w kwietni mi sie konczyl zasilek wiec mi przedluzyli.Kolezanka nie miala takiego szczescia bo w maju skonczyl sie jej zasilek a w czerwcu urodzila to juz nic nie dostala.

Gość kaaaaaa
Najlepiej zapytać w samym Zusie czy cos otrzymasz. Tam na pewno udzielą Ci informacji .

Gdybyś w momencie utraty zasiłku dla bezrobotnych z tytułu zakonczenia okresu jego pobierania była juz matka samotnie wychowującą dziecko, wówczas należą ci sie pieniązki. Nazywa sie to zasiłkiem Gwarantowany, kwota tego zasiłku wynosi 400 zł, i jest przyznany do momentu ukonczenia przez twoje dziecko 7 lat, no i oczywiście tylko wtedy gdy jestes cały czas osoba samotnie wychowujacą dziecko. Domyslam sie ze do czasu ukonczenia okresu pobierania zasiłku dla bezrobotnych nie urodzisz dziecka. Mozesz sie więc starc o tzw dodatek do zasiłku rodzinnego w kwocie 170 zł miesięcznie (ale to też dla osób samotnie wychowujących dziecko). Najlepiej jak przejdziesz sie do Wydziału Spraw Rodzinnych w twoim miescie, tam babki powinny ci powioedziec co ci przysługuje.