Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona

Duphaston

Polecane posty

Gość niedoswiadczona

Witam, lekarz przepisal mi Duphaston na wywołanie miesiaczki. Wczesniej robilam test ciazowy i wyszło ze nie jestem w ciazy. Mimo to lekarz nie wykluczajac ciazy przepisal mi na 5 dni Duphaston. Po tych 5 dniach wystapila miesiaczka. Czy jest mozliwe bym była w ciązy?? I czy duphaston podawany na wywołanie miesiaczki ma jakis wpływ na domniemana ciaze lub moze jego stosowanie doprowadzic do poronienia??

Gość noo właśnie
...czy ktoś wie coś na temat tych tabletek?????

Gość to jakaś bzdura
przecież Duphaston to progesteron, nie może spowodowac poronienia, a jedynie podtrzymanie ciaży

Duphaston ma 2 zastosowania. Tak jak już ktoś pisał , to jest progesteron, który jesli jest za mały w II fazie cyklu, powoduje brak @ , ale jęsli jest się w ciązy to wtedy ma na celu podtrzymanie jej, gdyż niski może wywołać poronienie. Tak więc jak widzisz nie ma ryzyka by duphaston mógłby zaszkodzić w ciąży.

Gość ania 30
Ja brałam ten lek właśnie na podtrzymanie ciąży

Gość ale w instukcji
jest napisane,że może wywołać poronienie. dr.przepisał mi je na podtrzymanie ciąży ,bo mam tyłozgięcie macicy czy coś takiego...

niedoswiadczona, przykro mi,ale nie jestes w ciazy, jezeli krwawienie wystapilo to nie jestes, gdyby go nie bylo zostalabys mama