Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość srj

Augmentin a Jeanine

Polecane posty

Gość srj

Czy Augmentin oslabia dzialanie Jeanine? Czy ma ktoras z was jakas wiedze na ten temat? Pozdrawiam

Gość xox
Augmentin to antybiotyk, tak? Nie wiem czy osłabia działanie pigułek, ja na wszelki wypadek zabezpieczałabym się przez cały czas brania go + 7 dni po skończeniu. Czyli postępowanie jak typowe zalecane przy antybiotykach. Tak na wszelki wypadek, żeby sobie potem w brodę nie pluć. No chyba że ktoś zaraz napisze, że ten akurat nie wchodzi w interakcje pozdrawiam

Gość leosia
hej, bylam miesiac temu w identycznej sytuacji i wpisalam na googlu skladnik leku, znalazlam anglojezyczna strone na temat tego antybiotyku (plik pdf), gdzie wyczytalam, ze przyjmowanie tegoz leku moze wplywac na skutecznosc antykoncepcji doustnej i radzi sie stosowac dodatkowe metody anty (tak jak pisze kolezanka jeszcze 7 dni po kuracji). A pani doktor ktora mi wypisala ten antybiotyk powiedziala ze "nie reaguje". Szok.

Gość m_
mi kiedyś farmaceutka w aptece powiedziała, że nie wpływa na pigułki, a kiedy potem sprawdziłam, okazało się że je osłabia i to bardzo. Dziewczyny, lepiej dmuchać na zimne :)

Gość m_
aha, nie chodziło wtedy o Augmentin tylko inny antybiotyk pozdr.