Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Barbara23

Progesteron-poronienie?

Polecane posty

Gość Barbara23

Dwa dni temu z powodu opuzniajacej sie miesiączki bylam u ginekologa.Przypisal mi potrojną dawke progesteronu tzn.trzy ampułki.Ale do teraz okres nie nadszedł. Jestem ciekawa po jakim czasie progesteron wywołuje miesiączke? Oraz czy moge przez progesteron poronić gdybym była w ciąży? Ps.Od dwóch dni dość mocno boli mnie brzuch. Prosze o szybką odpowiedz.Pozdrawiam Basia.

Jeżeli jesteś w ciąży to progesteron ją podtrzymie. Nie poronisz przez to.

Gość llllllll
progesteron podawany jest rowniez gdy ciaza jest zagrozona wiec napewno nie poronisz a weecz przeciwnie podtrzyma

Gość Barbara23
Na jednej ze stron www pisze:"syntetyczny progesteron zmienia konsystencję błony śluzowej macicy tak, by nie mogła przyjąć zapłodnionego jajeczk".Czy to nie oznacza poronienia??

jezeli jeszcze nie doszlo do zagniezdzenia to uniemozliwia on wlasnie zagniezdzenie, ale jak juz jestes w ciazy, to ten progesteron ja utrzymie.

jezeli jeszcze nie doszlo do zagniezdzenia to uniemozliwia on wlasnie zagniezdzenie, ale jak juz jestes w ciazy, to ten progesteron ja utrzymie.

Gość Barbara23
A po jakim czasie od zaplodnienia zagniezdza sie jajeczko?

Gość * *
Ja też miałam progesteron w zastrzykach na wywołanie miesiączki. Cały czas czułam się jak tuż przed okresem, myslałam że za moment dostanę. Lekarz też tak mówił kiedy mnie badał. Ale nie dostałam wcale. Zrobili mi usg i okazało się że endometrium jest zbyt cienkie żeby można było spodziewać sie okresu. No i w końcu wywoływać trzeba było w inny sposób. pozdr.

Gość lipeczka22
ile kosztują ampułki tego hormonu? Proszę o informacje. Dzięki:)