Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazdziernikowa

TOKSOPLAZMOZA

Polecane posty

Gość pazdziernikowa

Na ten temat były juz topiki, ale mało uczęśzczane. Jest zdenerowowana, odebrałam wynik Toxoplazma IgG ilościowo i wyszło mi >250,00. Nie wiem czy byłam zarazona wcześniej czy w trakcie ciąży, 12 tydz. Jakie badania jeszcze powinnam zrobić? Mój lekarz w ogóle nie zalecił mi badania na toksoplazmozę, zrobiłam je na własną rękę.

Gość radziłabym
zrobić jeszcze badanie na IgM jeśli dobrze pamiętam i oczywiście udać sie do lekarza specjalisty, jeśli znajde gdzieś w domu swoje wyniki to moge je porównać z Twoim , ale ja przeleczyłam to długo przed ciążą. nie ma co myśleć tylko iść koniecznie do przychodni zakaźnej z tymi wynikami.

Jezeli masz dodatnie tylko IgG to znaczy ze przechodziłas tą chorobe wczesniej i masz w sobie przeciwciała na toksoplazmoze. Jezeli robiłas badanie to powinnas miec równieZ wynik w klasie IgM jezeli on jest ujemny to nie ma sie co martwic (zakazenie jest nie aktywne) jezeli byłby dodatni to wtedy znaczy ze zakazenie jest aktywne. Pozdrawiam

Gość SYJKA
Dziekuję za uspokojenie, sama dzis odebralam wyniki i G byl 118 a M ujemny, lekarz uspokoil ... ale i tak brakowalo mi upewnienia sie jeszcze od kogoś. Chociaż moja sąsiadka - wlascicielka kota- z podobnymi wynikami brala jeszcze jakies tableteczki zeby ujemny nie przestawil sie na dodatni. Ja np. uwielbiam surowe mieso.... ale terez sobie daruje..... u mnie juz 5 miesiac. 3 pierwsze byly najgorsze, ciage wymioty, spadly plytki krwi do krytycznego minimum, co taki maly czlowiek potrafi juz w moim brzuchu wyczyniac :)))

ja mam kota - mialam przed, w trakcie i po ciąży i naprawdę nie ma co schizować z kotami u mnie też było ujemne i nic na dodatnie się nie przestawiło :-D