Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buszko

planowanie ciąży

Polecane posty

Gość Buszko

Mam 24 lata mój mąż 38 lat. Chcięlibyśmy mieć zdrowe dziecko. Jak powinnam ja i mój mąż właściwie przygotować się przed moim zajściem w ciążę? Czy różnica wieku może w jakiś sposób wpływać na niekorzyść?

Gość takajaka
Miedzy mna a moim mezem jest 12 lat roznicy, wlasnie wczoraj dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, ale u lekarza jeszcze nie bylam, tylko test. Co do roznicy wieku to nie widze zadnych problemow. A co do przygotowan to powinnas zaczac brac kwas foliowy (folik) twoj maz ten moze go brac, tak slyszalam. A oprocz tego warto wyleczyc zeby i dobrze sie odzywiac. Jak masz kota to badania na toksoplazmozę, i chyba ogolnie zbadac sie u gina. Ja szczerze mowiac nie zrobilam nic z tych rzeczy i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, ale chyba dla wlasnego spokoju warto sie przygotowac.

Gość Buszko
Serdeczności za odpowiedź i gratulacje!!! Ja bardzo bym chciała urodzić chłopca, (jeszcze w ciąży nie jestem), a jak będzie to zobaczymy. Ostatnio miałam wypalankę na nadżerkę - to chyba nie powinno stać na przeszkodzie w zajściu w ciążę?

Gość Buszko
Serdeczności za odpowiedź i gratulacje!!! Ja bardzo bym chciała urodzić chłopca, (jeszcze w ciąży nie jestem), a jak będzie to zobaczymy. Ostatnio miałam wypalankę na nadżerkę - to chyba nie powinno stać na przeszkodzie w zajściu w ciążę?

Gość Coboka
Wiesz z tego co mi wiadomo i mowil lekarz okolo roku po usuwaniu nadzerki nie mozna zajsc w ciaze dla swojego dobra i dobra płodu... zreszta jesli planujesz ciaze jak najszybciej do gina i on Ci to pewnie potwierdzi niestety...

Gość jest
podobny już temat , to po co zaśmiecacie???