Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chilly_winter

Dla wszystkich fanek zadbanych, pomalowanych paznokci!!!

Polecane posty

Gość Witam
Widzę, że same specjalistki sie zebrały, więc poproszę o radę: mam krótkie i szerokie paznokcie - jak je optycznie wydłużyć? Dzięki z góry i pozdrawiam :)

Przy krótkich i szerokich paznokciach radze ciemne kolory, malujemy, pozostawiając po bokach niepomalowany paseczek. Dobrze jest też pójść choć raz do manikiurzystki, aby opiowała paznokcie w kształt, który pomoże je optycznie wydłużyć.

ja mam troszku krzywe palce u rak, więc zeby nie zwracac na nie uwagi nie maluję paznokci u rąk, natomiast u nóg mam pomalowane całorocznie :) ale czy to jest gorsze? :)

Gość pęcherzyk
ja mam taki problem czasmi jak maluje pazmokcie to robią się pęcherzyki. potem lakier jest chropowaty co jest tego przyczyną?? Macie taki problem . Dodam że używam lakierów firmy Inglot.

Gość pęcherzyk
czy macie problem taki że podczas malowania paznokici pojawiają się pęcherzyki na lakierze?? Dlaczego one się pojawiają i jak malować żeby ich nie było. Tzn one czasami się pojawiają nie zawsze a lakieru używam Inglot.

a chciałam sie dowiedzice czy dobre sa odzywki inglota na paznokcie?

Gość blondaskaaa
slyszalam ze zeby podczas malowania nie powstawaly pecherzyki trzeba lakier wsadzic na chwile do cieplej wody i/albo umiescic miedzy obiema rekami i poprostu chwile pocierac :) Podnosze pytanie kolezanki: ile tak srednio kosztuje wizyta u manikiurzystki?

W Warszawie w Domach Centrum u Sally Hansen około 30 zł. Zależy, czy chcesz tylko poprosić o opiłowanie paznokci i skórki, czy dodatkowo chcesz je pomalować. Jeżeli samo opiłowanie i skórki to pewnie około 20.

A co sądzicie o nieco bardziej odważnych kolorch np. iebieski czy zielony? Takie, jakie ma Inglot? Jakoś nigdy nie lubiłam ekstrawaganckich kolorów, ale niedawno kupiłam sobie pomarańczowy \"Constance Carroll\" (o nazwie Clementine) i jestem z niego bardzo zadowolona.

Gość gawel
Zapraszam Panie do zakupienia mojej płyty z wzorkami , mnóstwo pomysłów za totalny bezcen: http://allegro.pl/show_item.php?item=63485886 Jeśli napiszesz mi w maili ze jestes z kafeterii dostaniesz dodatkowo wiecej plików ze tę samą cenę!!!

Gość miekkkaa
prosze o rady jaką kupic odzywke -tabletki- na lamliwe, kruche i miekkie paznokcie. kiedys obgryzalam, a teraz ledwo co wyrosnie poza palec, juz sie lamie. cchcilalabym zakupic wiec jakies witaminki, np za skrzypu polnego , ha-pantoten mialam kiedys ale teraz mnie na niego nie stac :( poradzcie drogie Panie cos w miare taniego a skutecznego, no i ile opakowan trzeba zuzyc, by widziec efekty, dzieki :)

Miekkka, kup sobie jakiś utwardzacz, podobno firma Killy ma bardzo dobre kosmetyki do pielęgnacji paznokci. Co do tabletek, sama polecam Silikę - ok 26 zł za 100 tabletek. Plusem jest to, że bierzesz jedną tabletkę dziennie, a nie, jak przy niektórych specyfikach, 3 razy dziennie po kilka. Powinno Ci wystarczyć na 3 miesiące, do końca kuracji na pewno paznokcie Ci się poprawią. Pierwsze efekty? Na paznokciach trudno powiedziec, bo jeśli któryś jest złamany albo się rozdwaja to trzeba go najpierw opiłować i dopiero potem czekać na efekty.

Gość malinka111111
a co mam zrobic zeby przestac obgryzac paznokcie????? :( probowalam juz tych gorzkich lakierow ale nie pomagaja:/ chce sie pozbyc tego nalogu ale jakos nie daje rady-mam 15 lat a jak sie zdenerwuje to od razu jest po moich paznokciach:( co robic?

Gość wrobelek elemelek
podluzne bruzdy na paznociach sa naturalne, poprzeczne-moga byc wynikiem uszkodzenia macierzynp.przy odsuwaniu skorek pecherzyki-moze przyczyna jest nie odtłuszcenie plytki paznokciowej przed malowaniem biale plamki na paznokciach-podobno niedobor wapnia

Maluje paznokcie od conajmniej 7 lat, nie bylo dnia zebym wyszla z domu z niepomalowanymi paznokciami. Uzywam zarowno \'dobrych\' (drogich) lakierow jak i jakis tanich. Uwielbiam robic wzorki. Przez jakis czas rozdwajala mi sie plytka paznokcia ale od kiedy biore wapn+ cynk+ magnez nie mam problemu z tym a z lamaniem sie paznokci.

A jakie są Wasze ulubione firmy i kolory? Jeżeli pamiętacie, podajcie tez nazwę lakieru lub jego numer - może mamy podobne gusta?

Gość wiórka
no to tak by sie przedstawiało: mam okropny problem ze skórkami, ohydnymi, odstającymi skórkami. do tego często krwawią://// po prostu okropność!! nie moge już na nie patrzeć. końcówki palców są zawsze dzwinie zaczerwienione. nieciekawie to wygląda... proszę pięęęęęęknie o jakąs sensowną radę jak się z tego ,,wyleczyć" . dzięęki wielkie z gory:*

Wiórka, jaką wykonujesz pracę/ Czy na przykłąd często zmywasz naczynia bez gumowych rękawiczek? Jeżeli tak, to możliwe, że detergenty wysuszają Ci skórę dłoni. Na przesuszone skórki wokó paznokci polecam olejek rycynowy lub maśc witaminową. Koszt 2-3 zeta w aptece. Mi tezż czasem zdarzalo się zaniedbać, ale po użyciu któregokolwiek z tych specyfików wszystko wracało do normy.

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci

Gość jytrutuy
do 25 roku życia to chyba nie malowałam paznokc****otem robiłam tipsy u koleżanki za pół ceny zawsze frencz bo delikatnie i naturalnie. Potem jak już przestały być modne to robiłam żele ale za drogo to wychodziło i stwierdziłam że szkoda mi paznokci a teraz mam pełno kolorowych lakierów i sobie maluje jak mam czas i ochotę:) paznokcie raczej mam średnio krótkie tak żeby się nie łamały i było mi wygodnie. Teraz mam np. niebieski za 2 ,3 dni mi się znudzi i pewnie już się odpryski pojawią to sobie na inny kolor pomaluje mam ich chyba w końcu 10. Takie tanie po 4 zł. Kiedyś inglota kupowałam teraz inglot to chyba po 22 zł jest jak nie więcej to wole na targu kupić