Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaaaaa

Pomóżcie...

Polecane posty

Gość smutnaaaaa

Ostatni raz miałam stosunek przerywany 29.01.2005 i po 3 dniach dostałam krwawienie (trwało 4-5 dni).Trwało od 1 do 5 lutego. Początkowo myślałam, że to jest coś podobnego do miesiączki, ale pózniej byłam przekonanan,że to miesiączka. Teraz jest 24 marzec, a ja nadal niemam okresu :( Jest to 55 dzień i nic! Przez ostatnie 3 tygodnie byłam bardzo zestresowana (klasa maturalna) i jeszcze doszły paniczne obawy przed ciążą. Może mieć to zwiazek z tak długim opóznieniem okresu? Brzuch mam napęczniały, piersi mam większe i od wczoraj zaczynam odczuwać ból piersi, zwłaszcza w okolicach sutek. Dwa tygodnie temu przez tydzień miałam nieprawidłową wydzielinę, swędzącą, białawy osad. Czy to też może mieć wpływ na spózniający się okres?

Gość na co czekasz
zrób test- będziesz wiedziała!!! Jak wykluczysz ciążę- szybko do ginekologa!

Gość ja podejrzewam
ze to ciaza.... ten bol piersi itp.... zrob szybko tescik

Gość gratuluje
odpowiedzialnosci - stosunek przerywany.... dobrze ci tak ze sie teraz boisz. mam nadzieje ze nie jestes w ciazy ale nie chodfzi mi o ciebie tylko o dziecko. mam nadzieje ze zmadrzejesz. ucz sie lepiej do matury........

Gość alcatras
tez radze Ci zrobic test ciazowy, przelam sie i kup go w aptece albo rossmanie jakims (polecam quick vue i bobo-test). ale niekoniecznie musisz byc w ciazy, moze masz zaburzenia miesiaczkowania zwykle... w kazdym razie mnie sie wydaje ze jesli jestes w ciazy to zaszlas wczesniej/pozniej niz opisalas. bol piersi - to moze byc rownie dobrze oznaka zblizajacego sie okresu! wiem co mowie, bo w tym tygodniu tez tak panikowalam, a od wczoraj mam pelnowartosciowa @ :D glowa do gory i marsz do apteki:)

Gość zenada
kto cie wpuscil do tej klasy maturalnej ????? powinni go wychlostac pewnie ktos ci kupil promocje, co nie??? Ty k****wa powinnas do 1 gimnazjum jeszcze chodzic jak chcialas sie bawic w ruletke i przerywany uzywac jako srodek antykoncepcyjny to teraz masz witaj swiecie doroslych, i to calkiem na serio wcale Cie nie zaluje, szkoda mi tylko Twojego Dziecka bo niezbyt madrych starych biedzie mialo starych ale mlodych - choc jakis plus z tego jest niepozrdawiam matolków

Gość alcatras
Ludzie, to ja Wam gratuluje wyrozumialosci i taktu. Jaki ma sens najezdzanie na dziewczyne juz po fakcie? Poprosila o pomoc a dostaje spoznione rady... I jeszcze taki/a "zenada" obrzuca ja obelgami. Wstydzcie sie za siebie! Jezeli ktos prosi "pomozcie", to widocznie potrzbuje wsparcia. A jesli nie chcecie jej wspierac, powstrzymajcie sie przynajmniej od krytycznych i zgryzliwych uwag, szczegolnie ze NIE MOZECIE stwierdzic czy jest w ciazy, czy nie!!! "Pomozcie" - oni w jednym maja jednak racje, skoro jeszcze nie czas na dziecko, powinnas sie lepiej zabezpieczac. Pomysl o tym jesli test wyjdzie negatywnie (brak ciazy). Po co przezywac tyle stresow?

Gość zenada
to nie kolko rozancowe radia maryha jak sie tu pisze to odpowiadają ci co pogłaskają i ci co zjadą ja naleze do tych drugich bo wkurwia mnie ze ktos do lozka to jest dorosly ale do odpowiedzialnosci za siebie dziecko i partnera to juz nie wiec jak byla glupia i nie umiala powiedziec szczonowi zaluz prezerwatywe to jej wina i na ratunku zapozno i nie zal mi jej tylko dziecka

Gość dobrze ci tak

Gość Smutnaaaa Tym razem wesoła
Alcatras dzięki za wsparcie. Postanowiłam pójść do ginekologa, nie wykrył ciąży, przypisał mi tabletki na przyśpieszenie okresu. Po paru stresujących dniach czekając na skuteczośc przypisanych leków dostałam dziś okres! :) Co do negatywnych wypowiedzi (tutaj udzielajcych się) to musicie zdać sobie sprawe, że wasze wypowiedzi mogą bardzo niekorzystnie wpłynąć na człowieka.Zwłaszcza na dziewczyny, których ten problem dotyczy. Każdy popełnia błedy, popełniłam ja.. co nieznaczy o mojej nieświadomości i głupocie. Niemusze się tłumaczyć co i jak było bo to niema najmniejszego znaczenia. Ale chce uświadomić, że jeśli zamierzasz kogoś skrytykować to najpierw przemśl to niż bardziej kogoś pogrążać. Ta osoba to szuka w Was forumowiczach wsparcia, pomocy, a nie krytyki.. ma świadomośc swoich błędów i lekkomyślności. Naprawde jeśli kogoś ,,najeżdżacie" to nie macie w tym ani zysku, tylko wywołujecie dodatkowy stres. Rada dla dziewczyn, który mają podobny problem, który mnie dotyczył: 1 Naprawde STRES w niczym nie pomaga, musicie się rozluźnić, niemożecie się pogrążać puki nie jesteście pewne. Postarajcie sie jak najmniej o tym myśleć. 2. Najszybciej udać się do ginekologa, jeśli okres długo Wam sie spóźnia i zakupić test

Gość Smutnaaaa Tym razem wesoła
Alcatras dzięki za wsparcie. Postanowiłam pójść do ginekologa, nie wykrył ciąży, przypisał mi tabletki na przyśpieszenie okresu. Po paru stresujących dniach czekając na skuteczośc przypisanych leków dostałam dziś okres! :) Co do negatywnych wypowiedzi (tutaj udzielajcych się) to musicie zdać sobie sprawe, że wasze wypowiedzi mogą bardzo niekorzystnie wpłynąć na człowieka.Zwłaszcza na dziewczyny, których ten problem dotyczy. Każdy popełnia błedy, popełniłam ja.. co nieznaczy o mojej nieświadomości i głupocie. Niemusze się tłumaczyć co i jak było bo to niema najmniejszego znaczenia. Ale chce uświadomić, że jeśli zamierzasz kogoś skrytykować to najpierw przemśl to niż bardziej kogoś pogrążać. Ta osoba to szuka w Was forumowiczach wsparcia, pomocy, a nie krytyki.. ma świadomośc swoich błędów i lekkomyślności. Naprawde jeśli kogoś ,,najeżdżacie" to nie macie w tym ani zysku, tylko wywołujecie dodatkowy stres. Rada dla dziewczyn, który mają podobny problem, który mnie dotyczył: 1 Naprawde STRES w niczym nie pomaga, musicie się rozluźnić, niemożecie się pogrążać puki nie jesteście pewne. Postarajcie sie jak najmniej o tym myśleć. 3. Najszybciej udać się do ginekologa jeśli okres długo się spóźnia