Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kelyss

Torbiel jajnika- kiedy dostane miesiaczke??

Polecane posty

Gość kelyss

Zaczelo sie od tego, ze ponad tydzien spoznial mi sie okres. Oczywiscie, pierwsza mysl to ciaza. Wiedzialam, ze raczej nie ma takiej mozliwosci, ale dla swietego spokoju kupilam test. Wyszla jedna kreska, czyli ta ewentualnosc odpadla. Poszlam do lekarza, powiedzial mi, ze mam torbiel jajnika ok 4,5 cm. Dostalam luteine na wywolanie okresu, mialam ja brac od 7 do 10 dni. Dzis jedt 10, a ja nadal nie mam okresu, ile bede czekac? Czy to jest normalne? Moze ktoraz z Was miala podobna sytuacje?

Gość Kaha 23
nie napisałąś jak brałas ta luteine, bo jeśli dopochwowo to powinnac po 3-4 dnaich po zakończeniu kuracji, jeśli doustnie to nawet do 15 dni.Ale gin mi powiedziała ze doustne stosowanie jest mało skuteczne,działa jak środek nasenny no i faktycznie ja nei dostałam. Musiałam wywoływać jeszcze raz tym razem metodą dopochwową ( 5 dni 2x dziennie) a torbiel zniknęła mi po 3 miesiącach leczenia (DUPHASTON) które stosowałąm w 16 d.c. przez 10 dni pozdrawiam i życze wesołych świat!!

Witam :) ja mam wielotorbielowatosc jajnikow - dowiedzialam sie o tym przedwczoraj. Na mnie tez nie podzialala Luteina dopochwowa, lekarz przepisal mi Duphaston i zaczynam go brac mam nadzieje ze po nim dostane juz okres. Strasznie sie boje ze czeka mnie dlugie leczenie hormonami a ja je tak zle znosze :(

Gość kelyss
Dzieki Kaha 23, ja wlasnie bralam te malo skuteczna Liteune 50 podjezykowo. Wczoraj skonczylam i czekam na okres, zobaczymy ja bedzie. Mam nadzieje, ze w koncu dostane i przede wszystkim mam nadzieje, ze moja torbiel zniknie... Pogodnych Swiat. Dzieki. Buziaki

Gość dercia
ja tez mam torbiele.Tez bralam luteine wiec spokojnie po jakichs 3 dniach od skonczenia brania jej dostalam okesu(wczesniej nie mialam go ponad rok...)i jak dostalam to zaczelam rac tabletki antykoncepcyjne zeby sie pozbyc torbielkow

Kurde :( w moim przypadku to jest tak ze odstawilam antykoncepty i nie mam zamiaru do nich wracac :( a tu zapowiada sie leczenie wlasnie tym shitem :( nie ma innej mozliwosci wyleczenia torbieli?????

Gość kelyss
Dzieki, dziewczyny za pomoc i wypowiedzi. Ja wlasnie dzisiaj dostalam okres...Buziaki od Zajaczka Wielkanocnego.