Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madlenka

Novynette i biegunka - co ze skutecznością?

Polecane posty

Gość Madlenka

Witam! Mam problem. od 3 miesiecy biore Novynette. Wczoraj wieczorem zażyłam szóstą tabletkę z nowego opakowania, ale jakąś godzinę później miałam ostrą biegunkę. Dodam, że od kilku dni miałam lekką niestrawność i brałam leki typu Rapaholin, Espumisan i Hepa-Merz.Teraz nie wiem jak jest ze skutecznością moich pigułek. Czy działanie jest zahamowane czy nie mam sie czego obawiać? Dodatkowe zabezpieczenie jest konieczne czy nie? Jeśli tak to jak długo? Ulotka jest w tym temacie strasznie lakoniczna! Teraz naczytałam się róznych opini w necie i mam prawdziwy mętlik w głowie! Każdy twierdzi co innego! Bardzo proszę o opinie i porady! Dziękuję bardzo!

Gość ja też chciałabym wiedziec
wiec czekamy na opinie...

Gość 7777777777777777777777777777
witam.miałam niestety ten problem.zadzwoniłam do lekarza a on potwierdził to co w ulotce pisze"tabletka już nie daje 100% pewności" ale nie należy przerywać brania tabletek ponieważ grozi to miesiączką i rozregulowaniem funkcjonowania organizmu. u mnie przypadek biegunki wystąpił rano ok.godziny po braniu tabletki.więc tabletka jeszcze nie zdążyła się w organiźmie rozpuścic.wpadłam na pomysł aby wieczorem wziąść drugą tabletke. pomysł się udał.skrócilam tylko cykl o 1 dzień.

Gość 7777777777777777777777777777
witam.miałam niestety ten problem.zadzwoniłam do lekarza a on potwierdził to co w ulotce pisze"tabletka już nie daje 100% pewności" ale nie należy przerywać brania tabletek ponieważ grozi to miesiączką i rozregulowaniem funkcjonowania organizmu. u mnie przypadek biegunki wystąpił rano ok.godziny po braniu tabletki.więc tabletka jeszcze nie zdążyła się w organiźmie rozpuścic.wpadłam na pomysł aby wieczorem wziąść drugą tabletke. pomysł się udał.skrócilam tylko cykl o 1 dzień.

Gość z życia wzięte