Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandzia25

Grzybica nie pozwala mi zajść w ciąże

Polecane posty

Gość mandzia25

Od ponad pół roku mam grzybicę. Lekarz próbuję ją wyleczyć ale ona wciąż powraca. Gdy tylko kończę brać leki ona znów zaczyna mi dokuczać. Bardzo chcę mieć dziecko ale nie mogę w takim przypadku ryzykować. Jestem załamana - rok temu poroniłam a teraz to. Pomóżcie, może Wy też miałyście kiedyś taki problem. A może znacie jakieś domowe sposoby na zwalczanie grzybicy narządów płciowych?

zasadnicze pytanie czy mials robiony posiew z antybiogramem - jesli nie koniecznie zorb wtedy bedziesz wiediec czy to na pewno grzybica a jesli tak to bedziesz rowniez wiedziec na co jest grzybek jest najbardziej wrazliwy - ja rowniez sie meczylam teraz mam spokoj (lekarz leczyl mniew ciemno i stad te przedluzenia)grzybice trzeba leczyc ogolnoustorjow same globulki nie wydtracza leczyc powinnas sie zarowno ty jak i twoj partner (bez wzgledu na to czy ma objawy czy tez nie) po kuracji przez 10 dni pobierz lactovaginal (odbudfowuje flore bateryjna pochwy) i jalpeije codzienne jedz jogurty, mozesz sporbowac lykac zurawine, zrezygnuj z slodyczy, nos bawelniana bielizne - pozdrawiam Gosia

Gość mandzia25
Niestety nie miałam robionego bania posiewu. Mam w związku z nim pytanie, czy ja mogę takie badanie zrobić gdzieś "na własną ręke " czy powinnam zasugerować je mojemu lekarzowi prowdzącemu? Dziękuję za poradę.

Gość Lena77
Możesz zrobić je sama bo lekarze nie chętnie robią. W każdym szpitalu jest mikrobiologia i tam powinnaś się udać tam panie pobiorą materiał . Powiedz że chcesz wymaz z pochwy i posiew na grzyby i bakterie. Ja też mam ten problem tylko u mnie są bakterie iteż ciągle wzlekamy ,też mnie to martwi. Ale ostatnio zrobiłam posiew i jest jałowy. Wejdz na topik grzybica pochwy i tam dużo sie dowiesz. Pozdrawiam:)

Gość mandzia25
Chyba tak zrobie. Lekarz pobrał mi wymaz do badania cytologicznego w celu sprawdzenia czy nie ma przypadkiem zapalenia wirusowego bo podobno sama grzybica nie jest tak bardzo groźna dla ciąży. P.S. A co to znaczy, że posiew jest jałowy? Dziękuję za wypowiedź. Pozdrawiam!

Gość Lena77
Posiew jałowy to znaczy że nie ma grzybków i bakterii ,czyli wszystko dobrze.:) To prawda że grzybica nie jest zagrżeniem w ciąży ,ale wiadomo że lepiej przed ciążą ją wyleczyć. Natomiast bakterie moga prowadzić do poronienia lub wcześniejszego porodu. Wejdz na grzybicę pochwy i tam wszystkiego sie dowiesz.🌼

Gość mandzia25
Dziękuj, na pewno skorzystam z porad. Życzę powodzenia w pozbyciu się niedobrych bakterii...:) Magda.