Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanko

Do kobiet karmiących!!!

Polecane posty

Gość mam pytanko

Stwierdziłam,że tu sie zapytam,bo na dwóch innych topikach mój post został zignorowany:( Czy taki biustonosz specjalnie dla karmiących-z odpinaną częścią na sutka powoduje,że piersi mniej obwisną?Sama mam duży biust(duże D) i jestem przerażona.co bedzie jak zajdę w ciążę i jeszczejak będę karmić dziecko,nie wyobrażam sobie miec większego biustu(już teraz mam wystarczające kompleksy:( ),a na dodatek obwisłego i paskudnego,jak to nakreśliły kobiety w temacie "Piersi po ciąży i karmieniu". Chciałabym karmic moje dzieci piersią i dlatego pytam co robić by biust nie obwisł-nie wierzę,że każda kobieta ma potem takie "naleśniki" czy "skórki po bananach"...I czy taki stanik o jakim piszę jest jakimś rozwiązaniem??? Z góry dziekuję za odpowiedzi!

Gość ten stanik jest po to
abys nie musiala go zdejmowac w czasie karmienia. Po prostu dla twojej wygody. Mysle ze sam stanik nie pomoze ci zachowac jedrnosci biustu. Potrzebne jest hartowanie i cwiczenia. I bedzie ok. Chociaz najprawdopodobniej zaraz pojawi sie tu niejaka Monikas i roztoczy ci wizje jak to po karmieniu piersia bedziesz miala biust do kostek w nogach. Ona ma jakas fobie na ten temat i gdziekolwiek podobny temat sie pojawi - jest i ona ze swoimi wspanialymi wizjami

Gość mam pytanko
no to dlaczego właściwie biust obwisa w czasie karmienia?bo ja myślałam,że to chodzi o to,że podczas karmienia nie ma sie stanik,piersi są dodatkowo ciężkie,może jeszcze dzieciaczek szarpie,ciągnie(wybaczcie,jeśli bredzę,ale nie mam o tym zielongo pojęcia)...wiec jak to jest,czemu piersi sa wtedy narazone na takie "sflaczenie"?

Gość szanowna przyszla mamusiu
wystarczy odrobine pomyslec, pokojarzyc pewne rzeczy i odpowiedz nasuwa sie sama. W czasie ciazy i laktaci biust powieksza sie znacznie (tyje) od gromadzenia sie tkanki tluszczowej i mleka. Tak samo jak brzuch i cala reszta ciala. Biust, tak samo jak skora na rosnacym brzuchu, biodrach i udach nalezy cwiczyc, smarowac, hartowac woda. Przeciez gdybys byla gruba i nagle schudla, to tez skora musialaby zostac. I nie wazne czy pozbywasz sie tluszczu w biuscie czy na przyklad w innym miejscu ciala. Tak wiec, jesli juz na wstepie nie bedziesz dbala o skore (szczypanie, nawilzanie hartowanie) to pozniej mozesz spodziewac sie, ze biust, brzuch, biodra nie beda w idealnym stanie. Przeciez tyle jest publikacji na ten temat jak przygotowac cialo do ciazy... moze warto przejsc sie do ksiegarni czy biblioteki i poczytac troche. Bo w necie nie wszystko mozna znalezc. A jesli tak sie martwisz, to lepiej wiedziec co zrobic, zeby po karmieniu biust sie jak najmniej zmienil

Gość mam pytanko
ok,ale czegoś dalej nie rozumiem:to kobiety,które karmiły skarżą sie,że mają teraz paskudne piersi,a przecież biust tak czy tak w ciąży im rośnie i napełnia sie mlekiem,więc też powinien obwisnąć,niezależnie od tego czy sie karmi czy nie...a skarżą sie tylko te które karmiły miesiącami...więc,jak to jest?

Gość a czy zauwazylas
ze nie wszystkie kobiety tak maja? Te, ktore nie dbaja o siebie i nie wykonuja tych wszystkich zabiegow, rzeczywiscie pozniej maja problemy. Ponadto niestety z wiekiem skora wiatczeje i kiedys w przyszlosci piersi nie beda wygladac tak, jak we wczesnej mlodosci. Bez wzgledu na to czy kobieta karmila czy nie. Tak samo jest z celulitem. Jesli nagle tyjesz a pozniej odchudzasz sie nie dbajac wczesniej o skore to celulit masz jak w banku. Jestem matka - karmilam piersia - biust ok, brzuch plaski, zero celulitu. Pozdrawiam

Gość sobie taka
ja mialam miseczkę D przed karmeniem, teraz mam między D a E, biust się powiększył, ale nie jest jakiś obwisły. Nie stosowałam żadnych ćwiczeń, masaży. Jestem zadowolona ze swojego wyglądu. Stanik dla karmiących koniecznie, bo to właśnie moim zdaniem od złego stanika zwisają piersi pełne mleka. Można dostac tez duze rozmiary z mocnymi ramiączkami. Mnie osobiście biust powiekszył się w ciąży i karmienie nie miało tu nic do tego. Teraz jestem 2 raz w ciąży i też już mam wiekszy biust. Pozdrawiam

Gość sobie taka
ja mialam miseczkę D przed karmeniem, teraz mam między D a E, biust się powiększył, ale nie jest jakiś obwisły. Nie stosowałam żadnych ćwiczeń, masaży. Jestem zadowolona ze swojego wyglądu. Stanik dla karmiących koniecznie, bo to właśnie moim zdaniem od złego stanika zwisają piersi pełne mleka. Można dostac tez duze rozmiary z mocnymi ramiączkami. Mnie osobiście biust powiekszył się w ciąży i karmienie nie miało tu nic do tego. Teraz jestem 2 raz w ciąży i też już mam wiekszy biust. Pozdrawiam