Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awroblewski

help, help

Polecane posty

Gość awroblewski

Czy kobieta po 68 dniach od zapłodnienia może nie odczuwać, że jest w ciąży? Oprócz braku miesiączki, nie odczuwa żadnych dolegliwości. Moja kobieta zawsze ma nieregularne okresy - 35- 55 dni. Ostatni raz kochała się pod koniec miesiączki (nie pamięta czy z zabezpieczeniem) ze swoim byłym chłopakiem. 2 dni potem zakończyła ten związek dla mnie. To kosztowało ją dużo stresów, bo z poprzednim partnerem była 7 lat. Okres jej się już bardzo spóźnia, a ostatnio miała 41 dniowy. Nie odczuwa żadnych dolegliwości, może ze 2 razy w tym czasie zakuło ją w brzuchu i myślała, że to okres. Ona nie chce zrobić testu, twierdzi, że lepiej żyć w niewiedzy, chociaż trochę zaczyna się niepokoić. Czy może być w ciąży?

Gość a skąd mamy wiedziec czy
Twoja kobieta jes w ciazy. Jesli ona sie boi isc po test to ty rusz dupe do apteki, a nie siedz na necie, bo od tego Ci sie nie rozjasni.

Gość h...h...
jak nie zrobi testu albo nie pojdzie do ginekologa to sie niedowie a objawow moze niemiec kazdy organizm jest inny jedne kobiety maja objawy drugie nie ja nie mialam oprocz zatrzymania sie miesiaczki no i w ciazy bylam mam teraz rocznego uroczego synka

Gość awroblewski
Jak była to była ciąża, to byłby zonk Dla mnie nie ma problemu, ale moja kobieta, mówi, że byśmy musieli się rozstać i ona sama by wychowywała. Nie chce mi życia marnować i to byłby koniec świata. Ale jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w miesiączkę?

Gość poczekajcie
jeszcze 7 miesiecy. Na porodowce sie dowiecie. Wtedy bedziecie wiedziec na pewno. po co robic test.

Gość awroblewski
Ja chcę koniecznie zrobić, ale ona nie. Jutro ma przyjechać, więc ją przymuszę do tego, ale do jutra jeszcze tyle godzin i z godziny na godzinę coraz bardziej się denerwuję. Gdyby to było moje dziecko, to nie ma żadnego problemu. Ale jak jest to dziecko poprzednika, to ona na pewno skończy nasz związek, do tamtego też nie wróci i chce wychowywać sama. Dla mnie to katastrofa...

Gość ... ...
przepraszam, ale ile lat ma Twoja kobieta 16? 17? że z nieuregulowanym cyklem sobie chodzi?? po drugie jeśli ma takie rozciągniete cykle w czasie to raczej napewno nie miewa owulacji tuż po miesiączce. mówisz że miała bóle typu, że ją zakuło,to może dopiero to była owulacja. tak czy siak dziewczyna która od 68 dni nie miała miesiączki powinna dawno być u ginekologa. ja nie wiem z jakiego ciemnogrodu ją wyciągnąleś, ale jak chcesz miec zdrową kobietę to naucz ją regularnych wizyt u ginekologa, i dbania o swoje ciało.

Gość e.....
kup test na jutro i zrobcie go razem wtedy wszystko sie rozwiaze

Gość e.....
kup test na jutro i zrobcie go razem wtedy wszystko sie rozwiaze

Gość awroblewski
Czyli przy rozciągniętych cyklach owulacja nie powinna mieć miejsca w trakcie miesiączki? Za 10 godzin wszystkiego się dowiem, ale to jest najdłuższe 10godzin w moim życiu.

Gość ... ...
to jest tak, że jesli ona ma długie cykle to możliwe, że dlatego, że ma późno owulację, bo jejeczko żyje kilka dni, a jego obumarcie powoduje zmiany hormonalne które szykuja macicę do miesiączki. czyli późna owulacja daje późno okres. oczywiście u Twojej kobiety mogą zachodzić jakies inne poważnre zaburzenia, bo ogólnie rzecz ujmując przy nieregularnym cyklu nigdy nic nie wiadomo. co do testu ciążowego to pamiętaj, że robi się go z porannego moczu, więc w niewiedzy pożyjesz conajmniej do rana.

Gość e...
jezeli od zaplodnienia minelo 68 dni to test wykryje ciąże o kazdej porze dnia mi wykryl po 2 tyg od zatrzymania sie okresu wieczorem

Gość awroblewski
ale, żeby nic nie odczuwać po ponad 2 miesiącach ciąży dziwne...

Gość zdarza sie

Gość ... ...
nie koniecznie dziwne. jest w tv taki program gdzie pokazują prawdziwe akcji z izby przyjęć w szpitalu (USA) i tam babka (taka z nadwagą) przyjechała z ostrymi bólami brzucha. myślała, ze wyrostek a okazało się, że dzidzia. normalnie rozwinięta całkiem zdrowa dzidzia, a babka szok totalny bo nic a nic się nie domyślała. tak więc brak obiawów nie przesądza. ale czemu Twoja kobieta się nie leczy??? przecież jak ma takie dziwne cykle to powinna się leczyć, a przynajmniej być przebadana czemu tak jest?? nie mówiąc już o tym, że jak można nie pamietać czy się zabezpieczyło czy nie?? ehh...ze wsi jesteście czy jak??

Gość awroblewski
była u dwóch ginekologów. Jedna powiedziała, że niektóre kobiety tak mają. Inna zaleciła tabletki anty i usg. USG niczego nie wykryło, niby wszystko jest w normie, a okresy trwają od 30 do 60 dni. Zdarzają się też dłuższe, ale to rzadko. Ona mówi, że się zabezpieczała, ale nie pamięta tego na 100%. Pozostaje zrobić test. Powtarzam, gdyby to była moja robota, to nawet byśmy byli zadowoleni, ale jeżeli nie to jest wielki problem...