Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

IVA-

pytanie do matekjuz ponad rocznych dzieciaczkow

Polecane posty

moja Majka skonczyla roczek , ale od jakiegos czasu probuje mnie szantazowac placzem, a przynjamniej tak mis ie wydaje.... jak nie moze osiagnac tego co chce to sie drze, to nei jest nawet jakis placz rozpacz tylko darcie sie i patrzy na mnei z wyrzutem.... czy to normalne?? dodam ze najczesciej awanture urzadza jak ja potrzebuje umyc garnki czy przygotowac obiad... wtedy kiedy nie mam czasu sie nia zajmowac to ona chce na raczki itd... czy wasze dzieci tez tak mialy? i jak temu zaradzic? ignorowac????

doskonale wiem o czym mowisz. Jedyna rada choc wiem ze czasem moze byc ciezko, to ignorowac. nie patrzec, udawac ze nic sie nie dzieje. dziecko wtedy sie uspokoi za jakis czas. Powinno sie tak robic jak dziecko wymusza placzem i histeria bo inaczej wejdzie nam na glowe, nie mozna pozwalac na wszystko. Zadne klapsy ani krzyk nie pomagaja w takiej sytuacji

Proponuję zakupić parę małych drobiazgów i nagradzać jak coś wykona poprawnie. Po kilkunastu razach dziecko nauczy się, że jak wykona coś poprawnie to otrzyma nagrodę. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.