Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani od życia w rodzinie

Jak zabezpieczyć się przed ciążą?????

Polecane posty

Ponieważ w gąszczu topiców ciężko jestwyłąpać jakieś dobre rady, warto je umieścić w jednym miejscu, dla tych, które chcą mieć pewność, że w ciążę nie zajdą. Jaze swojej strony mogę dać tylko jedną ważną wskazówkę. STOSUNEK PRZERYWANY!!! Nie ważne czy z pigułkami, gumką, na stojąco, analnie... Nawet do przesady, jeśli nie chcecie zajść w ciążę, nie pozwólcie facetowi w was wytrysnąć! Zawsze po stosunku dobrze się umyjcie. Piszę to dla dziewczyn,które dopiero zaczynają pożycie, faceci są jak zwierzęta i w takiej chwili nie myślą, czego dowodem jest moja córeczka:) Ale ja mam już trochę więcej latek i mi to nie złamie życia. Pamiętajcie, aborcja to nie jest rozwiązanie, lepiej myśleć zawczasu. Prosze inne doświadczone i mniej doświadczone o podtrzymanie tego topicu i wpisywanie swoich porad, wymienianie doświadczeń, a może podratujemy parę osób. Pozdrawiam

wiesz co autroko idź się leczyć ze swojej nerwicy seksualnej!!! dobrą radę to ja znam jedną: idzie się do dobrego ginekologa i się mówi, że chce się rozpocząć współżycie i że chce się wybrać jak najlepszą metodę antykoncepcji. lekarz obiajśni i pomoże wybrać. a nie rady cioci kloci i to takie od których ręce i szczęka opadają. tak się rodzi ciemnogród!!!

Gość kret
.....taaaa Jesli ktos stosuje jako antykoncepcje globulki ze srodkiem plemnikobojczym to po stosunku NIE nalezy sie myc przez przynajmniej 6 godzin...

prezerwatywa może pęknąć, pigułka może nie zadziałać i trzy środki zapobiegawcze mogą nie powstrzymać przed zajściem w ciążę, ja na przykład o globulkach nie wiedziałam i coś z tego topicu już wynoszę. Więc nie każ mi się leczyć tylko pomyśl o edukacji seksualnej w naszym pięknym kraju!

Gość kret
Rozumiem was obie - z jednej strony ciaza nieplanowana i niepozadana w danym momencie to naprawde nic przyjemnego - czesto, zwlaszcza w mlodym wieku oznacza zmiane zycia i planow zyciowych o 180 stopni.. Z drugiej strony seks z taka przesadna ostroznoscia i wiecznym strachem czy na pewno ani jeden plemnik sie nie przecisnie traci nie tylko na przyjemnosci, traci sens w ogole... Najlepszym wyjsciem pewnei bylo by poczekanie z seksowaniem do momentu gdy ewentualna ciaza nie bedzie tragedia ( to chyba tzw dosroslosc jest - myslenei o skutkach swoich czynow) - ale wiadomo - krew nie woda... Nie mam dla nikogo porady doskonalej - chyba trzeba sie zastanowic co dla kazdego z nas jest w zyciu wazne i pomyslec chwile nad skutkami swoich decyzji. Kazdemu mlodemu czlowiekowi ciaza wydaje sie czyms abstrakcyjnym i nierealnym, co zdaza sie innym, ale nei nam.. A kiedy juz sie zdaza - czasem dopiero wtedy zaczynamy myslec... Osobiscie mialam taka "wpadke", zdecydowalam sie na aborcje, ale teraz mimo ze mam juz 28 lat i dziecko nie byloby takim klopotem bardzo mocno zastanawiam sie za kazdym razem i najczesciej wybieram abstynencje ( hormony zle toleruje,inne metody wydaja mi sie niedoskonale). Niestety - w moim przypadku jest to musztarda po obiedzie... Ale wiadomo, czlowiek uczy sie na bledach... Jednym slowem - jesli nie czujecie sie gotowi na rodzicielstwo to zadbajcie o to aby sie wam nie przytrafilo !!

Gość Lekami
Dziewczyny a któraś z Was bierze tabletki Vibin mini? Jak się sprawdzają? Słyszałam o nich dobre opinie i się zastanawiam. A dodam, że nigdy nie brałam jeszcze tabletek hormonalnych.

Gość Oleńka23

Ja biorę Vibin mini, jestem w trakcie trzeciego opakowania, to moje pierwsze tabletki. Nic złego się nie dzieje, nie przytyłam, nie odczuwam zmęczenia itd, ogólnie spoko, ale dostałam je po badaniach hormonalnych a nie w ciemno. 

Gość truskawka

Biorę pigułki od 2 lat i jestem spokojna, zwłaszcza, że mam takie dla zapominalskich ;) Vibin 21+7, nie robi się w nich przerw, więc trudniej wypaść z rytmu. Wcześniej jednak za dużo stresu mnie to kosztowało ;)

Gość tamarka

Ja używam żelu plemnikobójczego contragel. działa bez zarzutu :)

Gość larka12

pigułki anty są najlepsze

Gość Pela

Ja po ciążach nie wróciłam do hormonów- dzisiaj stosuję antykoncepcję naturalna łącznie z prezerwatywą. Wyznaczam sobie dni płodne za pomocą komputera cyklu myway i w dni płodne zabezpieczam się prezerwatywą. Sprzęt jest precyzyjny i dokładny, kupiłam go na stronie naturalnaplodnosc.

4 godziny temu, Gość Pela napisał:

Ja po ciążach nie wróciłam do hormonów- dzisiaj stosuję antykoncepcję naturalna łącznie z prezerwatywą. Wyznaczam sobie dni płodne za pomocą komputera cyklu myway i w dni płodne zabezpieczam się prezerwatywą. Sprzęt jest precyzyjny i dokładny, kupiłam go na stronie naturalnaplodnosc.

U mnie tylko stosunek przerywany.To gwarantuje brak ciąży, ponieważ nie ma w środku wytrysku! My 14 lat stosujemy i nie było wpadki ,mamy planowane dzieci.