Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaja781

Fenoterol

Polecane posty

Gość kaja781

czy któraś z was bierze może taki lek??? lekarz mi go przepisał bo mam bóle podbrzusza i twardy brzuch. trochę boję się brać jakiekolwiek leki, ale jak trzeba .... jak się czujecie po tym leku?

Fenoterol jest lekiem bardzo często przepisywanym kobietom w ciąży mającymi twardy brzuch (tzw. stawianie się macicy). Z tego co wiem jest to lek zupełnie bezpieczny w ciąży, niestety mający skutki uboczne. Należą do nich kołatanie serca, drżenie rąk i ogólne osłabienie. Aby ograniczyć intensywność tych skutków bierze się go zawsze z Isoptinem - lekiem na serce. Sama go biorę od prawie dwóch m-cy i obecnie znoszę go już ciut lepiej niż na początku. Można się po prostu przyzwyczaić. Jednak drżenie rąk mam do chwili obecnej (przez około 2-3 godziny po zażyciu, ale nie zwracam już tak na to uwagi. Powodzenie i nie martw się, lekarz wie co robi:)

ja również brałam fenoterol, przez 4ry m-ce ciąży (tydzień temu lekarz pozwolił mi odstawić - termin mam za 2 tygodnie), rzeczywiście kołatanie było, drżenie rąk również, ale to wszystko na samym początku później organizm się przyzwyczaił; skutki uboczne można nieco zminimalizować poprzez branie staveranu (albo isoptinu). nie ma co się obawiać, jeśli lekarz przepisał oznacza to że lek może pomóc a zaszkodzić nie powinien :). a poza tym zazwyczaj jest tak, każdy mówi by się wystrzegać jakichkolwiek leków, nie wspominając o antybiotykach, a kiedy już naprawdę nas dopadnie choróbsko wtedy pchają po trzy różne rodzaje i nic się nie dzieje .. więc bez obaw .. zwł, że jestes pod opieką lekarza .. pozdrawiam

Gość agulek85
Też brałam Fenoterol razem z Isoptimem :) Ten lek jet podawany przeciwko skurczom macicy :) Ja miałam go zarzywać z powodu przedwczesnej akcji porodowej ;( (25 tydzień) Teraz jesteśmy w 40 tygodniu, 8 marca termin i wszystko jest ok... Ale trza było wytrzymać te kołatania :/

HEJ.JA TEZ NA TYM LEKU.MAM NADZIEJE ZE ORGANIZM SIE PRZYZWYCZAI KIEDYS.ALE PRZYNAJMNIEJ BRZUSZEK MNIEJ BOLI.NIE MAM TYCH LEKÓW NA SERDUCHO , A POWINNAM? MOZE POWINNAM ZAPYTAC LEKARZA?SAMA NIE WIEM . ALE OBY TYLKO POMOGŁO.NIE MARTW SIE.PA