Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inkaa_____

co mi jest?? może ktoś będzie wiedział

Polecane posty

Gość inkaa_____

od dwóch miesięcy mam okropnie bolesne miesiączki... są też dużo skąpsze. mam tez w te dni podwyższoną temperaturę... a nawet gorączke... umówiłam się już z lekarzem ale muszę czekać jeszcze tydzień na wizytę :( nie wiem co mi jest czytałam że to może być choroba... proszę o wypowiedzi jeśli ktoś się zna...albo jak któraś już tak miała

Gość hmmm ja jeszcze
o takiej chorobie nic nie slyszalam,ale radzila bym ci pojsc do dobrego lekarza,moze najlepiej do pani ginekolog

do przedmówczyni - a dlaczego do pani ginekolog??? panowie bardziej sie zainteresują problemem, nie skwitują tego - każdego boli jak to niektóre lekarki potrafią. inkaa____ nie wiem co Ci jest ale jak masz gorączkę to idź na wszelki wypadek do rodzinnego. tydzień to dość długo. pozdrawiam

Gość inkaa____
mam gorączke własnie wtedy gdy mam okres ale takich bolesnych miesiączek nigdy nie miałam przez cały dzien skurcze leki przeciwbólowe nie pomagały nawet w większych ilościach... :( ale te miesiączki są skąpsze niż poprzednie choc wcale krwi nie jest mało... teraz plamię na brązowo i nie wiem co jest grane. 2 miesiace temu też plamiłam ale w terminie miesiączki, potem za dwa tyodnie przyszla normalna... no ale mnie matrwi to że tak bardzo boli mnie brcuh nigdy wczesniej aż tak nie bolał no i ta gorączka... w czasie miesiączki temperaturka powinna sie obnizyć do normalnej 36,6 a tu 37,5 podchodzace do 38,5 :(

Gość inka____
proszę napiszcie coś :( do lekarza ide za tydzien ale martwie sie że coś jest nie tak :(

Gość LejwRyj
Niewiem jak to sie nazywa ale moja kolezanka miala podobne symptomy.Mocne krawienie,straszne bole, goraczka itp. Ona nawet mdlala jak miala okres. To sie nazywa Endometrioza. Napewno nie mozna powiedziec,czy ty tez to napweno masz. To jest opis objawow jaki znalazlam w necie: Objawem endometriozy są bóle w okolicy podbrzusza pojawiające się w okresie przedmiesiączkowym i podczas miesiączki. Mają one miejsce na kilka dni (nawet do tygodnia) przed spodziewaną menstruacją i nasilają się aż do ustąpienia krwawienia. Bolesne miesiączkowanie jest tym dotkliwsze, im bardziej zaawansowany proces chorobowy. Ból, który jest następstwem miejscowego krwawienia i rozciągania tkanek (przy ogniskach pozamacicznych), powoduje uczucie jakby rozdzierania, może się pojawiać w okolicy biodra, pachwiny lub promieniować do odbytnicy i zależy od umiejscowienia ognisk gruczolistości. Bóle podczas stosunków płciowych sugerują gruczolistość w obrębie jajników i zagłębienia odbytniczo - macicznego. Bóle podczas oddawania stolca mogą być objawem gruczolistości w ścianie jelita grubego lub w polu przegrody odbytniczo - pochwowej. Warto jednak dodać, że ok. 1% pacjentek nie skarży się na żadne dolegliwości bólowe. Moja mama naprzyklad ma miesniaki i symptomy sa takie same ale jej pomogly tabletki antykoncepcyjne, mi z reszta tez.