Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lala.kilka.li

prawda czy falsz o cilest ????

Polecane posty

Gość lala.kilka.li

nieawno przeczytalam gdzies na forum tekst ze po stosowaniu cilestu trudno jest zajsc w ciaze... wiem ze wiele glupot sie pisze o tabletkach typu- urosly mi piersi, brak ochoty na sex itd juz sama nie wiem... czy warto w to wierzyc czy jest tu ktos kto moze odpowiedziec na moje pytanie profesjonalnie?

Gość magunka
skoro po cilest rzekomo sa trudnosci to po kazdych innych tabletkach tego typu tez beda - cilest nalezy do jednej z nowszych genereacji piguklek (ma zaley i wady o czym sama sie przekonalam) jednak ilosc hormonow jest zblizona w nim do wielu tabletek , a ponadto istnieja takiego ktore tycvh hormonow maja znaczniewiecej - nie sadze by byla to prawda , odtsawilam je ok 1,5 roku temu w ciaze jeszcze zajsc nie planuje aczkolwiek obserwuje swoj organizm i wiem mniej wiecej kiedy mam owulacje a same okresy sa dosyc regularne (kilka dni spoznienia) wiec raczej moja plodnosc nie zostala zachwiana...

Gość magunka
to powiedz po czym skoro sdo owulacji dochodzi to kobieta jest plodna, problemy z zajsciem w ciaze zreguly wiaza sie z brakiem owulacji lub bardzo krotka faza lutealna (krotsza niz 10 dni) wiec bzdury to ty mowisz

Gość lala.kilka.li
ok to jesli jest owulacja i regularne miesiaczkowanie to dlaczego nie ma ciazy?

Gość magunka
wiesz zajscie w ciaze nie jest takie proste, ponadto jesli ty jestes plodna to nie znaczy ze partner tez wiec moze tu lezy przyczyna braku ciazy

Gość magunka
zebyzajsc w ciaze musza byc sprzyjajace okolicznosi: jajeczkowanie i sluz plodny u kobiety (jesli go malo mozna sproboqwac popic troche wiesiolka ktory rozrzedza wydzieline) oraz dobra jakosciowo sperma u pratnera (codzienne wpsolzycie gdy para stara sie o dziecko nie jest zbyt dobre - jakosc spermypogarsza sie - stad zaleca sie wspozycie co dwa dni) ponadto partner musi byc calkowicie zdrowy -wiec plodnosc to nie tylko sprawa kobiety mezczyzna rowniez moze byc nezplodny

Gość do magunka
czy? jesli mam owulacje , miesiaczkuje , natoisat nie wiem jak jest z moja faza lutelna. i czy sa na to "domowe" sposoby na sprawdzenie tego?

Gość moniśśśka
A ja akurat jestem tą, która cilest stosowała i bardzo po nim źle się czuła. Co wcale nie znaczy, że cilest jest takim złym środkiem, tylko, że akurat dla mnie nie był dobrze dobrany. Czułam się fatalnie, przez bardzo długi czas, a ponieważ w tym samym czasie zbiegło się jeszcze wiele innych przykrych spraw nie sądziłam, że przymowanie cilestu pogłębia stan depresyjny. Az w końcu po konsultacji odstawiłam go i przez i przez jakis czas dochodziłam do siebie. Natomiast jeśli chodzi o to czy po cileście są kłopoty z zajściem w ciążę. To na pewno nie. Moja córka jest tego najlepszym przykładem.

Gość magunka
ja podczas brania cilestu czulam sie dosc dobrze (bralam 2 lata) jednak pod koniec czulam ze jest juz cos nie tak (zero ochoty na zblizenia, ciagle zly humor, oraz niestety stany zapalne0 po odstawieniu pigulek po kilku miesiacach organzim doszedl do siebie - wiec rowniez wiem ze jest to swietna metoda antykoncepcji jednak wszytko ma tez i zle strony - jesli chodzi o faze lutealna to jest to faza po jajeczkowaniu do pierwszego dnia okresu powinna ona wynosc okolo 14 dni im krotsza jest to znaczy ze zle funkcjonuje ciazlko zotle tzn ze szwankuja hormony i to moze stanowic problem przy utzrymaniu ciazy zeby znac dlugosc tej fazy musialbys dokladnie znac moment owulacji -obserwuj sluz i mierz temperature wtedy powinnas okreselic ten moment - choc nie jest to proste - trzeba dosc dlugo prowadzic obserwacje (kilka miesiecy) ja teraz juz wiem ale zajelo mi to troche czasu

Gość moja znajoma brała kilka lat C
jakies czas temu je odtawiła i niedługo po odstawieniu Cilestu zaszła w ciążę,urodziął zdrowego dzidziusia.niedawno znowu zaszłą w ciąze i teraz ma dwójkę slicznych,zdrowych dzieci;)Nie miała żadnych kłopotów z zajściem w ciąze po Cileście.Ciąza też(zarówno jedna jak i druga)przebigała bardzo prawidłowo:-)Myslę wiec,ze te opowięsci o takich strasznych skutkach ubocznych pigułek abtykoncepcyjnych sa mocno przesadzone i naciagan:-oPoza tym niektóre dziewczyny wyolbrzymiaja problemy i skutkli uboczne jakei maja p[i tabsach,na siłe wyszukują skutkó ubocznych u siebie i bardzo często po prostu te skutki uboczne sobie "wkręcają":-o

Gość moja znajoma brała kilka lat C
jakies czas temu je odtawiła i niedługo po odstawieniu Cilestu zaszła w ciążę,urodziął zdrowego dzidziusia.niedawno znowu zaszłą w ciąze i teraz ma dwójkę slicznych,zdrowych dzieci;)Nie miała żadnych kłopotów z zajściem w ciąze po Cileście.Ciąza też(zarówno jedna jak i druga)przebigała bardzo prawidłowo:-)Myslę wiec,ze te opowięsci o takich strasznych skutkach ubocznych pigułek abtykoncepcyjnych sa mocno przesadzone i naciagan:-oPoza tym niektóre dziewczyny wyolbrzymiaja problemy i skutkli uboczne jakei maja p[i tabsach,na siłe wyszukują skutkó ubocznych u siebie i bardzo często po prostu te skutki uboczne sobie "wkręcają":-o

Gość rendi
a ja kilka lat temu tez bralam cilest, ale strasznie po nim przytylam ;o((( niestety lekarz przepisal mi go bez uprzedniego skierowania na badania i na pewno nie sluzyl mi niestety... ale to przeciez indywidualna sprawa - kazdy organizm inaczej reaguje, moja kolezanka bierze i bardzo jest zadowolona! ja mam teraz duze klopociki z prolaktynka i nie moge zajsc w ciaze, ale jestem bardziej niz pewna, ze nie jest to efekt brania cilestu ;o))) od tego czasu minelo juz 9 lat i na pewno to nie od tych tabletek!

Gość oleksandra20
posiadam do sprzedania 2 listki cilestu