Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UsMiEcHnIeTa 16

co na bóle miesiączkowe?

Polecane posty

Gość UsMiEcHnIeTa 16

Hej kobietki:) Mam do Was prośbe. Mam bardzo bolesne miesiączki i słyszalam czy czytałam gdzieś ze tabletki anty pomagają na tą dolegliwość...czy nei wiecie jak z tym jest? A moze znacie inne dobre sposoby na chociaz zmniejszenie-nawet nie zlikwidowanie ale male zmniejszenie tego bolu bo ja czasem juz nie wyrabiam:(

tabl.anty mi na przykład w ogóle nie złagodziły bólu. polecam tabletki przeciwbólowe-pabialgina, ciepła-NIE gorąca kapiel

Gość Mi pomaga IBUPROM max

Gość Mi pomaga IBUPROM max

Gość marsylcia
mi pomogly tabletki antykoncepcyjne-ale wiadomo jak przerwe znowu sie zacznie co do pabialginy to w moim przypadku byla do bani (mam miesiaczki takie ze chodze po scianach i wymiotuje...) z reguly stosowalam nurofen -podwojna dawke ewetualni ibuprom-tez podwojna, ale nurofen jest lepszy niezle sa tez bardzo cieple prysznice z ym ze krwawienie jest troche mocniejsze wtedy, wiec nie polecam jak masz bardzo obfite miesiaczki a ogolnie najlepsze jest polozenie sie do lozka z mocna pigula i goraca herbata+ksiazka:)

Gość okresica
sluchajcie dziewczyny mam strasznie bolesne miesiaczki, zanim zaczelam uzywac tabletek anty mama zaproponowala mi czopki nie chcialam sie zgodzic ale bol byl tak wielki ze wkoncu uleglam, przechodzilo po 15 minutach czopek sie rozpuscza w podbrzuszu i odrazu zaczyna dzialac, potem zaczelam uzywac tabbletek i bol brzucha znikna:) iestety jestem na odstawieniu tabletek i znowu siegam po czopki, a jezeli mam bol do wytrzymania bbiore ibuprom 2x

Gość ania24
ja tez biore pigulki i przyznam ze bol zmniejszyl sie znacznie, wczesniej nie wyrabialam :0 ale powiem ci, ze najlepszy lek jaki bralam to Ketonal. Jest wprawdzie bardzo silny i wydawany na recepte (mi przepisala lekarka rodzinna na bol nerek ale na bole miesiaczkowe tez swietny) ale wystarczylo ze wzielam jedna mala tabletke i mialam spokoj przez wiekszosc dnia :) pomogl nawet mojej siostrze a ona ma jeszcze gorsze bole, czasami nawet slabnie. Poza tym wczesniej bralam ibuprom w duzych ilosciach, pomagal ale musialam brac czesto

O ile dobrze wnioskuje to masz dopiero 16 lat.. a tabletki anty maja jednak swoje skutki uboczne wiec nie radzilabym.. Idz do ginekologa, on Ci przepisze specjalne tabletki przeciwbolowe, takie na recepte. Powinny pomoc :)

Gość ja tez mysle ze
jak na takie dolegliwosci to tabletki anty w tak mlodym wieku to niedobrze bedzie, zwlaszcza jesli maja tylko ku temu sluzyc :) Ja tez mam z tym problem, zwykle leze jak trup i nie moge sie ruszyc w ogole Nic mi nie pomagalo i poszlam z tym do lekarki I przepisala mi Ketonal Naprawde, wystarczy wziac 1 tabletke i na kilka godzin jak reka odjal...Naprawde polecam....:D