Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnnnnn

po jakim czasie po odstawieniu pigułek rozpoczyna sie naturalny cykl-okres?

Polecane posty

Gość annnnnnn

własnie za tydzien biore ostatnia tablete diane poczym dostane okres jak to zawsze w 7dniowej przerwie a po niej jak juz niej jak nie rozpoczne kolejnego pakowanie to po jakim czasie moze zaczac mi sie naturalny cykl?

Gość annnn
sorry za błedy:)

Gość * * *
Nier będziesz miała naturalnego cyklu od razu po odstawieniu pigułek. Powrót cyklu może trwać nawet kilka miesięcy. Pamiętaj że przez pierwsze 2-3 miesiące będziesz miała zwiększoną płodność. Twoje jajniki się obudzą i możesz mieć nawet kilka owulacji w jednym cyklu. Łatwo o wpadkę!!! (i stąd się biorą częste wpadki po odstawieniu tabletek). O seksie bez prezerwatywy zpomnij. Nie ma też czegoś takiego jak obserwacja cyklu - bo owulacja może przyjść nieoczekiwanie, bez zwykłych znaków (typu śluz płodny). Może też być tak, że po pierwszym okresie tuż po odstawieniu Diane, przez długo czas nie będziesz miała miesiączki, a Twoje cykle za każdym razem będą innej długości (np. jeden 26 dni a drugi 40 dni). Różnie bywa

Gość * * *
Nie będziesz miała naturalnego cyklu od razu po odstawieniu pigułek. Powrót cyklu może trwać nawet kilka miesięcy. Pamiętaj że przez pierwsze 2-3 miesiące będziesz miała zwiększoną płodność. Twoje jajniki się obudzą i możesz mieć nawet kilka owulacji w jednym cyklu. Łatwo o wpadkę!!! (i stąd się biorą częste wpadki po odstawieniu tabletek). O seksie bez prezerwatywy zpomnij. Nie ma też czegoś takiego jak obserwacja cyklu - bo owulacja może przyjść nieoczekiwanie, bez zwykłych znaków (typu śluz płodny). Może też być tak, że po pierwszym okresie tuż po odstawieniu Diane, przez długo czas nie będziesz miała miesiączki, a Twoje cykle za każdym razem będą innej długości (np. jeden 26 dni a drugi 40 dni). Różnie bywa

Gość Maja Krakow
Witam!! Prosze pomozcie!! Bralam Diane 35 ( na cere babka mi wcisnela), wczesniej miala regularne cykle 32 dni. Juz w pierwszym opakowaniu zaczely sie klopoty ze zdrowiem, dostalam zapalenia pecherza i po 7 dniowej przerwie wzielam (glupio) trzy tabletki nastepnego opakowania, ale nie wytrzymalam, uznalam ze mi to bardzo skzodzi i odstawilam po 3 tabletkach. Po jakims poltora dnia nastapilo krwawienie ( po odstawieniu), natomiast dzis jest 21 dzien od poprzedniej miesiaczki ( tej po pierwszym opakowaniu) i znow pojawilo sie krwawienie, czy to mozliwe ze to normalna miesiaczka i jesli ktos sie orientuje to kiedy mam szanse na powrot normalnego cyklu, czy juz za miesiac moze byc normalnie?? Po tym krwawieniu pojde do gin, ale sie zmartwilam, jesli ktoras z Was ma moze podobne doswiadczenia, prosze sie ze mna podzielic nimi. Pozdrawiam Maja (acha, prosze nie pisac ze jestem glupia ze odtsawilam po 3 tabletce, poprostu nie moglam tego wytrzymac psychicznie, a fakt, glupio ze rozpozcelam to drugie opakowanie) Maja