Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona 23

Klopoty z sercem w ciazy!!!

Polecane posty

Gość Ona 23

Jestem w trzecim m-ciu ciazy. Od dziecka mam arytmie serca 2 stopnia. Teraz zaczelam miec czkawke i tak jakby mi sie odbijalo. Mama mowi, ze to od serca i zebym szla sie przebadac. Czy ktos ma podobny problem??

Gość napewno
przebadanie nie zaszkodzi , ja tez cierpie na arytmie ale mnie w ciazy bylo wszystko ok, czkawki nie pamietam .ujawnilo sie dopiero przy zasypianiu mnie do cesarki ale.skonczylo sie ok. moje dzieciaczki juz duze.Pozdrawiam i duzo zdrowka

Gość Ona 23
Dziekuej za odp. Ide w przyszlym tyg do kardiologa dla pewnosci :)

Rónież mam lekką arytmię i hiperkinezę serca (nie wiadomo czy spowodowaną ciążą czy też mam to od dawna i nic nie zauważyłam), więc skierowano mnie na dodatkowe badania (ekg i ukg serca) oraz konsultację u kargdiologa. Wg lekarzy nie jest to nic groźnego w moim przypadku i spokojnie mogę donosić ciążę oraz urodzić naturalnie. Zalecili mi jedynie aby 3 m-ce po porodzie powtórzyć badania i przekonać się czy przeszło, czy też są jakieś zmiany, po prostu skontrolować. Uważam, że koniecznie zrób sobie wszystkie badania i idź na konsultację do kargdiologa, bo wiadomo, że każdy przypadek może być inny. Powodzenia:)