Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

muskat

kikut pępowinowy

Polecane posty

Witam Mamy, Ja sama oczekuję na rozwiązanie, które do którego już coraz bliżej (termin za 11dni) a że jest to moje pierwsze dziecko, doświadczenie mam zerowe ;). Tak więc moje pytanie brzmi: Jak długo goi się kikut pępowinowy u naszego malucha i jak go pielęgnować?? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość misiakowe
ok 1,5 2 tyg polozna Ci wszystko powie, samo odpada, dobrze sie goi trzeba miec gencjane czy fiolet na wodzie (NIE Na SPIRYTUSIE) i sporo gazikow jalowych 5x5cm bo co pielucha ssikana i skupkana to wymiana nie slyszelismy o przyppadku zeby cos sie dzialo najlepiej jest w nocy przy przewijaniu, zaspana, czerwona lampka , ledwo co widac, niby kap, kap fiolecikiem na brzusio a tu rano z dziecka ufoludek bo wszystko upaprane ta gencjana przydaje sie tez do smarowania brodawek gdyby popenkały przy karmieniu (daj mezowi do malowania, ucieszy sie ze moze Ci biuscik pokolorować - byle z usmiechem)- nieszczypie a dezynfekuje i jeszcze gdyby bobo mialo plesniawki na jezyku czu podniebieniu to sie tym tez smaruje hihi tylko potem jak mu zafioleci sie buzka to na spacer obciach wyjsc