Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liljanna w

Tokofobia

Polecane posty

Gość liljanna w

http://www.latona.pl/informacje,28.html dalej uważacie, że kobieta nie chcąca mieć dzieci , bojąca sie porodu i czujaca wstret jest nienormalna? Bo jesli nie to znaczy ze to wy matki polki jestescie nietolerancyjne i az strach pomysleć jak wychowacie własne dzieci

Gość monikas juz
nudna jestes W KONCU NIKT NIGOGO NIE ZMUSZA DO POSIADANIA DZIECI!!!! A te,co zakładaja takie topiki to maja wyraznie zaj....problem,tyle,ze same ze soba:-P

Gość liljanna w
to ze nie jestem monikas to juz widze nie robi wam róznicy żałosne jesteście, to ze tokofobia jest moim problemem to masz racje a wy macie i tak wieksze, łącznie z ciecie krocza takimi wielkimi nozycami na 20 szwów

Gość jolkaa
Bedzie sie teraz skrywac pod roznymi nikami bo pod swoim juz niestety nie moze................

Gość won
Tak czytam i powoli dochodze do wniosku ze te co "niby"maja tokofobie maja tez wscieklizne mozgow i innych narzadow............ albo ich nie maja :O zenada eh, kobiety......................wstyd czego wy oczekujecie?????????????Mamy wam przyklasnac, poglaskac po glowie??????????A czy ktos wam kaze miec dzieci wogole??? O co wam kobity chodzi bo nie jarze............. Pojebane jestescie. Tak jak tokofobie jeszcze zrozumiem to chamstwa i prostactwa nie bardzo.............

Gość nikt nie ma tej fobii

Gość ooo kurczeee
a ja myslałam, że takofobia to mania dotycząca wózka TAKO . :)

Gość georgina
dzisiaj sie dowiedzialam ze mam tokofobie. to taka sama fobia jak lek przed pajakami czy wysokoscia. ciezko sie z tym zyje. wszyscy pytaja czemu jeszcze nie mam dzieci (30 lat) a ja ze strachu przed ciaza poronilam. to jest straszna fobia, bo pochodzi od wewnatrz a nie z zewnatrz.

Gość Konieczna
Czesc dziewczyny! Niczym sie nie przejmujcie Macie wyjscie. Idziecie do psychologa badz psychiatry mowicie o swoich lekach i o tym ze chcecie zaswiadczenie ze macie takowy paniczny lek. Z takim zaswiadczeniem lekarz ma podstawe do cesarskiego ciecia. I nikt was nie zmusi do naturalnego rodzenia. Powodzenia Ja jestem wlasnie w ciazy i wybieram sie po zaswiadczenie.Pozdrawiam

Gość przeprowadzmy wiwisekcje
"dalej uważacie, że kobieta nie chcąca mieć dzieci , bojąca sie porodu i czujaca wstret jest nienormalna? Bo jesli nie to znaczy ze to wy matki polki jestescie nietolerancyjne i az strach pomysleć jak wychowacie własne dzieci" ------------------ to moze po kolei, bo zwalilas, autorko, wszystko do jednego worka, dziurawego zreszta... "kobieta nie chcąca mieć dzieci" - powody moga byc rozne, nie tylko strach przed porodem czy wstret (w domysle - do dzieci, brzucha,porodu, karmienia piersia itd) nie jest nienormalna "bojąca sie porodu" - jest to naturalny lek, trudno tu mowic o nienormalnosci "czujaca wstret" - no wlasnie, zalezy do czego, ale tez nie swiadczy to o nienormalnosci, raczej o niewyksztalconym instynkcie macierzynskim, co jest wlasciwie zachwianiem kobiecego pierwiastka - nienormalnosc to chyba przesadne okreslenie i teraz, gdy sie tak okreslilam, czytam: "Bo jesli nie to znaczy ze to wy matki polki jestescie nietolerancyjne" no sorry, ja tak NIE uwazam - i jestem nietolerancyjna?!.. :O "az strach pomysleć jak wychowacie własne dzieci"- a co to ma do rzeczy?... Dziewczyno, nie wystarczy umiec pisac, naucz sie jeszcze myslec, niezaleznie od tego czy chcesz miec dzieci czy nie