Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Milaaa

POMOCY - ALERGIA DZIECKA

Polecane posty

WITAM Proszę wszystkich mających podobne doświadczenia jak ja o POMOC. Moim wielkim problemem jest alergia skórna mojego 10 letniego syna. Problem ten pojawił sie 5 lat temu i staje się coraz większy dla mnie i dla mojego dziecka. Po przeprowadzeniu testów alergicznych okazało sie że jest uczulony na kurz , roztocza , sierść . Alergia objawia sie swędzącą wysypka w okolicach nóg rąk i posladków co dziwne nie wystepuje nigdzie indziej. Syn te swędzace krostki rozdrapuje no i powstaja wielkie rozdrapane rany które następnie po zaleczeniu pozostawiają trwałe blizny. Szukałam pomocy jjuż wszedzie w poradniach alergiczno- dermatologicznych u zielarzy znachorów itp i najgorsze jest to że nie ma poprawy. Jak jest tak było.Zrobiłam wszelkie możliwe testy pokarmowe i nic. Wszyscy do tej pory a zwłaszcza lekarze bagatelizuja sprawe mówiąc ze ,,na całe szczęście nie jest to alergia wziewna\"i aplikują maści ze starydami lub tez łagodzące wysypkę ale nie eliminujące jej całkiem. Pozostałe leki to ,,uspokajacze\" które robią mi z dziecka prawie ze roślinke śpiącą całymi dniami. Tak jak mi radzono w miare mozliwości pozbyłam się ,,zbieraczy \" kurzuzmieniam poście co 3 dni kupiłam specjalną kołdrei poduszkę dla alergików itp itp i cholera nic zero efektu. Najgorsze jest to że on zaczyna się cora barzdiej tego wstydzic i jesli tak dalej bedzie popadnie w kopleksy. Proszę Was jeśli ktoś z Was zwalczył to cholerstwo albo przynajmnie zmniejszył je do minimum Pomóżcie!!!!

Gość martaaaaaaa
No niestety teraz bardzo dużo dzieci ma problemy z alergią. Zastanów się, czy przypadkiem np. dywany w domu nie są "uczulające" inaczej niż metodą prób i błędów nie sprawdzisz, co jest przyczyną tych dolegliwości. Twój syn czegoś poprostu tymi częściami ciała dotyka. Trudno mi powiedzieć. Musisz go dokładnie obserwować.Kiedyś mój brat jak był malutki miał uczulenie właśnie na dywan, bodajże jakiś wełniany. Miał całe czerwone popuchnięte ręce.

dzięki za odpowiedz. Problem jest w tym że ja nie mam dywanów poprostu je wywaliłam gdy nasiliły się objawy. Kurcze przeciez musimy mieszkać w jakiś normalnych warunkach . Chyba że rozwiązaniem będzie zakładanie takich foliowych pokrowców na tapczany jak na amertkańskich filmach. To mój śmiech przez łzy - myśłałm że odpowie mi ktos kto uporał się z tym cholerstwem. Dzięi jednak choć za Twoja radę Pozdrawiam

Gość abbypl
Pierz czesto posciel, firany, koce reczniki to w nich tworza sie roztocza. Pierz poszwe i poduszke na koldre co kilka mcy. Jest taki preparat do spryskiwania materacow, ktory zabija roztocza popytaj sie o niego w aptece. Myj czesto podloge i codziennie scieraj kurze, Dziecko ubrania pierz na 60 stopni w jakims proszku dla niemowlat albo wyprobuj cos z apteki. Zmien mydla i szampony do mycia wlosow. Ja zyje z alergie od urodzenia i coraz latwiej mi to przychodzi. Zmieniam posciel co tydzien i to maksymalnie inaczej dostaje kataru siennego i kicham. Zastanow sie z lekarzem czy twoj syn moze nei miec alergii pokarmowej np. cos z nowalijek?? czesto sa to pomidory, truskawki czy szczypiorek i badz dzielna, bo wiele ludzi ma ten problem, gdyz nasze powietrze jest coraz bardziej zanieczyszczone :)

Do abbypl- dzięki za odzew pocieszyłaś mnie swoim wpisem . co do proszków i płyów to mam juz taki przetestowany więc myśle ze to nie jest powód. Nowalijki , pomidory , ogórki też odpadają bo ich nie lubi i nie je. Z owoców to jedynie jabłka i banany zreszta je tez traktuję wrzątkiem przed zjedzeniem bo tak mi ktoś kiedy polecił. Tak sioę zastanawiałm ostatnio i analizowałam z czym właściwie ma on codzienny kontakt i doszłam do wniosku że jest to woda!!!!!!!!! taka zwykła z kranu no bo mycie herbata to wszystko kranówka może to jest właśnie problem??? A gdyby to było to to gdzie ją przebadać ?? Może ktoś z Was wie?? Dajcie znać kochani i POMÓZCIE jeśli wiecie coś na ten temat . Wczoraj pod prysznicem jak zobaczyłam jak wyląda to siadłam i płakałam . Przyjdą wakacje i co wtedy?? Normalnie tragedia już sobie nawet na wf kazał kupić dres. Koszmar tak jest mi go żal :((((((

Do abbypl- dzięki za odzew pocieszyłaś mnie swoim wpisem . co do proszków i płyów to mam juz taki przetestowany więc myśle ze to nie jest powód. Nowalijki , pomidory , ogórki też odpadają bo ich nie lubi i nie je. Z owoców to jedynie jabłka i banany zreszta je tez traktuję wrzątkiem przed zjedzeniem bo tak mi ktoś kiedy polecił. Tak sioę zastanawiałm ostatnio i analizowałam z czym właściwie ma on codzienny kontakt i doszłam do wniosku że jest to woda!!!!!!!!! taka zwykła z kranu no bo mycie herbata to wszystko kranówka może to jest właśnie problem??? A gdyby to było to to gdzie ją przebadać ?? Może ktoś z Was wie?? Dajcie znać kochani i POMÓZCIE jeśli wiecie coś na ten temat . Wczoraj pod prysznicem jak zobaczyłam jak wyląda to siadłam i płakałam . Przyjdą wakacje i co wtedy?? Normalnie tragedia już sobie nawet na wf kazał kupić dres. Koszmar tak jest mi go żal :((((((

Gość a moze sprobuj
kapac dziecko w wodzie z dodatkiem krochmalu. Ugotuj make kartoflana na kisiel i dodawaj do kazdej kapieli. Mojej corce to pomoglo, wiec moze i twojemu synowi sie uda. Czasem sposoby prababek sa lepsze niz najnowsza chemia. Powodzenia. Aha, mozesz tez sprobowac smarowac zmienione miejsca kremem dla niemowlat Penathen. Do kupienia w aptekach. Zawiera wyciag z rumianku i lagodzi wszelkie podraznienia.

Gość malutka_de
Nie wiem jak ci pomoc dalej :( Jesli mieszkasz w okolicach Bytomia to polecam ci P.Dr. Aldone Lukas - specjaliste alergologa ( ludzie do niej dojezdzaja nawet i 150 km ) mnie ona leczyla latami i jakos powoli wszysko ustalo.. www.szpital2.bytom.pl/strony_pl/p_alergologiczna.htm

Gość malutka_de
zapomni ten wyciag z rumianku to mocny alergen, czyli czynnik wywolujacy alergie!!!

Dziewczyny dzięki za wypowiedzi. Krochmal już przerabiałam tak jak vilcacore i inne rzeczy . Wczoraj pani w aptece poradziła mi żebym smarowała tre ranki tormentiolem kupiłam 2 opakowania no i zobaczymy . Problemem jest jednak to że to jest działanie miejscowe , po wystąpieniu objawów. Zobaczymy !!. A wracając do badania wody czy ktoś wie gdzie mozna je zrobic czy sa jakies laboratoria?? Mieszkam w Szczecinie byłam już 2 poradniach alergologiczno - dermatologicznych , u róznych lekarzy , prywatnie i państwowo i rozwiązania standardowe są 2 albo sterydy albo stosowanie balsamów i płynów natłuszczajacych typu balleum .Tyle że anijedno rozwiazanie ani 2 nie daje efektów dlatego pytam Was moze wy macie większe szczęście do lekarzy i ich metod. I jeszcze jedno jeśli ktoś ze szczecina przeczyta moje wypowiedzi i zna naporawde dobrego lekarza dajcie znać . Pozdrawiam was Wszystki i jeszcze raz dziękuję

Sama od 2 miesięcy borykam sie z atopowuym zapaleniem skóry u mojej 4,5 miesięcznej córeczki Wypróbowałam juz nie mało , choć w sumie to krótki okres .... na szczęście pediatra i alergolog pocieszają mnie, ze u takich maluchów to częste i większość dzieci z tego wyrasta ... oby ! Wydaje mi się, że nie uczula jej nic z pokarmów - karmię piersią i eliminowałam niemal wszuystko z diety - nic to nie dało ... na pewno jest nadwrażliwa na metalowe elementy w ubraniach (zatrzaski przy koszulkach, bluzeczkach, piżamkach), ale po eliminacji takich ciuszków poprawiło sie tylko trochę więc szukam dalej ....choć mówią mi, ze wcale nie musi być uczulona - moze być nadwrażliwa - i tej nadziei sie trzymam ... zrestza na testy alergiczne jest jeszcze za mała ... Po miesięcznym stosowaniu specjalnych miejscowcych leków zaprzestałam ich stosowanie - fakt, były bardzo skuteczne, ale tylko zaleczały a nie leczyły .... a zbyt długo nie można ich stosować - wiadomo Wciąż podaję Fenistil w kroplach Jest nie tylko na alergie pokarmowe - także na skórne, na ukąszenia owadów itp. - można go stosować bez obaw przez długi okres... Tylko nie wiem ile kropli miusiałabyś podawać - ja podaję 5 3xdziennie Podejżewam, ze dla 10-latka byoby to ok. 15 kropli :) Poza tym używam emulsję do kąpieli Balneum - można jej też używać jako żelu pod prysznic Należy pamiętać, zeby jej nie ścierać ręcznikiem - tylko delikatnie osuszyć i wysmarować dziecko kremem Balneum Baby Skutkuje - zaczerwienienia nie znikają całkowicie, ale nie łuszczą sie już, jest ich znacznie mniej i nic się nie sączy ze skórki (dochodziło i do tego :( ) Za radą mojego pediatry niemal maniakalnie natłuszczam skórę Amelki oliwką dla niemowląt bambino - praktycznie przy każdym przewijaniu Jeśli skóra Twojego synka jest sucha i łuszcząca - polecam - jej skórka przy wszytskich w/w zabiegach jest gładziutka i miła w dotyku - choć pewne zaczerwienienia niestety zostają .. tego się nie da całkiem wyeliminować O eliminacji alergena (roztoczy) nie bedę pisać bo z Twojej wypowiedzi wynika, że juz to zrobiłaś ... i na pocieszenie - słyszałam, że słońce ma dobry wpływ na skóę z AZS - zmniejsza jego nasilenie i dokuczliwość

pisałyśmy niemal jednocześnie, więc nie zobaczyłam Twojego nowego wpisu :) Tak sie składa, ze jestem spod Szczecina i w moim mieście przyjmuje lekarz od Was - bardzo u ans chwalony To specjalista alergolog, dermatolog i wenerolog Piotr Bojko Sama właśnie u niego byłam z Amelką Ludzie bardzo go chwalą W mokim mieście jest uznawany za najlepszego dermatologa i choć nie jest tani zawsze są u niego kolejki ... jego leki dla małej rzeczywiscie były skuteczne - ale jak sama piszesz -wszystko miejscowo .... stosuje też światłolecznictwo (jakieś lampy) - moze to byłby skuteczne dla małego ? Jak byłabyś zainteresowana jego namiarami (adres gabinetów w sz-nie, telefon kom.) to daj znać na mojego maila :)

Do elfikka :)) Dzieki za odpowiedz:)) Ja z tym cholerstwem zmagam sie od 5 lat. Mały jest teraz na zyrtecu 1 tabletka dziennie. Co do balsamów o których piszesz to tez je stosowałam jednak nie dały efektu tak samo jak kilka innych jedynypocieszeniem jest to że mąż je wszystkie zużył i ma troszkę lepszą skórę. Co do alergii na metale to ja ją tez mam ale to jedyny alergen na który moja skóra reaguje tragicznie swędzącą wysypka i sączącymi się ranami. Co do skóry mojego syna to najdziwniejsze jest to że poza obszarami zmienionymi chorobowo jego skóra jest IDEALNA ani sucha ani tłusta normalna. Już sama nie wiem co mam robic tak wczoraj rozmawiąłm z mężem zeby jeszcze raz zrobić testy pokarmowe ale z krwii. Moze to da efekty wiem że w szczecinie jest chyba na Wojska polsiego taka prywatna poradnia która jako jedyna wykonuje takie specjalistyczne testy może wtedy cos się wyjaśni. Dzięki jeszcze raz za wypowiedzi a po adres lejkarza odezwę sie . pozdrawiam

Gość pomocny
na forum rodzinnym pod adresem www.erodzina.com znajduje się wiele Mam z podobnymi problemami i dziećmi z alergią. Tam znajdziecie sporo porad i miłą atmosferę do pogadania o dzieciach i rodzinie...

Pomocny dzięki za stronkę - byłam tam i przykro mi mówić ale jest mało czytelna. Dziś sie dowiedziałam że zaby zrobić testy muszę odstawić lek który syn bierze na 4 tygodnie przed testami. Boze to będzie masakra ale mam nadzieje że to coś pomoze , moze akurat coś się wyjaśni. Przystępują ponownie do zmasowanego ataku na to cholerstwo. Oddaję wode do badania- zobaczymy. Prosze jednocześnie o dobre , sprawdzone rady- z góry wam wszystkim dziękuję . piszcie jeśli się z tym uporałyście w mniejszym lub większym stopniu Pozdrawiam pa

Pomocny dzięki za stronkę - byłam tam i przykro mi mówić ale jest mało czytelna. Dziś sie dowiedziałam że zaby zrobić testy muszę odstawić lek który syn bierze na 4 tygodnie przed testami. Boze to będzie masakra ale mam nadzieje że to coś pomoze , moze akurat coś się wyjaśni. Przystępują ponownie do zmasowanego ataku na to cholerstwo. Oddaję wode do badania- zobaczymy. Prosze jednocześnie o dobre , sprawdzone rady- z góry wam wszystkim dziękuję . piszcie jeśli się z tym uporałyście w mniejszym lub większym stopniu Pozdrawiam pa

A - mam jeszcze jedno pytanko czy któs z was używał kremu czy tez maści ELIDEL???i czy pomógł??

Witaj Milaaa Myślę że alergia u Twojego syna może być spowodowana osłabieniem wydalania wyniku czego toksyny jelitowe przehcodzą do kewi,poczym są wyrzucane przez skóre.Dziecko powinno unikać wieprzowiny,słodyczy,POTRAW SMAŻONYCH.Może sporzywać drób ipotrawy z morza. Udaj się do chiropraktyka.Proszę zwrócić uwagę na 7.8,9kręg piersiowy,oraz kręgi szyjne.

Witam do Wa hm czy możesz cos na ten temat powiedzieć więcej jestem ze Szczecina więc może wiesz gdzie ktoś taki przyjmuje i czym konkretnie się zajmuje?? Pierwszy raz słysze o tym?? dzięki pozdrawiam

Witam do Wa hm czy możesz cos na ten temat powiedzieć więcej jestem ze Szczecina więc może wiesz gdzie ktoś taki przyjmuje i czym konkretnie się zajmuje?? Pierwszy raz słysze o tym?? dzięki pozdrawiam

Witaj MILAAA Więc tak, może jeszcze małe uzupełnie ...Swędzenie,wysypka--alergia jest awaryjnym wyrzuceniemproduktów przemiany materii przez skórę.W prawidłowej sytuacji nieczystości systematycznie są usuwane przez układ wydalniczy ciała.Przy źle pracującym układzie wydalniczym odpady kumulują się rośnie ich ztężenie w organizmie. Organizm broniąc się przed zatruciem wyrzuca je przez skórę.A ponieważ te odpady są truciznami stąd podrażnienia skórne. .......................................................................................Chiroprakyk?--Wejdz na: CHIROPRAKTYCY POLSCY w GOOGLU. Tam znajdzież to czego szukasz. Przesyłam Ci garść ciepłych promyków Tobie i Twojemu synowi.

Witaj MILAAA Więc tak, może jeszcze małe uzupełnie ...Swędzenie,wysypka--alergia jest awaryjnym wyrzuceniemproduktów przemiany materii przez skórę.W prawidłowej sytuacji nieczystości systematycznie są usuwane przez układ wydalniczy ciała.Przy źle pracującym układzie wydalniczym odpady kumulują się rośnie ich ztężenie w organizmie. Organizm broniąc się przed zatruciem wyrzuca je przez skórę.A ponieważ te odpady są truciznami stąd podrażnienia skórne. .......................................................................................Chiroprakyk?--Wejdz na: CHIROPRAKTYCY POLSCY w GOOGLU. Tam znajdzież to czego szukasz. Przesyłam Ci garść ciepłych promyków Tobie i Twojemu synowi.