Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latająca

Ciąża a latanie samolotem

Polecane posty

Gość latająca

Dowiedzialam sie ,że jestem w 9 tyg ciąży za miesiąc lecę do USA mam juz wykupione bilety lotnicze i wizę czy któraś z was latała samolotem w ciąży czy w ogóle można latać.....czy ktoś coś o tym wie?

Moja kolezanka właśnie poleciała do USA w 7 miesiącu, rudzić tam. Bodajze od 40 (?) tygodnia trzeba miec zaświadczenie od lekarza że nie przeciwskazań do lotu samolotem (wymóg linni lotniczych.) NIe dostała od rejonowego lekrza (Co pani zwariowała, w ciąży samolotem????) Znalazła w warszawie lekarza co robi z tegojakąś specjalizacje czy doktorat, ten zrobił rzetelne badania i dał zaświadczenie - i powiedział że inni lekarze panikują bo sie na tym po prostu nie znaja...

Gość dzieki
dziekuje bardzo za odpowiedz

Gość Promyczek195
Moja koleżanka na początku ciąży leciała do Francji i niestety poroniła zaraz gdy wysiadła z samolotu. Radzę się zastanowić i słuchać lekarza.

Gość aisza
hmm, zaskoczona jestem powyzszymi opiniami. 3 miesiace temu urodzilam coreczke i latalam z nia w brzuszku 4razy. oczywiscie pytalam lekarzy i w biurach lotniczych i co sie dowiedzialam? -lekarze mowia ze mozna latac, niewskazane to jest po 7miesiacu jak kobieta ma podwyzszone cisnienie tylko -i ze nie ma przepisu zabraniajacego latania kobietom w ciazy aczkolwiek niektore linie moga wymagac zaswiadczenia o stanie zdrowia pacjentki, to jednak wyjatki -i jeszcze taka ciekawostka: jezeli zdazy sie urodzic dzieciaka 'na pokladzie', ma on darmowe bilety na te linie lotnicze do konca zycia :)

Gość Ciężarna OLKA
Ja bardzo się boje lecieć samolotem a bardzo bym chciała jeszcze odpocząć przed porodem. Jestem w 18 tygodniu. Znalazłam na jednej stronie artykuł a o lataniu i komentarze kobiet w ciąży i młodych mam które bardzo mi pomogły. Teraz już wiem że nie jestem sama z tym problemem. Polecam przeczytać! http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/latanie- samolotem-w-ciazy#comment -425