Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prymitywka

jak robicie puure ziemniaczane?

Polecane posty

Gość sa dwie szkoly
gotuje ziemniaki do miekkosci, odparowuje i dodaje lyzke masla i rozbijam tluczkiem dodaje lyzke smalcu ze skwarkami i rowniez rozbijam tluczkiem do ziemniakow rozprowadzajac tluszcz i robiac pulchna mase

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość -----------------------
gotujesz ziemniaki.potem miazdzysz je czyms(np widelcem) dodajesz troche, mleka i szybko mieszasz.jesli wolisz to troche masla i tez energicznie mieszasz(sol dodalas jak nastawilas ziemniaki do gotowania)smacznego.;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fuuuu skwarki smalec
bo sie porzygam:0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prymitywka
słuchajcie, bo ja ogladałam raz amerykanski program i tak pokazywali jak się robi prawdziwe puure. facet mówił, że mają miec konsystencję żelu i o ile się nie mylę, to dodawał do tego m.in. zimne mleko. smietany raczej nie było, zreztą tłusta chyba popsułaby smak....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prymitywka
słuchajcie, bo ja ogladałam raz amerykanski program i tak pokazywali jak się robi prawdziwe puure. facet mówił, że mają miec konsystencję żelu i o ile się nie mylę, to dodawał do tego m.in. zimne mleko. smietany raczej nie było, zreztą tłusta chyba popsułaby smak....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hej ho
ja dodaje sol, mleko i maslo czasem tez posiekana zielenine (szczypiore i natka pietruszki) Pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klore
mleko+masło i rozbijam mixerem :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja kupuje gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja kupuje gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jaaaa
dodaje zmielone w młynku do kawy siemię lniane ok. 1-2 łyżki plus trochę mleka i masełka. Mają one świetny posmak orzechowy a dodatego sa bardzo zdrowe bo siemie lniane jest git! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiesia
Ja gotuje ziemniaczki, az sa bardzo miekkie, potem odcedzam, stawaim na gaz i dolewam mleka i masełka sporo i tłuke..pychotka:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodatki
... w postaci innych warzyw zanacznie urozmaicaja obiad z ziemniakami. Ja np. dodaje do puree gotowane brokuly, marchewke a nawet pory. Zwyczajnie mieszam to razem. Moze nie wyglada korzystnie ale liczy sie smak...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iksmen
najlepsze pure: gotowane ziemniaczki trzeba odcedzić z wody na sitku, później do garnka i na gaz żeby odparowały (to bardzo ważne). Jak już będa bez wody wtedy miażdżymy je z dodatkiem masełka i mleka. PYCHA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość usiu
Sprobujcie zrobic z goracym mlekiem.Maslo jak kto chce - nie jest konieczne.Pychoteria...Po dolaniu mleka ziemniaki stana sie rzadkie ale nie przejmujcie sie bo pod wplywem ubijania gestnieja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ugotowane ziemniaki ugniatam,potem dodaję śmietanę 18%.Ilość śmietany dostosowuję do ilości ziemniaków.Przeważnie na 1,5 kg ugotowanych ziemniaków 25 dagśmietany.Często zamiast śmietany dodaję masło śmietankowe,ale ogólnie wolę ze śmietaną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ona39letnia - ja optuję zdecydowanie za tą wersją, bo ładnie pachną i są smaczne.Smietana nie może być chuda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja dodaję zawsze trochę mleka.Chociaż,niektórzy dodają lyżeczkę masła.Jak mam koperek lub natkę pietruszki to też dodaję do ziemniaków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dorzućcie ząbek czosnku,warte spróbowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ponoć ząbek czosnku podnosi smak starych ziemniaków.Ja stare ziemniaki gotuję z natką pietruszki.:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×