Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiciaaaaaaaaa

REGULON

Polecane posty

Gość kiciaaaaaaaaa

hej. Wlasnie skonczylam 1 opakowanie Diane-35 i zmieniam na Regulon.kiedy powinnam zaczac pierwsze opakowanie regulonu zaraz po diane czy po siedmiodniowej przerwie???i czy te tabletki od razy zaczna dzialac???powiedzcie mi cos na temat regulonu bo nie jestem za bardzo zorientowana!!!

ja jestem w dokładnie takiej samej sytuacji,od miesiąca biore juz regulon.pierwsza tabletke regulonu powinnas wziac w pierwszym dniu miesiaczki,tak jak to sie robi kiedy po raz pierwszy zaczyna sie brac tabletki.a o co konkretnie Ci chodzi wpytaniu czy odrazu zaczynaja dzialac??jesli chodzi Ci o dzialanie antykoncepcyjne,to na pewno odrazu zaczynaja dzialac. a jesli chodzi o ich wplyw na cere,to jak narazie nie zauwazylam zadnej zmiany w tej kwestii po zmianie z diane na regulon,wszystko jest w porzadku:)

Gość kiciaaaaaaaaa
dzieki chodzilo mi o to kiedy bede miala zupelne zabezpieczenie antykoncepcyjne...teraz to juz nie wiem co robic...bo moj lekarz powiedzial mi ze jak skoncze pierwsze opakowanie diane to mam zrobic 7 dni przerwy i zaczac regulon....???co ty na to???a jeszcze jedno pobobno regulon to tabletki dla starszych kobiet a ja mam 20 lat i troche boje sie tej dawki hoormonow...

mi lekarz powiedzial, ze nowe tabletki zaczyna sie zawsze w pierwszym dniu miesiaczki bo to zmiana preparatu, czyli zmiana hormonow. trzeba je rozpoczac tak jakby w ogole po raz pierwszy bralo sie tabletki bo wiadomo, ze organizm moze roznie zareagowac.dla pewnosci mozesz oczywiscie zabezpieczyc sie dodatkowo przez ten pierwszy miesiac.a regulon to zdecydowanie tabletki dla mlodych kobiet,stad ich reklamowane dzialanie na cere z problemami tradzikowymi,wiec o to mozesz byc spokojna:)

Hej mam pytanie czy jeśli biore Regulon i pale papierosy( 2-3 dziennie) to mam zabezpieczenie? na opakowaniu pisze że palenie zwiększa ryzyko wystąpienia działań ubocznych. Prosze o odpowiedz:)

Hej!!!!!!! czy mi ktoś odpowie na to pytanie? Prosze o odpowiedz:(

Gość usherka
moja koelzanka bierze regulon i sie zle czuje,slabo jej,zleczona jest malo rozmowna nerwowa i ma objawy depresji...stosowala to po 8 miesiecznej kuracji diane 35 i ma ZESPOL POLICYSTYCZNYCH JAJNIKOW..ja tez go mam,ale czekam jeszcze na USG... chce odmowic leczenie,bo ja po hormonach sie zle czuje.. jak czujecie sie po diane 35 i po regulonie?? czy lezalyscie w jakiejs klinice w wawie,zeby wam to dobrano porzadnie bez dzialan ubocznych ? ja nie kcem hormonow:(( bralam mercilon ..3 tyg i myslalam,ze wykituje..

Gość usherka
mysle,ze jak po cilescie ci nic nie bylo to tym bardziej po regulonie,bo cilest sa typowymi tabletkami anty...a regulom ponoc maja jeszcze nizsze dawki hormonow niz diane 35 ktora nie jest typowym srodkiem anty,lecz bardziej na cere. Poprosze o opinie...ja odmowie leczenia chyba i tak..Nie bede sie meczyc.

Gość Dorota__
Ja mam policystyczne jajniki i własnie biore pierwsze opakowanie Regulonu może jestem troszke bardziej nerwowa - ale myśle ze to przejdzie i powiekszyły mi sie piersi. Poza tym nie zaobserwowałam jeszcze jakis innych zmian. Usherka - mi lekarz powiedział ze biorąc tab w moich jajnikach nie beda sie pojawiac nowe pechcerzyki, obecnie mam ich i tak sporo i bardzo bolą mnie jajniki wiec wole juz nie dokładac kolejnych. Mi lekarz powiedział ze teraz może tylko zatrzymac mi "owulacje", a prawdziwe leczenie rozpoczyna sie w chwili kiedy zdecyduje sie na potomstwo.

Gość marsylcia
boire regulon od poltora roku i na razie jest wszystko ok nie przytylam, humor w normie, libido tez:) zadnego zatrzymywania wody w organizmie, i nie wiem co tam jeszcze by moglo byc jednym slowem dobrze dobrane tabletki:)

Gość fruttella
a ja właśnie konczę pierwsze opakowanie ... czy was też tak bolały piersi? hmmm a co poza tym? chyba wsystko ok, słyszałam że jest nie za dobry na wątrobę, ale lekarz powiedziął, że nie ma potrzeby robic badań skoro nigdy nie miałam żółtaczki ani innyxh "hepatycznych" dolegliwości... to tyle mojej opini:D

Gość Usherka
ciesze sie bardzo,ze tak wam regulon sprzyja ..wlasnie..pecherzyki..ja stanu swoich jajnikow nie znam 25 maja bede miala usg i obaczy sie co tam na nich jest..mysle,ze od stopnia `napecherzykowania` bedzie zalezalo dalsze leczenie... Mam dopiero 22 lata,a dzieci planuje ok 30 roku zycia.Moje jajniki zareagowaly na mala dakwe clostibelgytu i jajeczkowanie mialam-wiec tak sobie wydedukowalam,ze po co sie tru hormonami,jak wezme sobie 5 tabletek tego `swinstwa` i mam jajeczkowania bez problemu..I dziecko-jesli chce.Ja chyba zostawie to naturze..Bralam Mercilon i po 10 dniach mialam objawy zalamania nerwowego,mimo,ze wszystko w moim zyciu ukladalo sie po mojej mysli..kiedy powiedzialam o tragicznym dzialaniu tych hormonow,lekarz powiedzial,ze z tego wynika,ze nie moge brac hormonow i ze zawsze bede tak reagowac...ale to bylo pol roku temu,zanim okazalo sie ze mam policystyczne jajniki..nie wem jak terz sie lekarz wypowie,czekam do wyniku usg.... a jak wyglada usg?wsadzaja cos do pochwy czy smaruja takim zelem i lataja taka kuleczka?..mialam usg robione 8 lat temu w wieku 14 lat.

Gość marsylcia
mnie nie bolaly piersi ani przy 1 opakowaniu ani pozniej

Gość nikita 80

Gość nikita 80

Gość nikita80
cześć ja właśnie zaczelam brac regulon i zauważylam po nim ze mam wzdęcia czy ktoś ma podobne objawy

Gość aaaniaaa
czesc,moglaby mi któras z Was powiedziec czy pierwsza tabletke powinnam przyjac w dniu pojawienia sie okresu czy po okresie (choddzi o regulon)

Gość Aggada
Dziewczyny. mozecie mi powiedziec, ile kosztuje Regulon??? Dzieki:)

Gość Usherka
no i zarabiscie..... wg badania hormonalnego mam zespol policystycznych jajnikow LH/FSH = 16:2 ...... USG pokazuje co innego,bylam dzis....mowi,ze mam prawy jajnik powiekszony,jakies uwodnienie w macicy,sa liczne pecherzyki...ale ze nie jest przekonany do konca,ze to policystyczne.. NO I CO TERAZ!!!!! ..... LEKARKA MOWILA,ZE JUZ TEN STOSUNEK PRZESADZA O POLICYSTYCZNYCH,A KOLES MI MOWI CO INNEGO... TERAZ TO JUZ ZGLUPIALAM..

Gość Dorota__
do Aggada - ja ostatnio płaciłam za regulon 20 zł z groszami

Gość marsylcia
zartujesz??ja place zawsze ok 25 zl

Gość Dorota__
zastanawiałam sie czy sie nie pomyliłam z ta ceną ale dzis byłam w aptece i zapłaciłam za Regulon dokładnie 21,30.

Gość palina87
Mam pytanie. Jesli zaczynam brac regulon to kiedy mam 100% pewnosc ze nie zajde w ciaze? Jeszcze przy pierwszym opakowaniu?

Gość marsylcia
100% nigdy nie masz;) a jesli chodzi o zabezpieczenie to masz juz od pierwszej tabletki cena pewnie zalezy od miasta, ja niestety mam drogo;/

Hey! mam 16 lat i mialam badania w szpitalu klinicznym na endokrynologi w sprawie hormonow, w USG wykryto mi nieliczne pecherzymi. Obecnie wyszlam kilka dni temu z oddzialu i cezkam okolo2tyg na wyniki badan. Mam pytanie, bo mma problem z tradzikiem i troszke z owlosieniem i chce miec najpewniejsze zabezpieczennie antykoncepcyjne. Polecacie mi jakis lek? mino mojego mlodego wieku? Prosze o porade... aa i jak dzialaja te leki na owosienie... bo mam piekne ciemne i puszyste wlosy a glowie i ciemna karnacje i nie chce ich stracic a chce sie pozbyc ich np na nogach czy rekach. Jesli mozecie to napiszcie czy nie zbiszcza mi sie wlosy na glowie. pozdr i czekam na odp

do KINGA To o masz to jest najprawdopodoniej Zespol policystycznych jajników. wpisz sobie w wyszukiwarce tę nazwę i Ci wyskoczy pare topików. dziewczyny tam piszą czym leczy sie nadmierne owlosienie itd itp.

Ja właśnie zaczynam brać regulon... Mam nadzieje, że mój organizm nie zareaguje tak samo jak po mercilonie-to była masakra. Jakoś 10 dnia brania dostałam wysokiej gorączki ok. 39,8C. Zawroty i bóle głowy... Nigdy się tak źle nie czułam... Chciałam w sumie zrobić sobie badanie na stężenie hormonów we krwi, ale ginekolodzy mówią, że jest mi nie potrzebne. Nie chce być królikiem doświadczalnym i czekać aż wreszcie jakies tabsy mój organizm przyjme... Regulon biore 3 dzień, wszystko jest ok, ale wtedy też tak było, wiec czekam na najgorsze, chyba że jakoś mój organizm zaakceptuje te tabsy. 3majcie sie kobitki

Gość Helkenik
Ja już 9. cykl borę Regulon i nie narzekałam póki... Hm. W tamtym miesiącu dostałam okresu po 29. dniach a teraz jest 29. dzień i nie ma ani jednej kropelki krwi. Co mam robić? Czy tabletki Regulon nie zadziałały? Codziennie brałam o tej samej porze i wszystko było dobrze do ubiegłego miesiąca i tego. Poradżcie mi!

Gość Vercia
czesc dziewczyny...mam pytanie...wlasnie skaczylam pierwsze opakowanie regulonu! nie mialam zadnych nie przyjemnych komplikacji ale bola mnie jajniki czesto i czy ot moze byc od tabletek???