Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiciaaaaaaaaa

REGULON

Polecane posty

Gość anka17
hej:) mam pytanie, lekarz przepisał mi REGULON i kompletnie nie wiem jak go zarzywać tzn. jak zacząć, bo od ,,startu" są 4 okienka z tabletkami i ponumerowane od 1-4, a puźniej jest pn. wt. itd. aż do niedzieli i puźniej znowu numerki. mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zacząć je brać?? odpowiedź proszę wysłac na maila: pardus16@op.pl lub ania2-1991@o2.pl z góry dziękuję:))

Gość zaciekawiona_ania
bierz normalnie od pierwszej bo tak jest najwygodniej i lec po kolei numerkami, bedziesz wiedziala ile tabletek juz wzielas i ile ci pozostalo, poza tym tak naprawde czy byc zaczela od poczatku od konca czy od srodka nie ma znaczenia bo i tak KAZDA tabletka ma taki sam sklad :)

Gość dumbolodz
Hej dziewczyny! Potrzebuję pomocy osób doświadczonych w Regulonie:( Moja dziewczyna bierze te tabsy od czerwca. Organizm już się przyzwyczaił, humorki minęły libido wróciło. A teraz spadło na Nas jak grom z jasnego nieba :(.... Mianowicie musieliśmy ominąć przerwęze względu na Święta więc zaczeliśmy drugie opakowanie bez robienia przerwy, a ona mimo wszystko w 3 dniu dostała okresu, normalnego obfitego jak zawsze w przerwach. To zdarza się już drugi raz :// Jak to możliwe?? Czy aby napewno te tabletki działają? Może organizm się już do nich przyzwyczaił i nie jesteśmy chronieni? Możę powinienem zapędzić jądo Ginekologa?? POMOCY!! pozdrawiam

Gość dumbolodz
Hej dziewczyny! Potrzebuję pomocy osób doświadczonych w Regulonie:( Moja dziewczyna bierze te tabsy od czerwca. Organizm już się przyzwyczaił, humorki minęły libido wróciło. A teraz spadło na Nas jak grom z jasnego nieba :(.... Mianowicie musieliśmy ominąć przerwęze względu na Święta więc zaczeliśmy drugie opakowanie bez robienia przerwy, a ona mimo wszystko w 3 dniu dostała okresu, normalnego obfitego jak zawsze w przerwach. To zdarza się już drugi raz :// Jak to możliwe?? Czy aby napewno te tabletki działają? Może organizm się już do nich przyzwyczaił i nie jesteśmy chronieni? Możę powinienem zapędzić jądo Ginekologa?? POMOCY!! pozdrawiam

Gość dumbolodz

Gość Skrzydlata25
czy ma ktoś do sprzedania opakowanko regulonu?

Gość Pirru
Biorę od ok 4 m-cy.Przybyło mi 5 kg.Po za tym nie widzę żadnych dolegliwości.Okres mam regularny jak w zegarku.Czasem miewam bóle brzucha.

Gość moniaw1989
regulon biorę miesiąc i znowu to samo... tak samo jak po rocznym braniu rigevidonu- zerowe libido, seks moze dla mnie nie istnieć. Może z czasem się poprawi. Mam nadzieję

Gość asiulek21
brałam regulon przez 7 miesięcy. ginekolog przepisał mi te leki głównie ze względu na nieregularne miesiączki. przez pierwsze trzy miesiące nie dawało żadnego efektu, za to skutków ubocznych było dużo: bule podbrzusza i piersi. podenerwowanie i przygnębienie. dodatkowo przytyłam 8 kg. moje libido spadło poniżej zera. nie miałam ochoty na seks a nawet na pocałunki. mój chłopak miał tego dosyć, ja też. przestałam prać ten lek ale kłopoty się nie skończyły. w ciągu dwóch miesięcy moje samopoczucie się poprawiło. humor mi się poprawił, zniknęły bule i zrzuciłam zbędne kg ale w trzecim miesiącu okres znowu nie pojawił się w terminie. nie pojawiał się bardzo długo więc zrobiłam dwa testy ciążowe dla pewności. kiedy wynik był negatywny poszłam do ginekologa, który skierował mnie na usg. wynik badania był w porządku. to przez ten lek okres zupełnie mi się rozlegulował. przez kolejne pół roku zupełnie nie wiedziałam kiedy się spodziewać miesiączki. były miesiące że pojawiała się po nawet 50 dniach ( przed braniem leku pojawiał się w granicach 29-35 dni). teraz muszę brać dużo mocniejsze hormony. także nie polecam regulonu nikomu. lepiej zapłacić więcej ale nie narażać swojego organizmu na takie zaburzenia. jako antykoncepcja też nie jest bardzo efektywny ponieważ ma mniejszą dawkę hormonów niż inne leki tego typu.

Witam, mam mały problem. Ponad rok brałam tabletki novynette i od niedawna przy większym wysiłku miałam plamnienia. Po wizycie u lekarza wyszłam z receptą [zmienił mi tabletki na regulon] stwierdzając że wszystko jest ok. I zastanawiam się czy moge tak poprostu odstawić tabletki [myślę już od dłuższego zasu o ciąży) czy powinnam przejść dodatkowo jakieś badania przed tym jeżeli przed tabletkami miałam poronienie?? Czy może mi ktoś cokolwiek na to poradzić??

Gość illonka
Sądzę,że powinnaś jeśli tylko chcesz przestać brać tabletki by móc zajść w ciążę.Jednak powinnaś także pójść do ginekologa i powiedzieć,że miałaś już poronienie a teraz boisz się by się to nie powtórzyło.Z tego co wiem lekarze przepisują przez około 2 miesiące lek o nazwie Duphaston (lub dłużej),jest to hormon (progesteron),który konieczny jest do utrzymania ciąży,tym bardziej po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych.Myślę byś o tym poczytała by zgłębić świadomość.Ja też kiedyś poroniłam.Odstawiłam tabletki,zaszłam w ciążę i utrzymałam ją 2 miesiące.Okazało się że miałam brać Duphaston by ją podtrzymać.Poczytaj o tym co piszą inne dziewczyny,powodzenia.

Gość Marta533
Jeżeli potrzebujesz więcej informacji na temat Regulon, bądź chcesz je kupić przejdź do sklepu antykoncepcja - http://antykoncepcja.sklep.pl/regulon/ - konsultacja odbywa się online w momencie dodania tabletek antykoncepcyjnych do koszyka.