Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdziaaaaaaaaaaaa

Yasmin

Polecane posty

Gość magdziaaaaaaaaaaaa

wiecie coś mozę o tych pigułkach?? jakieś linki,bo ja nawet składu nie znalazłam a podobno o maja mają być u nas dostępne :-)

Gość hmmmmmmmmm
tez szukam. o ile pamietam bylo cos na forum gazeta.pl

Gość a na co to
dokładnie jest ?

Gość Jaśmin 23
Też z niecierpliwością czekam na Yasmin. W Polsce ma nazywać się Yarina.

Gość yasminaaaaaaaa
w Polsce będą się nazywać YASMIN. Tak samo jak w Niemczech czy Anglii. Tylko w Czechach nazywają się Yarina

Gość yasminaaaaaaaaa
Mają dużo mniejszą dawkę hormonów niż cilet a w składzie drospirenon. działa na skórę i włłosy i uuuuuuuuuuuuwaga odchudza !!!!!!!!!! To sprawdzone. Moja koleżanka bierze w Anglii.

Odchudzają?????????????ciekawe na jakiej zasadzie???? hmmmm.... ciekawa jestem czy to bedzie tak jak z tymi plasterkami - duzo szumu ,zapowiedzi, a okazuje sie kapa.................... Ale czy ktos wie co maja w skladzie? jak jaki polski odpowiedznik???

Gość janda
odchudzają ponieważ nie zatrzymują wody w organizmie jak inne tabletki. nie mam polskiego odpowiednika

Gość mloda_20
witam :)tez jestem zainteresowana tymi nowymi pigulkami i czekam az wejda ..od roku biore pigulki JEANINE ktore rowniez nie ztrzymuja wody w organizmie...skutkow ubocznych zadnych nie mialam pigulki sa rewelacyjne a chcialabym zmienic tylko i wylacznie ze wzgledu na mniejsza dawke hormonow,ale mam nadzieje ze to co jedna z dziewczyn napisala o tym ze odchudzaja te yasmin to nieprawda bo jestem baardzo szczupla i nie chce jeszcze schudnac:P

Gość mloda_20
witam :)tez jestem zainteresowana tymi nowymi pigulkami i czekam az wejda ..od roku biore pigulki JEANINE ktore rowniez nie ztrzymuja wody w organizmie...skutkow ubocznych zadnych nie mialam pigulki sa rewelacyjne a chcialabym zmienic tylko i wylacznie ze wzgledu na mniejsza dawke hormonow,ale mam nadzieje ze to co jedna z dziewczyn napisala o tym ze odchudzaja te yasmin to nieprawda bo jestem baardzo szczupla i nie chce jeszcze schudnac:P

Gość 32-latka
Podaję info znalezione na stronie www.polki.pl na temat Yasmin Do naszych aptek trafia właśnie nowoczesna pigułka o nazwie Yasmin. Jest to preparat hormonalny. Tak jak inne dwuskładnikowe środki antykoncepcyjne, zawiera estradiol i gestagen – syntetyczne odmiany żeńskich hormonów płciowych: estrogenu i progesteronu. Hamują one jajeczkowanie i zagęszczają śluz w szyjce macicy. Śluz staje się wtedy nieprzepuszczalny dla plemników, dzięki czemu nie mogą się one przedostać do jajowodu i połączyć z komórką jajową, gdyby ta jakimś cudem została jednak wytworzona. A na czym polega wyjątkowość tabletki? Przebojem jest całkowicie nowy gestagen. Składnik ten, stworzony z hormonów nadnerczy, działa na organizm kobiety niemal identycznie jak progesteron naturalny. Właśnie to sprawia, że Yasmin nie powoduje niepożądanych skutków ubocznych w postaci zatrzymania wody w organizmie i wahań wagi, co często zdarza się w przypadku środków hormonalnych. Nowa, przyjazna kobietom pigułka ma także inne plusy: - skutecznie walczy z przetłuszczaniem się włosów i trądzikiem; - jest bardzo dobrze tolerowana przez organizm – nie dokuczają ci np. nudności czy bóle głowy; - niewielka dawka hormonów nie zaburza przemiany materii, co dodatkowo chroni cię przed przyrostem wagi.

gluptaski jak chcecie sie odchudzac to odchudzajcie sie preparatami odchudzajacymi, a co do yasminu, nie niestety nie odhcudzaja, nie pwoduja tycia!! a to jest jednak roznica. owszem u niektorych kobiet moga spowodowac niewilki ubytek masy ciala, ale to jest ok 2 - 3 kg, hihih

Gość no ....
no yasmin jest w niektórych krajach na czarnej liście nie powodują tycia?? eee niepowoduja zatrzymania wody w organiźmie wiekszosc pigułek ma to do siebie a potem jedna z drugą mówią bo przytyły!

Gość czy muszę
brać pigułki zawsze codziennie o tej samej dokładnie godzinie, czy moge przesunąć o np 30 minut w razie amnezji?

Gość //.//
no.... i Ty tutaj? :) oczywiscie ze mozesz przesunac. do 12 godz. ne jest to niebezpieczne choc najlepiej brac bardzo regularnie,zwlaszcza gdy bierzesz tabletki o niskiej dawce hormonow.

Gość czy muszę
wiem że to nipricom do tematu ale włanie jasmin biorę a akurat mi sie przypomniał problem gdy czytałam ten topik.

Gość Katarzynka_
Witam! Obecnie biore tabletki Diane 35 ale lekarz mi przepisal nowe Yasmin. I nie wiem czy robic przerwe i po przerwie wzaisc dopiero yasmin czy tez od razu po zakonczeniu diane. Prosze o odp.

Gość Katarzynka__
BYłam niedawno u lekarza i chcialm zmienic tabletki no i zmienil na Yasmin jego pytanie do mnie brzmialo a chcesz przytyc czy schudnac no i jak schudnac to dam Ci Yasmin, wiec chyba cos w tym jest :)

Sprzedam Yasmin. Posiadam 3 blistry. Nowe, długi termin ważności. Kontakt olcia.k@o2.pl