Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fredka

Metoda Yuzpe, ktos stosowal?

Polecane posty

Gość fredka

Metoda polega na podaniu wiekszej ilosci tabletek anty, zamiast Postinoru. Czytam w necie rozne zrodla i w jednych pisza, ze mozna zastsowac 4 tabl Stedirilu, a w innych nic o nim nie ma :o Moze ktos sie podzieli doswiadczeniami? :)

Gość fredka
No nie wierze... Nikt?

Gość marsylcia
ja z praktyki nie znam, ale z tego co kiedys czytalam to sdedirilu sa 3 tabletki bo ma wieksza zawartosc hormonow, a takich przecietnych 4, ale tez nie mogla byc z kazda substancja, niestety dokladnie nie pamietam tekstu:( powinnas znalezc w googlach a z praktyka jak widac jest problem, bo kazdy woli postinor

Gość fredka
Moja lekarka powiedziala, ze z tym Stedirilem to niedobry pomysl, bo 4 (na pewno 4) tabletki to ogromna dawka hormonu (nie pamietam nazwy, ale tego drugiego, ktory chyba w Postinorze nie wystepuje). Przepisala mi Gravistat 250, ktorego zazywa sie 2 tabletki, jakby co. A kosztuje ok 30 zl. A Postinor 60 zl

Gość hahaha.Dobre z tym Stedirilem
Bierze sie cztery tabletki Stedirilu, bo ma mniej hormonow niz gravistat. A kosztuje duzo mniej. Mozna tez wziac 4 talbety Mcrogynonu. Nie wolno brac byle jakich tablwetek anty. Tylko te z levonogeterlem jako progesteronem.

Gość fredka
To wiem, geniuszu :P Chodzi o to, ze Stediril ma jeszcze w skladzie Ethinylestradiolum, a Postinor tego nie ma. I po 4 tabletkach Stedirilu mozna miec niezle komplikacje.

Gość niewiemjak
podnoszę. z tym microgynonem to pewne? mam akurat opakowanie w domu to nie musialabym kupowiac postinoru w razie wpadki z guma

Gość ana 1986
ja dzisiaj wzielam 4 tabletki stedirilu za 12 godz mam wziasc kolejne 4 ale nie wiem czy wezme, bo jest mi nie dobrze. jaki czlowiek czasem durny ;/

Gość brakk
stosowałam tabletki Rigevidon zarzyłam je po ok 8 godzin po stosunku, i zrobiłam błąd bo wzielam po 14 godzinach kolejne 4.. nastepnego dnia kreciło mi się w glowie połozyłam się spac ok godziny 21 z bólem żołądka, ok 2 w nocy obudziłam się i zaczełam wymiotować, powtórzyło się to z 5 razy w ciągu tej nocy, wymiotowałam płynem .. plułam śliną. rano wstałam bez bólu brzucha . modlę się tylko o to żebym dostała okres. dziś wziełam o 8 rano dwie tabletki i o godzinie 20 wezmę jeszcze 2, jak myslicie jak to bedzie? nie zalał mnie ale powiedział że martwi się że coś mogło wupłynąć podczas stosunku

Gość gość 001
słyszałam że nie wszystkimi tabletkami można to zrobić. Brakk nie lepiej normalnie brać tabletki niż na takie akcje się narażać. ja na twoim miejscu już bym była w szpitalu. nikt ci nie zrobi krzywdy za to że wzięłaś te tabletki tak a nie inaczej. Pamiętam w liceum jak moją koleżankę z klasy zgarnęło pogotowie, a potem gadali że usuwała ciążę tabletkami.